Szia Dzsajni!
Cilla szerint beleõrültem Santorinibe. Szinte semmi sem érdekel és ha bármirõl beszélgetünk, mindig visszakanyarodok a témához. Hihetetlenül megfogott és nagyon visszavágyok oda.
Ahogy Cilla fogalmazta nemrég baráti körben egyszerûen még nem jöttem vissza. Pedig nagy szükség van rám, mert sok problémát kell megoldani és igen sok a teendõ. Majd jobban megértitek ezt, ha visszajöttök. De errõl még ne is beszéljünk, még elõttetek az út.
Nagyon jó Nektek, hogy már csak 30 nap és mentek. Elõtte sokkal jobb lenni, mint utána. De mit tegyünk?
Üdv:Josza
Sajnos még nincs tapasztalatom Szantorinirõl, de a beszámolókat olvasva, és a képeket nézegetve megértem, hogy megszállotja lettél
Cilla megnyílvánulásai is igen megközelítik a rajongást
De ez így van jól!!!
Majd jövõre újra mentek, addig is maradnak a szép emlékek:)
Gondolni fogok minden Szantorinis rajongóra, akik már túl vannak a mesés sziget magávalragadó vonzalmával
Lélekben már én is ott járok, a testem van még itthon
nem szeretnék egy újabb problémát felfújni és hozzáteszem, hogy sehol nem olvastam még arról, hogy emiatt büntettek volna a szerbek, de ma ezt találtam a Külügyminisztérium honlapján (nem biztos, hogy mostanában került fel, lehet, hogy csak én nem vettem észre eddig-nincs dátum a bejegyzés után):
"Az utóbbi idõben Szerbia egyes határátkelõin több esetben megbüntették a beutazni kívánó külföldi állampolgárokat, mivel a nemzetközi biztosítási kártyájukon („zöldkártyájukon”) nem Szerbia rövidítése, azaz SRB, hanem Szerbia és Montenegró rövidítése – SCG – szerepelt. A Szerb Biztosítók Társaságától kapott tájékoztatás szerint az SCG-bejegyzést tartalmazó zöldkártyákat Szerbiában a jogszabály szerint 2009. július 11-éig fogadják el a hatóságok érvényesnek. Az utazók a tájékozatlannak mutatkozó szerbiai határrendõrség és a vám képviselõivel közöljék a pontos határidõt,/ és kétség esetén adják meg a biztosítók társaságának („Udruzenje Osiguravaca Srbije”) telefonszámát: +38 111 276 74 43 (reggel 8 órától délután 4-ig érhetõ el)."
Szia! Mi aug. 1-én megyunk Korfura 2 autóval. Egyik Szolnokról, másik Gárdonyból indul délelõtt 9-kor. Találka után Tompánál megyünk át a határon. Ha érdekel írj.
Kedves Margit!
Egy másik topikban feltett kérdésedre válaszolok.
Pargától Kastoria az útvonal tervezõ szerint 301 Km. Az útvonal Parga- Ioannina-Siatista-Neapoli-Kastoria.
Üdv: Josza
Erõszakoskodtam udvariasan egy kicsit a konzulátussal, mert az alábbi kérdésre nem kaptam választ:
"Felmerült, hogy mi a helyes eljárás abban az esetben, ha az utazó a macedón határõrök vagy rendõrök részérõl jogellenes magatartást tapasztal. Van-e lehetõség ebben az esetben pl. telefonon Önökhöz fordulni, s van-e állandó (éjjel-nappali, ünnepnapi) elérhetõségük?"
Ma ezt a választ kaptam:
"Július 10-i és július 21-i levelére válaszul szeretném figyelmébe ajánlani a Külügyminisztérium honlapját, ahol az érdeklõdõk az utazásukra vonatkozó szükséges és hasznos információkat megtalálják.
Ismétlem: aki indokoltnak érzi, forduljon panaszával a Külügyminisztérium Konzuli Fõosztályához, természetesen névvel és címmel ellátott levélben.
Sajnos nemcsak ilyen problémák fordulnak elõ, éppen tegnap történt ismét egy baleset, annak következtében, hogy a magyar gépkocsi vezetõje egy pillanatra elaludt a volán mellett és áttért az úttest másik oldalára, ahol ütközött a vele szemben közlekedõ kocsival. Megjegyzem: ezekben az esetekben (sajnos számos totálkáros kocsit láttam az elmúlt években), a macedón rendõrök rendkívül segítõkészek voltak a bajbajutott magyar állampolgárokkal.
Szeretném megkérni Önt is arra, hogy hívja fel arra is a Görögországba utazó magyar állampolgárok figyelmét: útjuk során álljanak meg, pihenjenek, esetleg szálljanak meg valahol éjszakára. Ne sajnálják az idõt, hiszen egy baleset az egész nyaralást tönkreteheti, meghiúsíthatja.
Üdvözlettel: Dr Décsi Katalin konzul"
Ezzel részemrõl a témát lezártam. Ha valakinek konkrét panasza van, járjon el a korábban és most is leírtak szerint!
Na igen, ez itt a nagy probléma kérem szépen! Ennyit a magyar külügyrõl! Azért kíváncsi lennék, ha egy németet, vagy egy hollandot hasonló atrocitás érne! Hívná a konzulátust, akik ugye arra vannak kitalálva, hogy segítsenek, és a harmadik ilyen telefon után kivernék a balhét úgy, hogy csak füstölne! Dehát a magyar diplomácia erre képtelen! Ezért tartunk ott ahol, és ezért nem néznek bennünket szarba sem sehol!
Köszönjük H.apci!
Azért érdemben nem léptek semmit, sem a jogtalanságok megszüntetésére, sem az eseti segítséggel kaocsolatban. Ezek után mindenki küldjön névvel, címmel ellátott levelet a megadott címre, ha atrocitás éri. Önmagáért és mindannyiunkért teszi. Elõbb-utóbb talán intézkednek is.
Kedves H.apci Te mindent megtettél, ami megtehetõ és mégegyszer köszönjük a fáradozást.
Üdv: Josza