Sziasztok! Mai nap reggelén hazaértünk! Ha lesz idõm írok beszámolót és jképeket is teszek fel, mert isteni képiunk vannak! Lassan pakolhatok megint mert lassan indulok megint....! Jön valaki akkor 23.-án?
Ti a Kyriaky apartman voltatok?? És milyen volt a felszereltség? Én és a párom Aug 20án indulunk, már nagyon várjuk!
Nagyon várom a képeket és a beszámolódat!
Hát gyereke nem egyszerû júli végétõl szállást találni Paralia-n. Felhívtam vagy 10 telszámot, meg írtam vagy 15 mailt, de a legtöbb elutasított. A barbageorgopulosz által kapott elérhetõségen kaptam egy ajánlatot...
19EU / fõ / nap.
Ez szerintetek mennyire jó ár? Érdemes keresgélni? Vagy egyszerûen ki kell menni, és ott úgyis találunk valamit!
yager!
Én szerintem sok 19 eur/fõ. Bár nem tudom, mi van benne, milyen kateghóriájú a szálló/apartman. Ha reggeli is van, már jobb, de fene tudja...
Mi nem foglalunk elõre. Bízom az intuíciómban, "tapasztalatoban" és a kalandvágyam se kicsi
Én 25 eur/nap/3fõnél többet nem szertnék fizeni. Ez az, ami szerintem reális... a napi reggeli is kijöhet 7-8 euróból (3 fõ). Azt tudom, hogy egy lepedõ, paplanhuzat (amibe úgysem kerül paplan ) és egy párnahuzat lesz nálunk. Nem sok helyet foglal és nem feltétlenül azért, hogy használjuk, de ha olyan szállás van, ezen még spórolni is lehet és nem "skótkodás" miatt, de tudom, hogy heti 4-5 ezer ft-ot kifizet mindenki ágynemû használatért, aki szervezett útra megy! Mi nem 2 hét strandolásos nyaralást tervezünk, így nehéz lenne elõre foglalni. Amikor ameddig jutunk és ameddig jól érezzük magunk, addig maradunk...
Emellett lesz nálam pár üveg bor (azt hiszem Egri Bikavér). Nem elképzelhetetlen náluk, hogy egy-egy család barátságból szállást/ételt ad és ha még pénzt sem nagyon kérnek - 1-1 éjszakárõl beszélek - akkor vanmit ott lehet hagyni, ami magyar, nem romlik meg és miõsége sem hoz ránk szégyent...
Volt két baráti házaspár utasom, akik a faluban sétáltak és amikor megáltak egy ház elõtt, ahol valami - azt hiszem szõlõ - roskadásig lógott, a tulajok betessékelték õket, még uzsonnát és ouzót is kaptak és persze egy nagy rakás gyümölcsel távoztak pár óra "vendégség" után. Ja és a kommunikáció??? Az utasaim csak magyarul beszéltek, a háziak meg görögül. És úgy tûnik, ez ott nem jelentettgondot
Ez nem marketing duma és önámítás, személyesen tapasztaltam... Tehát szerintem júliusban még nem akkora gond szállást találni, max nem elsõre Mondjuk Parália nem egy kis falu, de ha ott nem lesz szállás, rengeteg kisebb települést találtok a szomszédságában
A kyriakiban minden van ami kell! max mosogatószer meg szivacs...de tényleg csak ennyi hiányzott!!!! Jah meg mindjuk egy törlõruhát nem árt vinni de azt sem muszáj!
Tetszik a hozzáállásod! Én is hasonlóan gondolkodom, de vannak a csapatban páran akik aggódnak! Ezért próbálok keresgélni.
Bár sztem sokkal jobb kint próbálkozni.
Mellesleg mi sem stradolunk két hétig, szóval sztem is praktikusabb lenne ott keresgélni...
Egyébként mi az utitervetek? Merre akartok menni...
Szia Marianna!
Sajnos én is így vagyok ezzel, hogy ismeretlen mindenki számára (már aki olvassa a topicot)a Michel apartman O.B.-n, ahova mi megyünk.Látom egyidõben leszünk ott.Kívánom hogy jól érezzétek magatokat, remélem nekünk is sikerül.
Tetszik a hozzáállásod! Én is hasonlóan gondolkodom, de vannak a csapatban páran akik aggódnak! Ezért próbálok keresgélni.
Bár sztem sokkal jobb kint próbálkozni.
Mellesleg mi sem stradolunk két hétig, szóval sztem is praktikusabb lenne ott keresgélni...
Egyébként mi az utitervetek? Merre akartok menni...
Thessaloniki és Athén között tervezem... Mivel Makedóniában elég sok mindent (fõleg turisztikai szempontból) ismerek, ott sima ügy, ott dolgoztam is. Délebbre még nem igazán voltam, de nem félek, elvégre
az is Görögország Én európában tutira nem fogok soha, sehol foglalni. Ez olyan lenne, mintha egy parképítõ kertészmérnök mással terveztetné meg a kertjét, vagy az építész mással terveztetné a házát. Így idegenforgalmi közgazdászként... És minden barátomnak, rokonomnak is a "helyzínen való keresést" javaslom. Persze sokan nem mernek nyelismeret nélkül így elutazni. Talán valamivel tényleg nehezebb, de ha egy kicsit is talpraesett valaki, megoldja. Fõleg a görögöknél
Mondjuk egy "egzotikus" utat én is utazásszervezõre, vagy közvetítõre bíznék, hisz ha pl: Peruba, Indiába, távol-keletre utaznék, ott repülõ, tranzit, "megbízható" szálláskeresés, megfelelõ spéci szakmai tudás, stb. azért nem olcsó és esetlegesen nem gyerekjáték.
Dehát Európa... Szóval itt nyugodt szívvel, bárkinek, bátran... A Szerbeknél kicsit odafigyelõsebben és szerintem nem lesz gond. Az az augusztus 10-en egy, két, öt, hat... kritikus amiatt a negy nemzeti hacacáré miatt, ez már valamelyik topikban is elhangzott. De azon kívül...
Barba, köszi elõre is, s vagy sikerül vagy nem, de már a szándékot is nagyra értékelem
Pitypang, a helyfoglalás nem szabad választás alapján történik. Oda s vissza is ülésrend van s szigorúan betartják. Odafelé az emeletre ültettek minket, holott alulra kértük, de ezt indulás elõtt egy kis vita után megbeszéltük s végül kaptunk helyet lent.
Visszafelé a sofõröknél van az ülésrend, odafelé Pesten az idegenvezetõnél, a vidéki felszállásoknál a sofõröknél.
A buszon nincs hideg, bár láttam betakarózva embereket, de szerintem nem volt hideg, a légkondit lehet állítani.
Az út: oda 27 óra volt, némi zûrrel... Vissza 17 óra. Sok mindentõl függ, a megállóhelyektõl, a határon történõ várakozástól, az utasoktól (visszaérnek-e a megadott idõre a pihenõknél), de átlagban odaútra kb 21 - 22 óra, visszafelé 18 - 19 óra szokott lenni.
Fakultatív programok : ( kinti irodátok a Pieria Travel lesz )
Csütörtök: Meteora 30 euro
Péntek : Skiathos 40, Delfi 35,
Vasárnap: Athén 45,
Hétfõ: Olympos 25, görög est 20,
Szerda: Kalózhajó 25.
Kedd és szombat a turnusváltás miatt kimarad.
A gyerek árak 5 euroval kevesebbek, kivéve az athéni utat, ott 10 euroval kevesebb az ár.
Pitypang, az "Utazólistát" megtalálod a fõoldalon, ha be vagy jelentkezve, a "Fórum" rész alatt.
Szia Diszi, nem fárasztó a sok utazás? Jól éreztétek magatokat kint?
Zjunior, augusztusig még nagyon sok infot el tudtok itt a fórumokon olvasni, mindenképpen érdemes.
Yager, nem tudok ebben segíteni, de szerencsére Petros segítõkész s felkészült. Ha az utazási irodák árait nézzük, reális a 19 euro, de helyszíni foglalásnál nem tudom.
Petros, nagyon jó utat kívánok Nektek! Gondolunk majd rátok
Köszi Myra!
Majd készítek beszámolót, fotókat (azt rengeteget) és ígérem, minden ifót feljegyzek, nehogy valamit elfelejtsek és ne tudjam veletek megosztani
Sziasztok!
Pontosan 10 évvel ezelõtt sikerült eljutnunk Görögországba, Pefkohori-ba. Akkor megfogadtuk, visszamegyünk!
Nekem mondhat bárki bármit Horvátországról, tavaly kipróbáltuk, Görögörszág az GÖRÖGORSZÁG.
Július 23-án indulunk a Grand Tours-al, Miskolcról, Paraliára a Billy's apartmanházba.
Olvastam én hideget meleget errõl az utazási irodáról, remélem a saját élményem pozitív lesz.
Tartok a buszos ülésért folytatott tülekedéstõl, oda-vissza, illetve a beígért apartman lakrész elcserélése miatti zûrzavartól.
Még 11 nap.