Jövő vasárnap indulunk. Az időjárást megnézve egyenlőre nagyon jó az idő Thasszoszon. Remélem még kitart egy darabig. Nem baj ha nincs annyira meleg, mert akkor szivesebben mászkál az ember. A tenger viszont biztosan az lesz, és lehet eleget fürdeni. Reggelire lecsomagolt szalámikat viszünk, délbe meg gyümölcs lesz, végre jóllakhatok szőlőből. Általában eddig minden helyen ahol voltunk kis teherautókról is árultak gyümölcsöket, remélem itt is igy lesz. Vacsora meg valamelyik tavernában, majd próbálunk kiválasztani valami helyi specialitásokat főző éttermet. Már 5 éve nem voltam Görögországban. Elötte nyaraltunk Asprovaltan 2*, Paralian (ami egyáltalán nem tetszett, viszont kiindulópontnak jó volt a kirándulásokhoz), Neos Marmaras és Korfu.
#1733352011-08-17 07:46:52 Válasz a #173333. hsz-ra
Ne izgulj, jó lesz minden, és Thassos csodaszép.
Ha egy kicsit is szerettek túrázni, akkor javasolnék valamit. Skala Panagiában a mólónál, ahol a szikla van a vízben, indul két út is, amin eljuthattok a márványstrandokra. Képeket már biztos láttál. Ezek autóval nem járható utak, de nektek onnan gyalog sincs messze. Az egyik út fentebb megy a hegyen, a másik pedig alatta. Vannak részek, amikor bent az erdőben mentek, árnyékban.
Autóval is el lehet jutni, de ehhez majdnem Limenasig be kell menni.
Bővebbet nem tudok, mert mi autóval voltunk, de ha érdekel Benneteket, akkor érdemes megnézni. A túra végén pedig ott a jutalom, fürdés, felfrissülés a hűvös habokban. A látvány kárpótol a fáradtságért.
Szia foxi!
Mi is az aeolussal voltunk Sk. Potamiaban a Fedrában laktunk, nagyon jó volt. Az idegenvezető is aranyos volt, sok mindent elmondott, (bár mi is innen szedtük össze a rengeteg infot) és egyszer eljött és kikérdezett, hogy minden rendben van-e, nincs-e valamire szükség. Egyszer telefonon is hívtuk, mert segítség kellett - a világ végén kilukadt a bérelt bicigli kereke - és készséges volt. Szerintem ha itt és a thasos.hu oldalon olvasgatsz, nem lesz szükség idegenvezetőre, csak ha baj van.
Nagyon ajánlom neked a "rönkös" kajáldát, a legjobb suvlakit ott lehet enni, és nem is drága, ketten 7 euróból jól laktunk, az éttermek közül pedig a TRATA Tavernát, van magyar étlap, így tudtunk enni pl. kardhalat, finom, kedvesek, hoztak előételt és desszertet ajándékba.
üdv
#1733662011-08-17 14:04:33 Válasz a #173335. hsz-ra
Ezek az utak a márványstrandokig kb. milyen hosszuak. Tehát ugy értem 1-2 óra távolság? És a márványstrand, ugyanaz, melyet Limenasból lehet megközeliteni. Ugy gondolom, az amelyik a régi márványkikötőnél van? Amerre fel is lehet menni egy kilátó (kápolna) helyre gyalog, előtte meg a romok vannak (kapu, agora stb.) Réges-rég kirándultunk egy napot a szigetre, és akkor rémlik valami. Vagy amit javasolsz, az egy másik hely?
Sziasztok!
Skala Rachoniban, a Pachis Beach Hotelban járt már valaki? Az érdekelne, hogy a házhoz tartozó taverna mennyire zavarja a pihenést, mikor van reggeli és vacsora, illetve, hogy van-e a közelben buszmegálló.
Előre is köszi.
Igen, az idén voltunk, július elején. Szegeden szálltunk fel, az út kb. 15 óra volt oda és vissza is. A határon sehol sem kellett várni. jó kis buszok voltak, odafelé volt utaskíséret, elmondták magyarul is az infokat. Visszafelé csak szlovák sofőrök, akik nem voltak hajlandók magyarul megszólalni. Volt egy kedves szlovákiai magyar nő, ő fordított nekünk mindent. A buszon főleg szlovák utasok voltak, csak 8-10 magyar. A filmek szlovákul mentek magyar felírattal, egy volt fordítva.
Fakultatívon nem voltunk, béreltünk autót 4 napra biztosítással volt 90 euró. Bejártuk a szigetet, gyönyörű volt, Theologoson kívül nekünk nagyon tetszett - szinte jobban - Maries falu, fantasztikus a hangulata. Bigiglit is béreltünk két napra 5 euró/nap/bicigli. Nagyon jó volt, bejártuk az öblöt, és a mólóhoz mentünk fürdeni, mert ott nekünk nagyon tetszett, és hatalmas hullámok vannak, meg a kikötőt is megnéztük biciglivel.
Az árakról nem sokat tudok írni, semmi nem olcsó és nem szabad nagyon átszámolni sem forintra, mert akkor semmit nem vennél. Tavaly óta szerintem nem sok változtak, én háromszor főztem 11 nap alatt, gyors egyszerű ételeket, többit megoldottuk, gyrossal ami mindenhol 2,5 euro, péksütikkel amik nagyon finomak és általában 1-2 euro között vannak, és voltunk néhányszor tavernázni is, mousaka 6 euro általában és innen mennek felfelé az egytálételek árai, a legdrágább kb. 10-12 euro volt amit mi ettünk. Busszal voltunk Limenasban azt hiszem 2 euro volt.
Ami újdonság volt, hogy robogót nem tudtunk bérelni, mert B jogsira sehol nem adták, azt mondták, hogy változtak a szabályok.
A lényeg hogy Thassos GYÖNYÖRŰ, minden része, és aki jól akarja magát érezni, annak ehhez minden adott!!!
#1734532011-08-18 09:52:29 Válasz a #173366. hsz-ra
Szia Foxi!
Ez a meseszép márványpart, ami Limenas felől is megközelíthető, autóval. A Limenas előtti körforgalomnál kell Makriammos felé fordulni. Itt megérkeztek egy kerítéshez, ami mellett el kell haladni, jobbra felfelé. Innen még kb. 6 km földút.
Gyalog a másik irányból is meg lehet közelíteni, mutatom.
http://maps.google.com/maps?sa.....6&t=h&z=14
Szerintem klassz kis túra, de velünk volt valaki, aki nem bírta volna, és ezért autóval mentünk, jó nagy kerülővel.
Ha bevállaljátok, akkor először lesz egy másik márványpart, ami nincs kiépítve, alig néhány ember volt rajtunk kívül.
Utána átsétáltok a márványbányán, lesz egy másik öböl mellette. Még tovább haladva éritek el a kis márványpartot, másnevén Marble-Beach.
Az aláírásom alatti albumban találsz képeket, bár fordított sorrendben, mint ahogy nektek esik.
A térképen jól látszik, merre vezet az út, erdőben, dimbes-dombos vidéken. Tényleg nagyon szép, ha megint ott járnék, biztos, hogy bevállalnám.
Persze, kaja, pia a hátizsákban és cipő is ajánlott.
#1734932011-08-18 17:20:38 Válasz a #173443. hsz-ra
Köszi, sokat segitettél, ez az autóbérlés nagyon megéri, melyik cégnél béreltetek, és a benzinnel mi ujság, ugy értem, hogy tele tankkal adják ki és ugy kell visszavinni, vagy üressel? Egyéb költséget számitottak-e? Ez igy olcsobban jön ki, mintha fakultativ befizetnénk, arról nem is beszélve, hogy mennyivel többet lát az ember. Még azt kérdezném, hogy az utak nem félelmetesek (tériszonyos vagyok)? Mire kell ügyelni?
#1734942011-08-18 17:25:13 Válasz a #173453. hsz-ra
Jó kis tura, már én is töltöttem le térképet, megpróbáljuk gyalog, az időnkből kitelik. Legfeljebb ha nagyon fárasztó visszafordulunk. Olvastam a beszámolódat is, a képek gyönyörüek. Remélem nekem is ilyen jó időm lesz.
#1735022011-08-18 18:40:23 Válasz a #173494. hsz-ra
Pedig mi szeptember közepétől a végéig voltunk
Remélem, majd mesélsz róla, hogy sikerült.
Lesznek árnyékos részek is, nem lesz az annyira nehéz terep, a végén meg vár Benneteket a a a...
Mi egy angol fickótól béreltük, ha jól emlékszem Speedy volt a iroda neve, egy sarkon van Sk. Potamia központi részén, félig volt a tank, és úgy is kellett visszavinni, utolsó nap este 9-re, nekünk 10-re sikerült, már nem volt ott, felhívtuk, mondta hogy semmi gond, másnap reggel 9-re vigyük. Egy kis D. Matizt béreltünk, kicsit fapados, de jól ment. A déli részen rengeteg az emelkedő és a szerpentin, de nem kell száguldozni, akkor szerintem nem vészes. Mindenképpen érdemes arra menni, mert ott vannak a legszebb részek. A bérlésnél egyéb költséget nem számolt fel. Nekünk ezek voltak a legszebb napok, mert rengeteg mindent láttunk!
#1735542011-08-19 12:34:08 Válasz a #173541. hsz-ra
Köszi, de még érdekelne a biztositás. Ez benne volt az árban ahogy előzőleg már irtad, de ez teljes körü? Most már ugy ki vagyok okositva, hogy még a macska nevét (Félix) is tudom. Nagyon köszönöm mindkettőtöknek ezt a sok segitséget. Még egy hét és indulunk. Remélem az Aeolus-ban sem fogunk csalódni. Tulajdonképpen nagyon hamar leértetek, ha Szegedtől 15 óra volt az út. Mi Bp-n szállunk fel. Az Aeolus-os kihelyezett vezető az beszél magyarul? Mennyire volt segitőkész?
Ne aggódj, az árban a biztosítás teljes körű! Az idegenvezető tud magyarul, a nevére már nem emlékszem, töri a magyart kicsit, gondolom szlovák, de tud magyarul is. Nekünk nem volt vele gondunk, elmondta a lényeget magyarul is, bár szlovákul mindig sokkat többet mondott el. De ha volt kérdésünk vagy gondunk, nekünk is ugyanúgy segített, és egyszer eljött a szállásra is, hogy minden rendben van-e. Ha itt az első 100 oldalt elolvasod, mindent fogsz tudni, lehet hogy többet is mint ő....