igazán nincs mit megköszönni, nagyon szívesen segítek amiben tudok.
A delphi-kirándulással az a baj tudod, hogy nagyon nagy távolságra van Nei Poritól, és önmagában véve "csak" egyetlen program. Igaz Athénba is elég jelentõs a távolság, de ott rengeteg a látnivaló, érdemes ennyit utazni.
Én magam, mint utas, és mint "dolgozó" is fakultatív program párti vagyok azokkal a helyekkel kapcsolatban, ahol elõször jár az ember. Így tudod is mit látsz az idegenvezetõd segítségével, és nem kell egyedül bolyongani a városban sem látnivalókat keresgélve. És ha csak egy napra tervezi az utat valaki Athénba, akkor esetleg 1-2 órával tud többet tölteni ott az aki egyénileg vállalkozik az utazásra, mintha csoporttal menne.
A mi irodánkhoz román és magyar, sõt még lengyel, szerb és szlovák csoportok is egyaránt tartoznak, így utazás létszámhiány miatt biztos nem marad el, de a delphi-i kirándulás még így sem jött össze soha.
Én is ajánlom neked, hogy látogass el a www.diaszeustravel.hu oldalra, vagy keresd meg a pavilont az utazás kiállításon. Pénteken valószínûleg ott leszek, így talán személyesen is tudnék segíteni, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Igyekezni tényleg nem árt, mert rohamosan fogynak a helyek.
Boadicea!
Igaza van a Beának, tényleg igyekeznetek kell a foglalással, hihetetlen mennyire gyorsan fogynak a helyek. Mi sajnos az idén nem utazunk (vérzik is a szivem rendesen ), de az elmúlt években már szilveszter után kezdtük a szervezést, foglalást.
Mi tavaly elõször utaztunk a Dias Zeussal, kinn a Bea várt minket, azóta is "könnyes" szemmel emlegetjük azt a csodás két hetet a barátainkkal együtt. Nem titok: nekünk a tavalyi nyaralás nagyon rendben volt.
Szóval én is azt ajánlom: Utazási kiállítás, ott keressétek a Beát. Ha valaki segít, akkor õ igen.
És ez most nem fizetett hirdetés volt!
köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólást....ha így, ha úgy, de hatottak is ránk, mert máris lefoglaltuk az utazást...! A Dias Zeus-szal megyünk a Fotini apartmannházba május 23-tól. Hurrá! Hacsak nem fog mindennap esni az esõ, biztosan nagyon jól fog telni.
Tényleg, azt tudom, h szeptemberben nagy esélye van a kiadós esõnek, de vajon mi van májussal? És mennyire meleg már a víz? (igaz, paradox módon én a tengert a hangulatáért és nem a pancsolásért szeretem...).
Sok mindent lejegyeztem már magamnak a fórumból, de azért van még kérdésem:
- a biciklit csak úgy ott lehet majd hagyni a domb aljánál, ha mondjuk onnan gyalog mennénk a platamonasi várba?
- Dionba el lehet jutni helyi közlekedéssel és egy kis túrázás árán? (csak mert képek alapján annyira megfogott, hogy több idõt is töltenénk ott, mint egy fakultatív program állomása alatt)
- és abba a csodálatos Paleos Panteleimonasba egyénileg hogyan lehet feljutni?
Na abbahagyom mostmár, hagyok késõbbre is kérdést, van még idõ sajnos bõven
Szia Tomi01! Szerinem annyi esély van az esõre szeptemberebe mint május juniusba. Eddig mindíg elõszezonba nyaraltunk de nem volt számottevõ az esõs napok száma. Ha véletlenül esikis hamar jóra fordul az idõ. Viszont ismerõseim tapasztalata az ,hogy szeptemberebe jobb az idõ és melegebb a tenger ami nem egy hátrány.
Szuper! Gratulálok a választáshoz. A Fotiniben csalódni nem lehet! És szomszédok is leszünk
Válaszok a kérdéseidre:
A tenger májusban nem túl meleg, ez tény, de szerintem fürdésre már nagyon is alkalmas (legalábbis számomra). Tavaly 24 fokos volt május végén. Ez persze nagyban függ az azt megelõzõ, és akkori idõjárástól is. Esõ tényleg elõfordulhat, jó kis égzengéssel, villámokkal kísérve, de amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy is a rossz idõ, és utána folytathatjátok a napot, ahol abbahagytátok
A biciklit felvihetitek a vár bejáratához, de én biztosan lezárnám. Sajnos tapasztalatból vagyok elõvigyázatos, ugyanis az enyémet két éve ellopták fényes nappal a az iroda elõl, tavaly pedig éjszaka próbálták meg a zárat lefeszíteni róla az udvaron
Dionba el tudsz tömegközlekedni, és ha kíváncsi vagy rá, érdemes is, mert csak egyénileg látogathatod, ugyanis kirándulást már nem szervezünk oda.
Paleios Pantaleimonasba robogóval is el tudtok jutni, tömegközlekedés arra nincs. De szerintem az olimposzi fakultatív kirándulás is nagyon jó, nem rohanós.
Mi eddig május végén, június eljén mentünk Nei Poriba. Tavaly egyetlen esõs nap volt, vagyis összesen 1 órát esett a esõ, de akkor nagyon. Viszont újabb 2 óra elteltével csak egy-egy apró pocsolya jelezte, hoy volt valami esõ féle
A tenger szerintem is alkalmas már a fûrdésre abban az idõszakban. Sõt néha jobb is, hogy nem langymeleg, mert így legalább lehûtött a melegben
Szia Rebeka !
Mi is így járunk idén:itthon maradunk .Nektek szerencsétek volt.Nekünk Beán kívül mindenki más segített De hátha ebben az évben megváltozik Bea hozzáálllása és hajlandó idegenvezetõként viselkedni-és nem csak itt a fórumon.Komolyan,itt az oldalon többet segített mint kint.