Köszi a Haspók a szállást. Lassan dötenünk kell. Karácsony előtt le kell adni a szabadságkérelmeket és repülőjegyfoglalások miatt lassan ki kell gondolni egy időpontot. Kicsit elment a kedvünk, hogy az Olympic szétesik és előre csak a bizonytalan marad. Nincs kedvünk hajózni. Más szigetek után is nézelődök. Egyelőre még döntésképtelenek vagyunk.
Egyelőre én is döntésképtelen vagyok, csak úgy találomra keresgéltem a neten, és gondoltam, ezt a szállást beteszem, mint eddigi legolcsóbb találat részemről. Azt hiszem, ha Milosra mennénk, akkor a szállás ára elsődleges szempont lenne, főleg, hogy minden gondolatkísérletem ellenére csak az augusztusi időpont látszik megvalósíthatónak számunkra...
Márpedig a tipikus árfekvés szerint Miloson júniusban és szeptemberben 40 EUR/éjszaka körül kapható egy tisztességes apartman, júliusban ugyanez 60 EUR, július végétől augusztus végéig pedig 80-90 EUR. Ez a tipikus árképzés, és azt hiszem, ez sok mindent elmond az egyes hónapok zsúfoltsági arányáról is... Úgyhogy én még emiatt is vacillálok, mert a legvonzóbb júniusi hónapban max. egy hétre tudnánk eljönni... de az meg kevés ahhoz, hogy egész évre energiát gyűjtsek, úgyhogy akkor augusztusban még egy nyaralás befigyelne, de az meg már elég luxusnak tűnik, hogy a hülye szabadságolási korlátok miatt kétszer utazzunk oda-vissza...
Szóval még én is erősen agyalok, és még egyáltalán semmi sem biztos. Alaposan átgondolni meg nincs időm, mert amúgy meg rengeteg dolgom van, és ez még kb. másfél hónapig el is tart... karácsony előtt fogok levegőt kapni, úgyhogy valszeg akkor fogom tudni alaposabban eldönteni/kiszámolni, hogy Milos-e vagy sem, és ha igen, akkor mikor.
Egyébként azért nem árt alaposabban körbenézni ezt a szállást, mert fura, hogy annyival olcsóbb, mint a többi. Ez azért mindig gyanús egy kicsit, nem sűrűn találni ilyen árfekvést Miloson... Nem nagyon vizslattam meg, de lehet, hogy nincs jó helyen, vagy ilyesmi. Mondjuk a képek alapján viszont nem tűnik rossznak.
Talán, mert Paleochori nem rendes település, csak egy hely neve, ahol szétszórtam úgy tíz ház van és sehol a közelben semmi. Én nem mennék oda, szeretem, ha eldugott helyen van a szállás, de 1-2 km-en belül elérhető jól gyalogszerrel is a nagyobb település. Okés, a strandja álom Én továbbra is Polloniát favorizálom.
Köszi, jó ez az oldal! Kár, hogy árakat nem írnak mellé, ha az is ott lenne, már tökéletes lenne.
Egyébként én sem tudok kifogást emelni eddig ez ellen a szállás ellen, nekem tetszik a fekvése. Amúgyis a déli résszel szimpatizálok, Miloson jellemzően ott vannak ilyen szép homokos partok, mint amilyen képeket betettetek . A nekem legjobban tetsző strandok mind itt csoportosulnak, szóval azért is jó lenne, ha azoknak a közelében lenne a szállás. (Persze egy-egy kirándulás erejéig alaposan megnéznénk azokat az északi sziklás képeket is, amikről olyan attraktív fotók készülnek. )
Van valami sztenderdizálás egyébként arra vonatkozóan (biztos van...), hogy mit jelent pontosan az, hogy egykulcsos? Eddig nem nagyon foglalkoztam ilyesmivel, ha a kép alapján okésnak tűnt a szállás, akkor foglaltuk, és kész.
Hát Haspók és Döme, akkor ez a ti helyetek!!! Mivel a sziget picivel nagyonn csak Santorininél (az pedig, ha jól emlékszem 26 km hosszú volt), itt sem okozhat gondot akár mocival, akár autóval minden nap bármelyik strandra is eljutni. Nekem fontos, hogy este sétélgathassak a szűk utcácskék között, legyen hova beülni vacsizni....szóval én maradok Polloniánál de az már nemis olyan biztos, hogy maradok Milosnál - hehe, Joxnak volt biza igaza, amikor írta nekem privátban, mosolyogva, hogy nálam a cél másodpercenként változik, szóval a biztost ő csak akkor hiszi el nekem, ha már lefoglaltam az utat - kb. hsaonlóan írta A végén még igaza lesz. Mert most ismét máson filozók: Paroson vagy Chioson. Mindkettőre könnyebben jutnék el, mert szervez oda utazási iroda is utat.