ha jól tudom 1-től 4 kulcs van. Hasonlóan a csillagokhoz az 1kulcs a legalacsonyabb kategória, de pontos paramétereket nem találtam erre vonatkozólag...
Nálunk is ez a helyzet, az idővel variálunk.
Ugyanis júniusban még olcsó a szállás (és már nagyon jó idő van), viszont júliustól meg már sokkal drágább.
Ezért szeretném én a magánszervezős utunkat június végére tenni, és a másik nyaralásunkat augusztusra, de mivel az utazási irodás, és last minute, így hiába főszezon, akkor is olcsón kapjuk meg.
Ugyanis a tevezett 2 heti nyaralás ha főszezonba menne át, akkor már csak 1 hetet tudnánk maradni, mert 2 hetet kifizetni főszezonban szállásra, uh bele sem gondolok mennyi...
Szóval Milosra talán jobb június utolsó heteiben menni (mi a nyaralásainkat mindig június huszonvalahanyadikán kezdjük meg, és fantasztikus az idő, soha nincs beborulva sem) és ha még igényetek van újabb nyaralásra, last minute-ba meg lehet oldani főszezonba
Firkamanó! Hasonlóképp gondolkozunk mi is. Június még előszezonnak számít, tehát olcsóbb, és ha még egy nyaralás összejönne, arra mindg alkalmas még a szeptember
Én csak ritkán utaztam júniusban, de akkor sokkal szebb a természet és ez sem hanyagolható tényező!!!! Kónyu, hogy még tovább megzavarjalak, hová is mész majd 2009-ben, nézz rá Chiosra is!
Ha a kettő nem lenne olyan távol egymástól, akkor esküszöm, összekombinálnám: ide két hét-oda két hét.
Már megint egy újabb sziget... áááááá
Megnéztem a topikját. (Chios). Hát nem csúnya
Viszont szerencsére Bp-ről megintcsak kacifántos az eljutás, többszöri átszállás, úgy mint Milosra, így nekünk marad Kythira
De Milost nem felejtem, úgy mint ahogy Karpathost sem, remélem 2010-ben sikerül mindkettőt "meghódítanom"
Egyébként meg júniusban annyira csodálatos az idő, a tenger, a színek, dögmeleg van, szerintem nem csak az ár miatt érdemes június végén utazni...
Úgy értettem, hogy egyszeri athéni átszállás (nem kell kompozni) és még a repülőjegy is tök olcsó!!! Főleg, hogy nem is Olympic!!! De én nagyon örülök, ha többen is eljuttok jövőre Milosra és rengeteg fotóval és élménnyel tértek vissza!!!
Wizzair csak március körül teszi fel a nyári görög járatokat Mi akkor fogjuk megvenni a jegyet Krétára
(...)
Igaz én is odavagyok Milosért, de annyira kacifántos az eljutás... Aki Bp-ről menne, a wizzair a legjobb de nem találtam Krétáról Milosra kompot Persze ez nem azt jelenti , hogy nincs
Bp-ről Athénba eljutni 2 fapadossal lehet, és onnan komp. 1 nap az utazás, 3 átszállás
Az utóbbi napokban eléggé körbejártam ezt a kérdést. Először lelkes voltam az athéni verziót illetően, mert találtam elég olcsó repjegyet, de az átszállások miatt kb. úgy nézne ki, hogy hajnali indulással is csak késő éjszaka érkeznénk meg. Ráadásul egyrészt nagyon necces lenne néhol a csatlakozás, szóval az egész napot végigreszketném, hogy semmi ne késsen (és aztán meg ugye mi van, ha mégis??), másrészt meg a fenének van kedve háromszor átszállni, mindig várakozni stb....
Úgyhogy most azon vagyok, hogy én is megvárom a wizzt mindenképpen... csak kicsit igyekezhetnének, mert már láttam Miloson szállásfoglalós oldalon néhány júliusi hetet foglaltnak jelezve...
Viszont amiért így döntöttem, az pedig az, hogy van ám komp Krétáról Milosra! Akár most is lehet foglalni (igaz, hogy nincs minden nap és persze még nem nyárra ), de ha most így van, akkor nyáron ennél csak jobb lehet a helyzet. Az meg már elviselhetőbbnek tűnik, hogy csak egy átszállás legyen Krétán... ha a csatlakozási időpontok kedvezőek, akkor mi egyből mennénk tovább, de ha nem, akkor lehet, hogy pár napot Krétán is eltöltenénk megint. (Mondjuk van esély a nemleges verzióra, mert ugye idén is "remek" esti indulása volt a krétai járatnak... Na mindegy, legalább lehetett kényelmesen csomagolni... )
Én mindenéleképpen a WizzAirt választanám, már csak azért is, mert nem kell annyiszor átszállni, repültem már velük nemrég, és januárban is fogok, szóval ők nekem beváltak, és tényleg olcsón ki lehet fogni.
A másik amiért én is erre a megoldásra szavazok, az az, hogy Krétán még nem voltam, és nagyon érdekel a nyugati part, mert gyönyörűnek látom. Ezt is fel akarom fedezni, és onnan indul komp Kythirára, szóval minden egybevág.
És egyszer meg majd felfedezem (wizzair segítségével) Kréta Keleti részét, és ha már ottvagyok, akkor Karpathost sem hagyom ki.
Persze én elfogult vagyok, mert nagyon a fejembe vettem ezeket a dolgokat, de akinek van ereje megoldani az Athéni repülést 2 átszállással, komppal, az se lehet rossz, sőt, meg lehet nézni Athént is, de én az egyszerűbb megoldást fogom választani. Talán ez árban is jobb. Talán
Talán... Mindez attól függ, hogy mennyi lesz a wizz jegye... Tavaly mi már csak későn (=április végén) vettük meg a jegyet, így 50 e volt oda-vissza egy főre... Remélem, ha idén időben rástartolok, akkor jóval olcsóbban megúszom...
Az athéni repülésre akkor vállalkoznék annyi átszállással, ha mindenképpen az északi Kikládokra akarnék menni. Ha nem lenne más módszer, akkor beválllalnám azt is, de lehet, hogy csak tranzitszállással. (Kompindulástól függően.) De most inkább a déli részénél kezdem, már csak a kényelem miatt is, merthogy teljesen egyetértek azzal, amit te is írsz! Na meg amúgy is az egész Santorini és Milos körül kezdett körvonalazódni, azok pedig arrafelé vannak...
A wizzel nekem sem volt eddig soha komoly problémám, néhány kisebb késés néha előfordul, de durva gond sosem volt.
Egyébként már eszembe jutott, hogy NAxost, Samost megnézhetném úgy, ha Wizzair olcsón elvisz Rodoszra, és onnan komp...
Sajnos tényleg az elején kell nézni a repülőjegyet, mert felviszik az árat. De én májusban is láttam olcsón jegyet, ettől függetlenül ahogy indítják a jegyvásárlást, én rögtön veszek. És majd megírom a topikokban, hogy valaki le ne maradjon Viszont Haspók, ha te előbb veszed észre, feltétlenül jelezd