#1000562009-05-19 10:12:16 Válasz a #100042. hsz-ra
Ffiasan bevallom; én (legalább az eslő alkalommal) mindig bemegyek a konyhába - ami ott teljesen elfogadott dolog - és beleszagolok a levegőbe Mivel Te a szakmában dolgozol tudod miről beszélek
Ami pedig a gyrost illeti: jó étel az, csak - mivel kis mennyiséget nem leht a rúdra szúrni - sok esetben napokig érlelődik, mire a tányéromra kerül, ezért inkább a szuflakit preferálom, abból is a tarjábók készültet. Sztem a legjobbat Lefkaszban a kikötőben a Daltonban lehet kapni, Nidriben pedig az Ola Kalában. Itt isteni a stifado (van nyúlból is) is és a kagyló! Van édesvizi is, melyhez az alpanyagot Albániából hozzák a Skodrai tóból.
#1000732009-05-19 10:36:22 Válasz a #100041. hsz-ra
Nem akarom rontani az éttermek,tavernák ázsióját, de sajnos volt betekintésem, saját szememmel láttam a visszakerülő maradékokkal mi történik és elég sok étel feljavítás után hogyan kerűl egy másik kliens asztalára.Bratyeszom évtizedekig konyhavezető volt /séf/egy-két sokcsillagos szállodában...Nem írok többet,mert nincs szándékomban riogatni és senkit pánik hangulatba hozni avval,hogy ha ő tudná most mit eszik és milyen áron... De nem árt ha figyeltek!!! Apartmanokban egy kis ídőráfordítással,olcsóbban,de tudod, hogy mit tálalsz fel magadnak. Tudom a kényelem sokaknál fontos...de.Tudom van kivétel,de kivétel erősíti a szabályt Kitét: Mindeki maga joga ,hogy Mit,hol és mennyiért fogyaszt.
Nem akarom rontani az éttermek,tavernák ázsióját, de sajnos volt betekintésem, saját szememmel láttam a visszakerülő maradékokkal mi történik és elég sok étel feljavítás után hogyan kerűl egy másik kliens asztalára.
Részben én is erre gondoltam, részben pedig arra, hogy ha bemegyek a konyhába, akkor az illatok alapján négytizedes pontossággal eldöntöm: eszem ott, vagy inkább maradok egy italnál
Pár évet én is eltöltöttem a szakmában, szembesültem néhány "kreativ ötlettel", hogy finomkodjak, a tavaly előtti beszámolómban is írtam erről...
A saját főzöcskében is igazat adok Neked; helybél anyagokból minimális hozzáértéssel is finomakat lehet alkotni nagyságrendileg olcsóbban. Ha viszont erre készül valaki, akkor legalább egy-két alapfűszert érdemes vinni.
saját szememmel láttam a visszakerülő maradékokkal mi történik és elég sok étel feljavítás után hogyan kerűl egy másik kliens asztalára.
Nem szabad haragudni rájuk csak követik az Uniós előírásokat azaz újrahasznosítanak
A Discoveryn láttam rejtett kamerás konyhai felvételeket egy órás műsorban.Aki látta annak nem kell mondani,aki nem látta az csak örülhet neki... Eszméletlen!Ez pedig igaz és nem csak görögökre vonatkozik.Ennek mindenhová van jogosítványa ahol a nagy haszonszerzés a cél.Ebben viszont mi sem állunk az utolsó helyen, mi magyarok.Sőt.Na, de nem kell félteni a nagy multikat akik ellenőrizhetetlenűl megetetik velünk a behozott sza....kat.Relatíve olcsó és erre "harap" az "akciókat"kedvelő magyar.Niná, hogy megveszem,hisz' ennyit meg annyit nyerek rajta... Szerencsétlen, azt majd idővel az orvosnál tudod meg, hogy mennyit veszítettél...
Elnézést az off-ért...
#1004992009-05-21 09:59:15 Válasz a #100056. hsz-ra
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valamikor Korfura repülnék, onnan mivel tudnék átjutni Kefaloniára?
Azon gondolkodom, hogy ha repülővel szeretnék ide eljutni, akkor hogyan úszhatom meg legolcsóbban.
Bp-Korfu wizzairrel nagyon olcsó (minimum feleáron van mint Bécs-Preveza) és arra gondoltam, hogy ha legközelebb nem szeretnék egy napot utazni, akkor így oldanám meg az utazást. És akkor ismét látnánk Korfut is.
Csak azt nem tudom, hogy mivel és mennyiért és mennyi idő átjutni Korfuról Lefkadára.
Valaki nem csinált még ilyet?
#1005102009-05-21 10:56:33 Válasz a #100505. hsz-ra
Mennyire volt olcsó?
Mert Bécs-Preveza 70 ezertől felfelé, Bp-Korfu 30 ezer, csak Igoumenitsa-tól kéne eljutni oda, nem vészes a távolság, 120 km, de ha Ig.-ban bérelek autót, nem tehetem le Lefkadán, és sok napra pénzkidobás lenne autót bérelni amikor harmadannyiért bérlünk robogót.