Hátha tudok segíteni ezekkel az általános információkkal:
Tavaly augusztusban 2 hetet töltöttünk Tolóban. Az Apollon Travellel mentünk és a Hotel Soleilben laktunk. Ez egy úszómedencés hotel, szép, de aránylag átlagos szobákkal. TV, légkondi (fizetős) drinkbár, recepció. Hűtőszekrény nincs, ami eléggé hiányzott. A fürdőszobában külön elhúzhatós üvegajtóval felszerelt zuhanyzórész. 2 felnőtt + 1 gyereknek jó. Az árban benne volt a reggeli is. Nekünk nagyon bejött reggelente 1 órán keresztül is reggeliztünk szinte a medence szélén tengeri kilátással. Valakiknek ez nem jött be....
A szállás a nagystranddal szemben (20 méter). A nagystrand homokos, lassan mélyülő. Kövek nincsenek, csak a szélén, de ott már véget ér a strand, ott már a sziklás rész található.
Fakultatív:
Menetrendszerinti busszal Napflion - a vár. Nem szabad kihagyni.
HAjóval Hydra, szintén kötelező. Nem az Apollonnál érdemes befizetni, hanem a Culture Travelnál. Ott is beszélnek magyarul, kedvesek a csajok.
A BBQ - felejtős, legalábbis nekünk nem tetszett. Gyenge helyen köt ki (köves, cipő kell) búvárkodni sem nagyon lehet. Visszafelé a szembelévő sziget másik oldalán is kiköt 1 órára, az már jobb.
Étteremnek ajánlom a Tsyrost. Az a központban a kikötő felé a két fagyis után kb. 50m-re azon az oldalon. Tuti.
Autót nem béreltünk, arról nem tudok mondani semmit.
Felhőt 2 hétig nem láttunk, viszont tőlünk nem messze több alkalommal is volt tűz, amit láttunk. szomorú látványt nyújtott. Az oltótrepülők manőverei viszont érdekesek voltak.
Röviden ennyi. Ha még valakinek valamilyen info kell, csak írjon. Igaz rendszertelenül, de azért vissza-vissza nézek ide is....
Woody! Köszi a tájékoztatást, én nagyon örültem neki, mert mi szintén toloba készülünk, az Apollon utazási irodával két hétre a Hotel Soleilbe. Légy oly kedves sűrűbben visszanézni, hogy ha lenne kérdésem.... jó? pl. mennyi idő alatt értetek le? Esetleg van valami másik szállásról is információd?
Ne nézzetek más szállást a Soleil szerintem tökéletes választás. Nem fogjátok megbánni. A medence pedig királyi....
Holnap felteszek néhány képet ide, ha tudok....
Fakultatív:
Menetrendszerinti busszal Napflion - a vár. Nem szabad kihagyni.
HAjóval Hydra, szintén kötelező. Nem az Apollonnál érdemes befizetni, hanem a Culture Travelnál. Ott is beszélnek magyarul, kedvesek a csajok.
Koszi...
Orulok, hogy jol ereztetek magatokat itt Toloban
Agi
Kedves fórumtársaim!!!!
Végigértem nagynehezen ezen a pár oldalon(169) ,hát nem nagyon hagytatok kérdeznivalót
Egy azért maradt
Be szeretnék menni kocsival Nafplioba,érdemes bemenni a városközpontba szerintetek vagy valahol a város szélén támasszam le a kocsit és irány gyalog...
Meg szeretném nézni a piacot is és arra lennék kíváncsi hogy a piactól a városközpont messze van-e???
Elöre is köszönök mindent,és le a kalappal mindenki elött,mert hát nem sok kérdést hagytatok a lapomon
Apollon Travellel, busszal. Mi hárman mentünk, feleségem lányom és én. Szerencsénk volt, nem volt fullos a busz se oda, se vissza, így egy sorban 4 ülőhelyet foglaltunk. Valaki közülünk mindig 2 ülőhelyen tudott nyújtózni, aludni. Tuti volt. Az út kb. 24 óra volt. Érkezés ottani idő szerint kb. 10.00 óra és egyből el is foglalhattuk a szállást. 11-kor már a tengerben fürödtünk....
Visszafelé kb. 23 óra volt az út. Mindkétszer sima, zökkenőmentes utazás volt...