Mihez képest +10%? Tavalyhoz képest, vagy a főszezoni árakhoz képest?
Úgy gondolná az ember, hogy ilyenkor - mint a szállásoknál is - lentebb viszik az árat a tavernákban, így is becsalogatva a pár turistát...
Skala Potamiába megyünk 2 hét múlva, már biztos, jó lenne, ha akadna pár ember, aki pont ekkor jön nyaralni arrafele:)
Mihez képest +10%? Tavalyhoz képest, vagy a főszezoni árakhoz képest?
Úgy gondolná az ember, hogy ilyenkor - mint a szállásoknál is - lentebb viszik az árat a tavernákban, így is becsalogatva a pár turistát...
Skala Potamiába megyünk 2 hét múlva, már biztos, jó lenne, ha akadna pár ember, aki pont ekkor jön nyaralni arrafele:)
Szept. 01-től valamiféle ÁFA emelés volt, ha jól tudom. Ez a + 10%.
#1751442011-09-07 16:33:54 Válasz a #174920. hsz-ra
Valamelyik topicban, irta az egy kedves fórumozó, hogy az élelmiszereknél Áfa emelést hajtott végre a kormány - tudjuk, miért - 25 %-ot. Egy kicsit körülnézek mi a a helyzet az árakkal. Ha minden sikerül, mint az elmult évben, akkor az egyik internetes kávézóból "tudósitok".
#1751832011-09-07 19:43:30 Válasz a #175144. hsz-ra
De jó Neked Viksó, hogy mindjárt utazol!!!!!!Feltétlenül jelentkezz, ha van rá módod! De tudod mit? Hagyd a francba a netet és csak pihenj.... és lubickolj.... és élvezd a nyaralást!!!!
Sziasztok!
Ó, én nagyon tudom élvezni a semmitevést. Igaz, hogy elötte igyekszem mindent lerendezni, és akkor nyugodt vagyok. Valóban napozok, fürdők bőven belefér a "helyben járás". Szeretem a falut meglátogatni - kb. 3 km -. A titkos vágyam egy ici-pici görög nyelvhasználat. Az olvasás már talán megy. Most lehetőségem lesz "vizsgázni". Már csak a buszozást kell túlélni. Ha a szokásos sofőrök jönnek, semmi gond. Nem tudom, a tavalyi út után kissé pesszimista vagyok az útitársakat illetően. De majd kiderül. Az biztos, nem rontom el a nyaralásomat senki és semmi kedvéért. Sajnos aludni nem tudok, de jól felszerelkezem minden hang és kép ellen. Keveset eszem, és csak meleg teát iszom. Na, de ha megérkeztünk "mindent" bepótolok.
Én nagyon várom a jelentést az árakról, ha teheted és van kedved, akkor netezz:)
Pénteken indultok? Nekünk az jó, mert mi csak utána:)
Esetleg nem tudtok a szigeten valamilyen nagyobb boltot, pl Lidl, vagy ilyesmi?
#1752072011-09-08 07:06:02 Válasz a #175202. hsz-ra
Szia!
Igen holnap. Görög szupermarketet ismerek csak. Ha Panagia felől érkezel Potamiába, az első nagy szupermarket - volt - a legolcsóbb. A második már drágább.
#1752132011-09-08 07:55:56 Válasz a #175202. hsz-ra
Lidl vagy más hasonló áruház nincs a szigeten. Viszont vannak nagyobb szupermarketek. Pl. Rachoni felé az, amelyiknek sátorponyvás a parkolója, vagy Limenas szélén, Panagia felé a "sárga" szupermarket. Állítólag ez viszonylag olcsóbb, mint a többi. Potamia faluban, a kanyarban is van egy szupermarket, ott aztán minden van. Régebben az olcsóbb volt , mint az, ami lejjebb van az úton (Halkias supermarket) Sk. Potamiában. Az idei tapasztalatunk az, hogy az áruválaszték ugyan nagyobb ezekben az abc-kben (az ágyneműtől a talicskáig minden van), de az árak nem olcsóbbak, mint pl. a kisebb szupermarketekben. Szóval, ha útba esik valamelyik, be lehet menni. De csak azért fölmenni valamelyik nagy boltba, hogy bevásárolj...nem érdemes. (Talán a sör volt olcsóbb a panagiai sup.mkt-ban, mint a parti abc-kben.)
#1752472011-09-08 13:58:32 Válasz a #175245. hsz-ra
Köszönöm szépen.
Piac? Friss csirke hús? Talán fent a hegyen Potamia faluban. Ott minden van, de piac nem hiszem. Most, hogy mondod megnézem, eddig is csak élő csirkét láttam, azt is kevés helyen.
Gyönyörü helyen van a falu, nagyon kedvelem, csak sokat kell menni érte.
#1752602011-09-08 14:58:01 Válasz a #175245. hsz-ra
Én a nagy boltokban sem láttam friss húst, csak fagyasztottat.
Sk. Potamiában van húsüzlet a parti úttól eggyel feljebb lévő utca elején. Mellette autó és motorkölcsönző is van: Meat Market a neve. Ha nincs kitéve a pultba friss hús, kérdezzétek meg, mert hátul a hűtőkamrában vannak a húsok javarészt.