az alábbi idézet a Külügyminisztérium honlapjáról származik:
"Görögország a Magyarországon érvényes gépjármû iratokat és jogosítványokat a többi uniós tagállam hasonló irataival azonos módon elismeri. Ennek megfelelõen a magyar állampolgárok magyar jogosítványaikat szabadon használhatják azoknak a jármûkategóriáknak a vezetéséhez, amelyek a jogosítványban fel vannak tüntetve. A magyar vezetõi engedély Magyarországon rendszerbe állított gépjármûvön kívül más (pl. görög) rendszámú gépjármû vezetésére is jogosít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy autót nemzetközi jogosítvány nélkül is lehet bérelni.
A gépjármûre kötött nemzetközi biztosítás („zöld kártya”) megléte alapvetõ feltétel."
Tehát nem kell nk.-i jogsi, viszont mielõtt kibérled az autót nem árt tájékozódni a biztosítási feltételekrõl.
soha többé nem nézek be ide (najó..de)...olyan szívfájdítóak ezek a képek. Imádom mindegyiket. Miért csak 11 nap a szabi? lehetne fordítva nem? Népszavazzunk.. mindegyik gyönyörû...a pálmafás sétány, a tenger. asszem haza sem jövök...
Már csak alig egy év van hátra a következõ nyaralásomig, Krétára kaptam kedvet a gyönyörû képek és beszámolók miatt.
Egyetlen bajom van csak, hogy a repülõgépes utazással meg kell barátkoznom(-nunk) addigra.
Gyönyörû Kréta, érdemes rászánni Magatokat egy (több) repülõs útra. A legbiztonságosabb a repcsi egyébként, csak az a baj, ha valami bibi van a géppel, akkor azt nem éljük túl.
Egy kis ízelítõ még Krétáról!
Spinalonga, a valamikori leprások szigete. Ide Eloundáról érdemes áthajózni. A hajóút kb. 20 perc. A szigeten kb. egy-másfél óra áll a rendelkezésre, hogy körbejárd, majd ugyan az a hajó visz vissza Eloundára amelyikkel jöttél. Belépõ emlékeim szerint 4 euró volt 2007-ben (ebben már nem vagyok teljesen biztos).
Mekkora méretû képeket pakolsz fel, mert rettenetesen lassan töltõdik be az oldal (a 168. óta) ?
Jelezném, hogy ez nem gépfüggõ, mert otthon is és a munkahelyen is ilyen.
Kb. 5-600 kb-osakat. Direkt átméretezem az Easy Thumbnailsszal 580x400-as méretûre. Az viszont lehet, hogy esetleg az eredeti méretben töltöttem fel egy-egy képet és attól töltõdik fel lassabban.
valcsi..most nem tudom eldönteni, hogy piszkálsz vagy segítesz.. ilyen képeket...nézem a nevem alatti na-mikor-indulunk-már-végre számot, de nem csökken a piszok.. de azért nyomassad... a Tõzsér könyv és a te prospektusaid nameg ezek a képek tartanak "életben"..