De van erre egy személyes példám:Nyáron,úgy július táján elmentem egy ismerõshöz segíteni egy tavernába.Egy alkalomról volt szó,öreg a tulaj már nem bírja úgy a takarítást.Mondtam,én elmegyek szívesen,megcsinálom.Hatalmas konyha,elõkézítõ,terasz,és minden csupa mocsok,bûz,hallé,húslé,a hûtõk 2 méter magasak és 2 méter szélesek,mindent az ég világon rendbe kellett tennem,sikálni,törölni,ilyen tisztítóval-olyan tisztítóval,felmosás,és még utána mindent pakoljak el.Reggel 8 ra mentem,ügyes voltam,gyors is 10.30 ra végeztem,de a kezemet kikezdte a klóros víz mert ugye szegény öregasszonynak nem volt gumikesztyûje.....Még innivalót se kaptam utána,pedíg 46 fok volt aznap! És tudjátok mennyi pénzt adott?10 eu. Nekem ismerõsnek,ennyi munkáért. Szóval szidtam rendesen a felmenõit hazafelé....Látjáto,én is jártam így sajnos.
Ennek örülök Barbie,mert sokaknak szüksége van a tanácsaidra,és nem is gondolnád mennyi embernek segítesz ezzel.Én már túl vagyok ezen,de akkoriban örültem volna ha ellátnak sok jó tanáccsal mielõtt útnak indulok.Hidd el hogy Velõ sem akart megbántani,Õ is saját tapasztalatairól ír.Munkában,és szállásban is sikerül kifogni jót és rosszat is,kinek milyen a szerencséje,meg szerintem függ attól is hogy Görögország mely részén van az ember,egyébként az albán vendégmunkások már a szigeteket is eléggé elárasztották úgy tudom.
Köszönöm Mono! Ari vagy,én is remélem,hogy soha többet nem lesz vita!!!Próbálok mindenkinek segíteni,ha engedi persze.Én is tudom,hogy az albánok és a bulgárk már mindenhová betörtek,és sajnos ezzel rontják a magyarok munka keresési esélyeit...
Sziasztok!Nekem vannak zenész barátaim akik évek óta Rodoszon dolgonak.Nagyon sok magyar fiatallal találkoznak akik belebuktak a nagy terveikbe.Pénz és elegendö nyelvtudás nélkül nagyon nehéz és idöben kell elindulni.Bár én még arra nem jártam és ez a fiúk tapasztalata.ugyanazt mondják mint a Barbie. üdv-snake
Szia Barbie!Megint egyett kell értsek veled.bár a véleményem.hogy nem érdemes ezekkel a dolgokkal foglalkozni.Ami biztos hogy januárban indulok és terveim szerint 2 hónapot maradok.de aztán lehet hogy tovább is.Jövöre szivesen irok a tapasztalatimról bárkinek.de én rég voltam kint és nem untatok senkit az ezer éves sztoriaimmal.üdv-snake
Sziasztok!Igazábol ténleg semmi extra sztorim nincs.és legföképpen nem tanulságos.95 Paralia nászut 98 Stavros a gitárosunkal megünnepeltük a válást szeptember végén voltunk nem igazán voltak és nem fürödtünk viszont beleszerettem a helybe 2002 Olimpic Beach az egész zenekar ez nagyon meleg volt.de nem akarok megbotránkoztatni senkit.Ezek nem igazán az országról szólnak sokkal inkább egy rockzenekar bulijairól.Azért hozzáteszem mindenhol szerettek minket Stavrosban pl-minden reggel rózsát kaptam a tulajtól amit a kerjéból vágok.és az aszalunkon felejtett üvegbe rakott.üdv snake
Szia Snake!
Látod mégiscsak sikerült kinyögnöd egy összesített sztorit.
Mi tetszik Stavroson? Ha már Stavros,voltatok Olimpiadan?Stavrosból megy tovább az út,aminek Saloniki a végállomása.Olimpiadan az a tök jó oktopusos taverna?Hmmm....
Szia Barbi!Igazábol mi nem voltunk sehol.a Krisztina apartmanban laktunk elég messze volt a partol.amire emlékszem hogy egy idös házaspáré volt.leginkább motoroztunk és kávézóban ücsörögtünk.Voltunk egyszer a bora -boraban de ott is pangás volt.mi fogott meg? a nyugalom a tenger az emberek kedvessëge és szerintem stavros gyönyörü.Már nagyon várom a januárt egyébként milyen kint az idö? snake
Esik az esõ Voltál már télen itt?Hó az nincs vagy csak ritkán,tavaly sem volt,hideg az azért van,de mínuszok nem nagyon szoktak repkedni.Tavaly karácsonyor még a rózsák virágoztak!Itt télen inkább esik az esõ,szerintem még rosszabb mintha a hó esne.Minden csupa sár,mindenki kezd begubózni a házába és tavaszig elõ se jönni.Itt így mûködik,télen nincs munka görögöknél,otthon vannak abból élnek amit évözben megkerestek.Nyirkos minden,olyan 8 fok lehet most.
Nem sikerült még sajndos de a hiba nálam van.a szolgáltatöm remélem hamarosan rendberakja.Nekem tökéletes lessz a pihenéshez az idö.bár egyedül kicsit uncsi de majd feltalälom magam.Szalonikiböl busz megy Stavrosba?snake