Mikor megyünk már nyaralni? Még 39 nap !
Türelmetlen vagyok......
Mikor érünk már oda???????
Élményeket akarok, sokat, fürdeni, napsütést, csavarogni.......
Nahát!
Ennyi gyönyörûség ezen a földön.......
És tényleg lehet bérelni jetski-t?
Hú, ha ezt kipróbálhatnám!
Tegnap egy áruházban vettem leértékelésen egy egyszerhasználatos víz alatti fényképezõgépet. Kívácsi leszek, mit lehet vele alkotni. Túl nagy reményeket nem fûzök hozzá, de kipróbálásra sztem megéri.
hu valcsi...te hozod a nyarat ebbe a vacak "télbe"...imádom a képeket, makri nagyon szép. még 29 nap...egy örökké valóság. és az a 11 nap..meg egy pillanat lesz.
Obi,
a víz alatti fényképezõgépet csakúgy, mint Ti, mi is beszereztük hirtelen felindulásból. Az egész út költségvetésébe ennyi még igazán belefér, és a kíváncsiságnak én sem tudtam ellenállni.
ne bíztass, mert minden hülyeséget megkérdezek tényleg, ami eszembe jut. Fantáziám kimeríthetetlen, és rém idióta dolgokon tudok agyalni.
Pl. igaz-e, hogy Krétán nem lehet meglenni napszemüveg nélkül? Karpuzi írta, ha jól emlékszem, hogy nagyon ajánlott, itthon õ sem hordott, de kint már kell. De pl. aki szemüveges és nincs kontaktlencséje, az tud-e majd kint vezetni napszemcsi nélkül rendes szemüvgben?
Aztán: jó elõre kinéztem egy csomó strandot a neten, csodásabbnál csodásabb képeket lehet találni ezekrõl a kis eldugottabb helyen lévõ gyönyörû öblökrõl. De ezek kisebb, kevésbé népszerûbb strandok. Ált. le van írva, hogy melyik falutól hány km-re van, de vajon ha ott leszünk, akkor hogy fogjuk pontosan megtalálni? Ki szokott lenni írva a strand neve valahol?
Van még. Nézegettem a térképet, ha Koutsounariból megyünk Vai felé, akkor rövidebbnek tûnik a Makrin át, és utána fel Sitiáig útvonal, ez vajon ugyanolyan sebességgel megjárható, mintha az északi parti úton mennénk? (Próbálta esetleg valaki?)
Na jó, abbahagyom. Máskor majd asszem, meggondoljátok, hogy bíztattok-e még kérdésekre.
ne bíztass, mert minden hülyeséget megkérdezek tényleg, ami eszembe jut. Fantáziám kimeríthetetlen, és rém idióta dolgokon tudok agyalni.
Pl. igaz-e, hogy Krétán nem lehet meglenni napszemüveg nélkül? Karpuzi írta, ha jól emlékszem, hogy nagyon ajánlott, itthon õ sem hordott, de kint már kell. De pl. aki szemüveges és nincs kontaktlencséje, az tud-e majd kint vezetni napszemcsi nélkül rendes szemüvgben?
Aztán: jó elõre kinéztem egy csomó strandot a neten, csodásabbnál csodásabb képeket lehet találni ezekrõl a kis eldugottabb helyen lévõ gyönyörû öblökrõl. De ezek kisebb, kevésbé népszerûbb strandok. Ált. le van írva, hogy melyik falutól hány km-re van, de vajon ha ott leszünk, akkor hogy fogjuk pontosan megtalálni? Ki szokott lenni írva a strand neve valahol?
Van még. Nézegettem a térképet, ha Koutsounariból megyünk Vai felé, akkor rövidebbnek tûnik a Makrin át, és utána fel Sitiáig útvonal, ez vajon ugyanolyan sebességgel megjárható, mintha az északi parti úton mennénk? (Próbálta esetleg valaki?)
Na jó, abbahagyom. Máskor majd asszem, meggondoljátok, hogy bíztattok-e még kérdésekre.
Kedves Haspók!
Egyáltalán nem idióták a kérdéseid! Ha tudnád utazás elõtt - és azóta is - miket tudok kérdezni ... Szegény Valcsi, Andi mesélhetne errõl!
Ami a szemüveget illeti: én is az vagyok, de napszemüveg nélkül még este 7-kor sem tudtam volna kinyitni a szemem. Vezetni még mindig jobb kevesebb látással, mint kifolyt szemmel ... bocs', hülye vicc!
Mi is azon az úton mentünk, és bár kanyargós, nagyon jó minõségû, és csodálatos. Mi csak Sítiáig mentünk. Tudsz jól haladni, de mi mindig megálltunk, mert hol egy csodaszép templomban, hol meg csak úgy a tájban gyönyörködtünk. Szerintem ugyan olyan minõségû az az út, mint a Sítia Ag. Nikolaos közötti.
Kérdezz csak változatlanul!
Tegnap este elolvastam egy kis útikönyvet Krétáról a Marco Polo sorozatban. Igaz, hogy 2001-es kiadás és elég zavaró, hogy a pénz drachmában van megadva, de nagyon hasznos információkat találtam útvonalakról, helyi szokásokról, látnivalókról. Igaz én is csak kölcsön kaptam a könyvet, de javaslom minden Krétára utazónak, hogy ha van rá lehetõsége olvassa el, mert nagyon hasznos!
Eszembe jutott egy sarkalatos kérdés : az autóbérléshez kell nemzetközi jogsit kiváltani, vagy elfogadják az új kártyaformátumú jogosítványt is?