Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 2326
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159284 Üzenet linkje2011-03-30 21:22:15  Válasz a #159280. hsz-ra

Kedves tixy83!
Azt irtad "én tájékozodom a nyaralás elött arról a helyről ahova utazom" akkor figyelmedbe ajánlom a www.thasos.hu honlapot! Információ a szigetről-alkönyvtár -"Jól jön ha már megérkeztünk"-továbbá-"Google Earth térkép segitség" ha ezeket felnyitod MINDEN kérdésedre választ kapsz! Látogass el oda!

# 2327
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159285 Üzenet linkje2011-03-30 21:25:34  Válasz a #159280. hsz-ra Előzmény #159280

Ne haragudj, nem akartam megbántani érzékeny lelkedet!

De olyanokat kérdezel, amire pillanatok alatt meg lehet találni a választ bárhol, és viccnek gondoltam.

Amit eddig számomra kiderült Rólad:
- valószínűleg Skala Panagiaban fogtok lakni (valószínűleg Emerald Stúdió)
- kizárólag gyalogosan ill. tömegközlekedéssel tudtok közlekedni
- kint senkinek a segítségére nem tartasz igényt, mert mindennek utánanézel előre
- egyénileg szeretnél hajókirándulásra menni, mert az sokkal olcsóbb (ez Skala Panagiaból biztosan nincs)
- Paradiso Beachre is elmennél tömegközlekedéssel (csak ne szidd majd az autókat, mikor le- és felsétáltok ők meg poroznak nektek!)
- Ágiról (aki nem iroda) megállapítottad, hogy nagyon drága
- ha mi kérdezünk, akkor megsértődsz

De én, aki már 4-szer voltam Thassoson, inkább Limenast javasolnám Nektek, mivel gyalogosan és "tömegközlekedve" onnét sokkal jobban bejárható minden. Bár a partja közel sincs olyan jó, mint a Golden Beach (=Skala Panagia és Skala Potamia öble).
Javaslom továbbá a Google Earth nevű alkalmazást, ahol a kiszemelt rész elég jó nagyításban megnézhető. Ja, és a 3D-s részét is nézd, hogy megtudd, mekkora a szintkülönbség Skala Panagia és Panagia között.

# 2328
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159291 Üzenet linkje2011-03-30 22:26:20  Re:

Már régóta ismerem ezt az oldalt. A google earth meg nekem sajnos kínai.

lovas zsuzsa írta:
Kedves tixy83!
Azt irtad "én tájékozodom a nyaralás elött arról a helyről ahova utazom" akkor figyelmedbe ajánlom a www.thasos.hu honlapot! Információ a szigetről-alkönyvtár -"Jól jön ha már megérkeztünk"-továbbá-"Google Earth térkép segitség" ha ezeket felnyitod MINDEN kérdésedre választ kapsz! Látogass el oda!

# 2329
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159292 Üzenet linkje2011-03-30 22:32:21  Re:

Két fórumot végigolvastam mielőtt kérdeztem, csak azokat a kérdéseket tettem fel, amikre nem találtam egyértelmű választ. Tényleg nem gondoltam volna h ez másoknak így fog lejönni, na mindegy, tanultam a dologból.

Limenas szóba se jöhet, egyáltalán nem tetszik a partja, semmi értelme olyan helyre menni, ahol nincs helyben szép strand, és minden nap utazgatni kell valahova ha szép helyen akarok fürdeni...

balazsh írta:
Ne haragudj, nem akartam megbántani érzékeny lelkedet!

De olyanokat kérdezel, amire pillanatok alatt meg lehet találni a választ bárhol, és viccnek gondoltam.

Amit eddig számomra kiderült Rólad:
- valószínűleg Skala Panagiaban fogtok lakni (valószínűleg Emerald Stúdió)
- kizárólag gyalogosan ill. tömegközlekedéssel tudtok közlekedni
- kint senkinek a segítségére nem tartasz igényt, mert mindennek utánanézel előre
- egyénileg szeretnél hajókirándulásra menni, mert az sokkal olcsóbb (ez Skala Panagiaból biztosan nincs)
- Paradiso Beachre is elmennél tömegközlekedéssel (csak ne szidd majd az autókat, mikor le- és felsétáltok ők meg poroznak nektek!)
- Ágiról (aki nem iroda) megállapítottad, hogy nagyon drága
- ha mi kérdezünk, akkor megsértődsz

De én, aki már 4-szer voltam Thassoson, inkább Limenast javasolnám Nektek, mivel gyalogosan és "tömegközlekedve" onnét sokkal jobban bejárható minden. Bár a partja közel sincs olyan jó, mint a Golden Beach (=Skala Panagia és Skala Potamia öble).
Javaslom továbbá a Google Earth nevű alkalmazást, ahol a kiszemelt rész elég jó nagyításban megnézhető. Ja, és a 3D-s részét is nézd, hogy megtudd, mekkora a szintkülönbség Skala Panagia és Panagia között.

# 2330
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159293 Üzenet linkje2011-03-30 22:45:53  Re:

tixy83 írta:
A google earth meg nekem sajnos kínai.

Ha az Earth kínai akkor nézd meg az egyszerűbb változatát.
Egészen ráközelítettem a választott szállásodra. Ott az olivaliget alatt a medencés. Ugye jól tippeltem, hogy oda mentek? icon_smile.gif

https://maps.google.com/maps/m.....licupdates

Sokat nem is kell gyalogolnod, ha el szeretnél menni a "nagy márványpart"-ig. De erről cserrobi tud többet mesélni.
Sőt a "hazaintegetős móló" sincs messze.

# 2331
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159319 Üzenet linkje2011-03-31 19:37:36 

Kedves tixy83!
Az nagyon jó, ha utánaolvasol a dolgoknak és kérdezel, hiszen nyilván nincs meg minden kérdésedre a válasz a fórumon és/vagy a leírásokban. Én csak egy megjegyzést fűznék hozzá: nem biztos, hogy szerencsés pálcát törni valaki felett, akit nem is ismersz. Gondolok itt Ágira. Sokszor az a plusz költség, amiért felárasak az iroda által szervezett fakultatívok, adnak annyi többletet is. Mi Ágival dzsip túrán voltunk "csak". Borsos ára volt, de bármikor szó nélkül kifizetnénk érte még egyszer, mert olyan helyekre vitt el és olyan dolgokat tudtunk meg, amiket soha-sehol magunktól.
(Tavaly Pargán voltunk és az iroda által szervezett hajókirándulás talán 5 eu-val volt drágább. Mi magánszervezésben vállaltuk be a programot egy másik hajóval).
Ágira bármikor szükségetek lehet és biztos lehetsz benne, hogy tudna is segíteni, ha kell. Mondjuk elsősorban azért,mert nagy pozitívuma a telepített idegenvezetőkkel szemben, hogy ő ott lakik, tud görögül, ismeri a helyi embereket és szokásokat. De természetesen nem kell igénybe vennetek a segítségét, ha nem akarjátok. Ő biztos nem fog rátok tukmálni semmit, de a tanácsait érdemes lehet megfogadni.
Mi anno magunk oldottuk meg a thassosi kirándulásokat, igaz mobilak tudtunk lenni 2 robogóval. Minden csak rajtatok múlik. További jó böngészést és jó felkészülést a nyaralásra!

# 2332
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159388 Üzenet linkje2011-04-02 06:45:41 

Ha már itt mindenki annyira szereti kioktatni az embert, én is adnék egy tanácsot. Az eltúlzott dícséretnek lehet negatív hatása is. Nem ismerem Ágit, mégis ellenszenves. Hogy miért? Mert míg beszámolókból, fórumos hozzászólásokból kiderül h vitathatatlanul vannak negatív dolgai, egyesek Istenként dicsőítik... Nem hiszem pl h aki a hellasz.-hu-ra feltett beszámolót, (ami ott is maradhatott), direkt hazudott volna a beszámolójában Ágiról. Gondolok itt pl arra h Ági úgy ajánlott egy görög estet h na ez aztán echte görög est, amire külföldiek nem is szoktak menni, mert ez egy görög fiatalok számára létrehozott hagyományőrző est, aztán kiderült h nem sok görög volt a dologban... És ez csak egy a sok dolog közül, amit olvastam.
# 2333
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159391 Üzenet linkje2011-04-02 09:00:03  Válasz a #159388. hsz-ra Előzmény #159388

Kedves Tixy! Hol itt a tanács? Az teljesen természetes, hogy Ágival nem mindenki elégedett. Hülye példa, de pl. a töltött káposztát sem szereti mindenki vagy a gulyást, mégis a magyar konyha részei és az emberek nagy többsége szereti.
Amikor mi voltunk kint Thassoson (busszal), a csoportban is voltak elégedetlenek. Csak hát az éremnek 2 oldala van. Mert ha valaki összeveszik az apartman tulajával a saját hülyesége miatt, amiből mindkettőjüknek kára származik, nem biztos, hogy a békebírót kell főbe lőni.
Engem se szeret mindenki és bizonyára téged se. És távol álljon tőlem, tőlünk, akik ismerjük személyesen Ágit, hogy istenítjük. Nem, erről szó sincs. Csak nekünk pozitív tapasztalataink vannak vele, róla és általa.
Jó lenne, ha nem keserű szájízzel mennél ki a szigetre és nem lennének előítéleteid, mert Thassos gyönyörű. Mindenhogy.

# 2334
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159405 Üzenet linkje2011-04-02 14:08:45 

Néztem a webkamerát a Golden beach-ről. Úgy tűnik , nem süt a nap Thassoson! icon_sad.gif Emberek se nagyon sétálgatnak még.
# 2335
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159408 Üzenet linkje2011-04-02 15:44:18 

Kedves Tixy83!

Szerintem senki nem oktatott ki, sőt segíteni próbálnak Neked, de Te piszok ellenségesen fogadod. icon_sad.gif
Pedig Te jöttél ide segítséget kérni, aztán meg elkezdesz ellenségesen viselkedni, ahelyett, hogy megköszönnéd a jó tanácsokat!
Véleményt pedig arról alkoss, akit valamelyest ismersz, akivel kapcsolatban van némi személyes tapasztalatod !

( Ez ,sem kioktatás , csak jó tanács ! icon_biggrin.gif )

# 2336
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159457 Üzenet linkje2011-04-03 15:06:50  Válasz a #159408. hsz-ra Előzmény #159408

Fazika, tfildiko!

Szerintem hagyjuk az egészet! Tixy83 a egy lelkes fiatal, aki azt hiszi, hogy már mindent tud. Valószínűleg túl van már egy(-két) jól sikerült saját szervezésű nyaraláson. icon_wink.gif
Szervezze úgy nyaralását, ahogyan tudja!
Részemről én csak tartalmas, szép nyaralást kívánhatok Neki!
Továbbá megígérem, hogy többet nem válaszolok a kérdéseire! Pedig úgy gondolom, hogy Thassos-al kapcsolatban tudok ezt-azt.

További szép napokat mindenkinek!

# 2337
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159458 Üzenet linkje2011-04-03 15:17:35  Válasz a #159457. hsz-ra Előzmény #159457

Egyetértek. icon_smile.gif
# 2338
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159460 Üzenet linkje2011-04-03 15:25:21 

tixy83!
Egy utolsót! Ne feledd szavaid:
Idézet:
Vélemény az ..... utazási irodáról:

Idén voltunk velük másodszorra, és egyben utoljára, én többet nem megyek olyanokkal, akik úgy utálják a magyarokat mint a sz....-t. Mi is ugyanúgy fizetünk ....
Az biztos h ezekkel a bunkókkal többet nem megyek, max akkor mennék, ha ingyen lenne az út.

icon_twisted.gif

# 2339
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159841 Üzenet linkje2011-04-11 10:21:28 

A Szirének medencéje, más néven Giola, ahogy mi láttuk!

Link

# 2340
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#160081 Üzenet linkje2011-04-15 08:01:35  Válasz a #159841. hsz-ra Előzmény #159841

Az idén mindenképen megkeressük a Szirének medencéjét. 2 éve többször is elnéztük a lekanyarodási helyet, így akkor kimaradt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 155 156 157 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu