Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2446
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195659 Üzenet linkje2012-09-29 13:59:46  Válasz a #195658. hsz-ra

icon_lol.gif Helyes így kell, nem félre húzódni. Mert így nem marad egy "talpalatnyi föld" sem! De volt erre példa Olaszországban is jó néhány évvel ezelőtt mikor a kormányfő kijelentette a Németek a szabadságuk alatt mint a féke vesztett barmok, úgy ordítoznak, és ezt én is tapasztaltam, Casavio-ban.
Tehát nem félre húzódni. Mert a Balatonnál is vannak problémák. Mi marad akkor a falvaknál a kacsa úsztatók, ott még esetleg nyugalom van. icon_wink.gif
Én akkor is megyek Görögországba ha cigány gyerekek potyognak az égből. icon_idea.gif ...vili!

# 2447
Sziszko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195658 Üzenet linkje2012-09-29 13:53:14 

Most nem mondjátok komolyan,hogy az oroszok miatt nem mentek többet Görögországba?? Ők eddig is ott voltak, emlékszem 2001-es Paráliai nyaralásunkra,minden sarkon bundabolt volt, ami kimondottan rájuk alapozta a forgalmát. Annyian voltak mind az oroszok...Nem igazán zavartak senkit,igaz hogy hangosak voltak, de az angolok is azok, meg a magyarok is.Mondjuk az utóbbi időben nem igen láttuk őket,de ha jönnek,jöjjenek,elférünk.Különben is,jó sokáig éltünk velük egymás mellett.
# 2448
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195656 Üzenet linkje2012-09-29 06:00:41  Válasz a #195654. hsz-ra Előzmény #195654

Szia Gyulus
a téma nei porit érinti a megoldás nem a mi kezünkben van,idegen országba járunk ahol az üzlet a pénz a lényeg,most odaszokik egy másik nép akik ezerszer többen vannak mint mi sok sok pénzzel a zsebükben,semmi esélyünk,ha az utazási irodák hajlandoak összefogni egymás között is megbeszélni a problémát,ha hajlandoak eligazitást tartani az odaérkezö vendégeknek a tisztaság fontosságárol és ha a vendégek hajlandoak lesznek betartani akkor van esély arra hogy mi is menjünk,az oroszokkal nem lesz könnyü de ügyesen szot lehet érteni velük,megvan a modja annak is,én nem kivánok foglalkozni hosszadalmasan az üggyel mert kevés vagyok hozzá innen

# 2449
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195654 Üzenet linkje2012-09-28 21:26:43  Re:

Pinga írta:
Lexxa lesz egy rossz trend egész görögországra vonatkozoan,nyilván nem figyelted hogy a volt szovjetunio tagállamai megállapodást kötöttek a görögökkel az ország megmentéséröl,elsö lépés az hogy nyaralokat küldenek oda,2006 ota mi nem láttunk egyetlen orosz nyelvüt sem,az idén rengeteget ,panteleimonason,platamonban és poriban is,nyilván máshol is sok lett belölük,lassan nincs hova menni mert mindenhol ott lesznek,a törökök már ismerik öket van is böven irás roluk,magyarán mi ki leszünk szoritva vagy magunk menekülünk el onnan,hidd el hogy eddig csodálatos nyaralást adott mindenkinek a partszakasz,az idén mi sem éreztük jol magunkat,de nekünk már nem jo a balaton vagy velence,tenger kell,igaz nem mindenáron

icon_cry.gif DE AMENNYIBEN ÍGY GONDOLKODUNK, AKKOR MI VÁR RÁNK MAGYAROKRA....A KIS HAZÁNKBÓL IS KI LESZÜNK SZORÍTVA.....MEHETÜNK VISSZA ODA HONNÉT 1000-ÉVE ELINDULTUNK. VAGY KAPUNK EGY KIS ÁLLAMOT MAJD A MARADÉK MAGYARNAK MINT A ZSIDÓK, ÉS AZT A KIS FÖLD DARABUNKAT HÁTHA MEG TUDJUK VÉDENI. NEKEM VAN EGY GONDOLATOM. DE NEM AKAROM KÖZZÉ TENNI MERT MÉG MEGKÉRDŐ JELEZITEK ÉPELMÉJŰSÉGEMET. PEDIG AZ ILYESMIT IGEN IS KEZELNI KELL! NEM FÉLRE ÁLLNI, HOGY KISZORÍTSANAK BENNÜNKET, BÉKÉS EGYMÁS MELLETT ÉLÉS. icon_wink.gif Szerintem ezt a témát folytassuk a dumcsin OK! icon_idea.gif

# 2450
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195651 Üzenet linkje2012-09-28 15:19:41  Válasz a #195650. hsz-ra Előzmény #195650

Lexxa sajnos komoly válság van az országban,ahogy néztem parti szemetesek és wc-ket tüntettek el,nyilván csökkentették a kiadásokat,nem tudom hogy a helyi adokbol telne e rá,mivel idén nem ott laktunk ezért nem tudtuk megfigyelni hogy a kukásautok járnak e minden reggel a házak között mint régebben,vagy milyen sürün üritik a lerakott konténereket,keletkezett sok szemét,de elvitték,hogy most mi van nem tudom,reménykedjünk hogy jobbra fordul minden,ezekhez az uj vendégekhez a helyieknek is át kel állniuk,érdeklödhetnek a törököknél nekik van böven tapasztalatuk
# 2451
Lexxa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195650 Üzenet linkje2012-09-28 14:34:18  Válasz a #195633. hsz-ra Előzmény #195633

Pinga,
Én mindezt értem, azonban elsősorban a helyi vezetést okolom(okoljuk) azért a sok kellemetlenségért, amin gyakorlatilag mindannyian átestünk. Kicsit több odafigyeléssel a település is tehetne a tisztaságért. Hiába takarítják a helyiek az apartmanházak, hotelek környékét, hiába a rendezett falatka kertek az épületek körül, ha a közterületek parlagon vannak, burjánzik a gaz, kaszálatlanok a környező külterületek (sőt, egy része hivatalosan belterület). Szemétszedés gyakorlatilag nem létezik, a helyi önkormányzat pedig elzárkózik - mert elzárkózik bizony. A heti rendszeres szemétszállítás sajnos ebben az esetben édeskevés. Kicsit utánaérdeklődtem...
Mi sem tudjuk itthon elképzelni a nyarainkat (Velencét sem az itthonira értettem icon_smile.gif. 3 éve voltunk a Lido-n, ahol közterület felvigyázók glasszáltak a parton -ahol tilos volt a dohányzás, de ettől függetlenül voltak csikktartós szemetesek, így, ha valaki elcsábult, vagy rászóltak vagy elnyomta a kijelölt helyen. Sőt, kihelyezett wc-k is voltak... ), de inkább vonulunk olyan helyekre, amiket ismerünk és esély van arra, hogy ha csak egy fokkal is, de tisztább, mint ez a térség. Kár érte icon_sad.gif

# 2452
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195633 Üzenet linkje2012-09-27 16:59:11  Válasz a #195630. hsz-ra Előzmény #195630

Lexxa lesz egy rossz trend egész görögországra vonatkozoan,nyilván nem figyelted hogy a volt szovjetunio tagállamai megállapodást kötöttek a görögökkel az ország megmentéséröl,elsö lépés az hogy nyaralokat küldenek oda,2006 ota mi nem láttunk egyetlen orosz nyelvüt sem,az idén rengeteget ,panteleimonason,platamonban és poriban is,nyilván máshol is sok lett belölük,lassan nincs hova menni mert mindenhol ott lesznek,a törökök már ismerik öket van is böven irás roluk,magyarán mi ki leszünk szoritva vagy magunk menekülünk el onnan,hidd el hogy eddig csodálatos nyaralást adott mindenkinek a partszakasz,az idén mi sem éreztük jol magunkat,de nekünk már nem jo a balaton vagy velence,tenger kell,igaz nem mindenáron
# 2453
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195632 Üzenet linkje2012-09-27 16:50:42 

Szerintem is többen voltunk a fórumon tavaly.Én figyeltem az idén a Sarti és ezt az oldalt is és meg állapítottam hogy A Sarti oldal egy kicsit nyüzsisebb volt.Talán tényleg kevesebben utaznak,meg szerintem is,mikor haza jövünk akkor ritkán vagyunk itt fent.Bár én fel nézek minden nap, még se írok mindig be,de attól még itt vagyok és nézem hogy mi történik.
# 2454
Lexxa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195630 Üzenet linkje2012-09-27 16:45:18  Válasz a #195550. hsz-ra Előzmény #195550

"Szomorúan olvasom, hogy sokasodnak a negatív élmények Nei Poriban is. Nem tudom, hogy ez egy új trend-e, vagy csak az emberek lettek érzékenyebbek, de egyre több helyen olvasom, illetve hallom, hogy ilyen meg olyan rosszak a körülmények és milyen rosszul érezték magukat."

Bocsi, hogy csak így ollózok, de egyszerűbb... Nem igazán értem ugyanis, mit értesz trend alatt, sőt azt sem, milyen alapon általánosítasz... Mind mások vagyunk, különböző az ingerküszöbünk, az elvárásaink adott hellyel kapcsolatban. Minden helynek megvan a maga varázsa, mellyel embereket vonz, éppúgy Nei Porinak, mint például Velencének vagy sorolhatnám napestig. Kinek mi tetszik. Mikor látatlanban választunk nyaralóhelyet (mert egy katalógus és egy elfogult fórum alapján lutri dönteni), próba szerencse alapon, benne van a pakliban, hogy mellényúlunk, mert bizony a katalógus képein nincs kifolyt szemétkuka, sem "csikkágy" és ürülék a tengerparton és mindenki kedvesen mosolyog...majd mikor megérkezel, kénytelen vagy egy nagyot nyelni. Ez nem trend, egyszerűen ami a Nei Pori fanoknak maga a paradicsom, nem kell hogy etalon legyen másoknak. Étel próbája az evés. Mi igyekeztünk jól érezni magunkat, szerencsére sikerült a gyerekeket lekötni annyira, hogy élvezzék a nyaralást, de nekünk ez a hely nem tetszett, mert más az ízlésvilágunk. Ez nem trend. Nem hiszem, hogy jó kifejezést használtál. Akinek eddig tetszett, ezután is fog, főleg, ha felejthetetlen élmények kötik oda... Ezt tiszteletben is tartom. A hely mesés szépsége többre hivatott, minthogy szemétkupacok alá temessék. Sajnos ez van. Az pedig, hogy mi is leírjuk a véleményünket, talán elgondolkodtatja azokat, akik hasonló ízlésvilággal rendelkeznek. Hiszen hogyan is festhetne reális képet egy utazási fórum, ha csak fanatikus hozzászólásokból állna?? Egyébként elképzelni sem tudjátok, mennyi támadás ért privát üzenetben az élménybeszámolóm miatt. Holott csak a véleményünk reális tükörképe. És hiába írtam az elején, hogy mind mások vagyunk, stb, és csak a mi meglátásunk, amit leírtam, senkinek nem kívánok annyi rosszat, mint amit én kaptam virtuálisan. De hagyjuk... Kívánok csodálatos nyaralást azoknak, akik a jövőben is Nei Porit választják. Mi inkább kihagyjuk.

# 2455
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195629 Üzenet linkje2012-09-27 16:05:06  Válasz a #195624. hsz-ra Előzmény #195624

Sancho nem azt mondom hogy nem lehet elviselni ami ott van,de az évek alatt ahogy kijártunk most erösen látszodott a romlás,nem a görögök koszolták össze ez is nyilvánvalo,olyan vendégekböl lett ott most sok akik korábban nem nagyon jártak arra,ennek a levét isszuk mi
# 2456
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195624 Üzenet linkje2012-09-27 15:47:13  Válasz a #195587. hsz-ra Előzmény #195587

Szia Pinga!

Én természetesen elhiszem, hpgy van szemét és kosz is időnként, de könyörgöm, itt pl. a Balatonon hol nincs? Ha az ember nyaralni megy ne csak a rossz dolgokkal foglalkozzon, hanem próbálja meg magát jól érezni. Én tudod mindig jól érzem magam, mert jól akarom érezni magam. Van hogy én is látok szemetet, vagy más dolgot, de nem ez marad meg bennem. Legfeljebb nem oda fekszem le a parton, hanem keresek olyan helyet, ahol nincs szemét. A görögökről pedig annyit, hogy előfordulhat, hogy valaki amúgy is paprikás hangulatban úgy szól egy göröghöz, vagy félreérti a hangos mentalutásukat és veszekedésnek véli. Velem egy alkalommal veszekedett görög, amikor szieszta alatt quadoztam fel-alá Nei Pori utcáin és akkor odajött egy lila fejű görög, kivette a kulcsot a quadból és ordított hogy szieszta alatt ne zörögjek. Tulajdonképpen igaza volt, de ha olyan lettem volna, akkor nekem állt volna feljebb, hogy én fizetek én vagyok a túrista azt csinálok amit akarok, hiszen ők vannak értem. Azonban tudomásul vettem, hogy Rómában élj a római törvények szerint. Ha itt ez a szokás, akkor el kell fogadni és nem leállni veszekedni, mert annak meg aztán tényleg semmi értelme. A fórum a nyaralások elmúltával mindig egy picit csendesebb lesz, ez minden évben így van. Ilyenkor már csak az emlékek vannak, vagy az új tervek születnek a következő évre. Azért időnként megjelenik egy egy írás, ha más nem egy kis nosztalgiázásra, visszaidézve a nyár és a nyaralás legszebb pillanatait icon_smile.gif

# 2457
Sato
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195623 Üzenet linkje2012-09-27 13:26:31 

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk meg Poriból. Jól éreztük magunkat párommal, a víz kellemes + napsütéses időnk volt. A szállás ( PapaJohn ) elfogadható volt, de a tisztaság szempontjából nem volt éppen kiváló. Érkezésünkkor hideg víz fogadott (ezt estére megoldották) + koszos volt a szoba. Takarító brigád hanyag munkát végzett. Kaptunk 1db nagy méretű lepedőt + 1 takarót huzat nélkül (mert szerintük ez evidens, hogy ezt magunknak kell vinni, hát mi nem vittünk). Az éttermek fele zárva volt, ami érthető is így utószezonban. Gyros rajongó vagyok, de ahol ettem, sehol nem estem hanyatt tőle. Pékáru, sütemény kiváló. Platon étteremben a pincér srác (Zsombor) kedves, annak ellenére, hogy az egész nyarat végiggályázta. Quadoztunk is, amit mindketten élveztünk, bejártuk a környéket. Gyalog átsétáltunk Platamonasba a tengerpart mellett, szép kihívás volt a kavicsos részen papucsban áthaladni. Ott ettünk finom fagyit. Dottóval mentünk vissza poriba. A tengerpart enyhén volt szemetes, de ami jobban aggasztott az a törött üvegdarabok a homokba befúródva icon_sad.gif A görögökkel semmi gondunk nem volt, angolul kiválóan elgagyoráztunk velük.

# 2458
Ok
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195619 Üzenet linkje2012-09-27 10:40:47  Válasz a #195608. hsz-ra Előzmény #195608

Szia Pinga!
Saját helyzetemből kiindulva azt gondolom, hogy valószínűleg kevesebben jutottak el Görögországba, emiatt én is ritkábban vagyok jelen a fórumon.
Azért mindig beleolvasok a hozzászólásokba, mert érdekel, hogy mi történt arrafelé, de közben meg fáj a szívem, hogy nem tudtam eljutni ebbe gyönyörűséges országba.
Ettől függetlenül a többi érved is biztosan közrejátszik abban, hogy úgy érezzük, hogy halványodott a dolog! icon_cry.gif

# 2459
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195608 Üzenet linkje2012-09-26 21:38:52  Válasz a #195587. hsz-ra Előzmény #195587

szerintetek nem lett halványabb idén a forum? mi lehet az oka?
1,kevesebben mentünk
2,sok a rossz tapasztalat
3,nem sikerült olyan jol
4,már nem akkora ujdonság
5,mindig letörlik a hozzászolásainkat

# 2460
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195587 Üzenet linkje2012-09-25 15:59:31  Válasz a #195585. hsz-ra Előzmény #195585

Sancho sajnos ezt mi is láttuk,a csikkeket belenyomják a homokba és föleg azok a csikkek amiket partközelben nyomtak be egy erösebb hullámzáskor kimosodnak és egy gyönyörü csikot képeznek a parton,ezek az emberek másnap ebbe a szemétbe mennek le pihenni,akkor milyen mocsokbok jöhettek
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 163 164 165 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu