Thesszaloniki :-)
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Thesszaloniki
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Eduá
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183906 Üzenet linkje2012-05-10 16:17:04 

Sziasztok!

Régóta nézem a Hellasz.hu fórumot, mostanra megérett bennem a regisztráció gondolata.icon_smile.gif
Első bejegyzésemet a Thessaloniki témánál tenném, mert szeptember elején mi is körülnézünk arrafelé.
Eddig 5 alkalommal voltam Görögországban, ez lesz a hatodik. Thessalonikiban voltam egyszer 2007-ben, akkor Paraliáról mentünk busszal. Izgalmas volt boldogulni a görög betűk birodalmában, nyilván inkább az angol nyelvtudásunkra hagyatkoztunk.icon_biggrin.gif De bevált, hiszen úgy indultunk el az üdülőfalutól a nagyvárosba, hogy egyáltalán nem néztünk utána előzetesen semminek, útközben kérdezősködtünk. Szerencsére a szaloniki helyijáratozással sem volt probléma, de nem mondom, hogy nem izgultunk, hogy a megfelelő helyen szálljunk le.icon_smile.gif Végülis nem volt semmi gond, nagyon élveztük.
Idén Thessalonikitől kb 60 km-re, egy Nea Flogita nevezetű kis tengerparti faluban szállunk meg. Korábban utazási irodákon keresztül foglaltunk utazást, most mindent a neten intézünk (repülés Wizz Air-rel, autó bérlés, Booking.com-on szállásfoglalás) - minden megvan már, és mondanom se kell, hogy sokkal olcsóbb lesz (összehasonlítva az utazási irodás változattal). Korábban bizonytalanságom és kényelmem vezetett - nem akartam egyénileg szervezni. Már nagyooooooooooon várjuk!icon_smile.gif

# 257
Rebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186587 Üzenet linkje2012-06-06 21:10:10 

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, remélem a megfelelő helyen teszem. junius 25-29-ig megyek 3 gyerekemmel Szalonikibe. Mivel őket a melegben való városnézés annyira nem érdekli, ezért úgy gondoltam, hogy szállást lejjebb a tengerparton valahol a Kassandra félszigeten kellene keresni és ott eltölteni ezt a pár napot.
Nem nagyon ismeren arrafelé a településeket, megköszönném, ha tudnátok segíteni.
A hely kiválasztásánál fontos, hogy hazafelé legyen reggel buszközlekedés, mert 10 óra körül jön vissza a gépünk és azt az Ikeá-nál átszállva el kell érni.
13x voltunk Görögországban, de Szalonikit csak valamikor 1991-ben néztük meg jobban, amikor a nem messze lévő Epanomiban voltunk.
Azért Thesszalonikiben is terveztem pár dolgot, szívesen venném az ötleteket. Reggel érkezik a gép, estig megnéznénk a várost és utána mennénk lejjebb, ahol majd keresek szállást.
Előre is köszönöm.

# 258
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186594 Üzenet linkje2012-06-06 22:17:58 

Rebi írta:
...Thesszalonikiben is terveztem pár dolgot, szívesen venném az ötleteket...

Szia!

Nem tudom, mi célból utaztok Thessalonikibe, s ragaszkodsz-e Kassandrához, egy kifejezett nyaralóhelyhez, ami legalább 60 km a repülőtértől, vagy csak valamilyen a városinál kellemesebb szálláshely megtalálása a cél arra a pár napra.

Mi 2006-ban a repülőtértől mindössze 14 km-re lévő Agia Triada-ban töltöttünk néhány napot egy egyszerű, de rendes és olcsó vízparti panzióban. Akkor a tulaj a magyaroknak – merő szimpátiából - külön kedvezményt is adott. Tengerre néző stúdiót kértünk és kaptunk; kellemes volt. A part homokos, a víz lassan mélyül. Nézd meg, hátha megfelel; részletes leírás van a közlekedésről is (van buszmegálló a közelben):

https://goo.gl/maps/SIzI
https://www.pension-tzitzifies.gr/index.files/Page306.htm

# 259
Rebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186639 Üzenet linkje2012-06-07 12:58:25  Válasz a #186594. hsz-ra Előzmény #186594

Köszönöm a választ. Thesszaloniki az azért adott, mert oda vettem 4300ft/főért repülőjegyet. Igen, valóban az a cél, hogy mivel Szaloniki partja enyhén szólva is nem szép, valamint a gyerekek nem akarnak egész nap várost nézni, így inkább nem maradnánk Thesszalonikiben.
Olyan úticélt néztem, ahonnan nem probléma a közlekedés. Sarti-t is szeretem, de oda min. még gyorsjárattal is 3,5 óra az út. Érkezéskor nem lenne probléma, de hazafelé reggel 10-kor indul Thesszalonikiből a gép.
Megnézem feltétlen az Agia Triada-t, Köszönöm. Valami helyijárat visz oda?

# 260
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186642 Üzenet linkje2012-06-07 13:09:53  Re:

Rebi írta:
...Megnézem feltétlen az Agia Triada-t, Köszönöm. Valami helyijárat visz oda?...

Megtalálod a panzió weblapján... icon_idea.gif

# 261
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186648 Üzenet linkje2012-06-07 14:13:30  Re:

Rebi írta:
...Thesszaloniki az azért adott, mert oda vettem 4300ft/főért repülőjegyet....

Ez aranyos; most esett le a húszfilléres... icon_lol.gif Én voltam így május elején; a télen véletlenül beleakadtam egy visszautasíthatatlan szállodaajánlatba, elfogadtam, s csináltam hozzá programot (Horvát tengerpart). Így is lehet, sőt, van valami extra varázsa. icon_wink.gif

Ha már így esett, s csak ennyi napra, akkor én nem erőltetnék egy távolabbi célpontot. Thessalonikiben is van bőven látnivaló, szórakozási lehetőség, látványos piac, csúszdapark, stb., ami a javasolt helyről helyi busszal is elérhető félnapos programok keretében, a fennmaradó időben a házból fürdőruhában lehet menni a strandra.

Nem beszéllek rá, nehogy félreértsd, csak mondom a véleményem... icon_cool.gif

# 262
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186653 Üzenet linkje2012-06-07 15:09:50 

Rebi írta:
A hely kiválasztásánál fontos, hogy hazafelé legyen reggel buszközlekedés, mert 10 óra körül jön vissza a gépünk és azt az Ikeá-nál átszállva el kell érni.

Az én javaslatom, hogy indulj ki a KTEL Chalkidiki honlapján látható menetrendből. Rögvest szűkül(het) a kör, hogy egyáltalán honnan van busz korán reggel. Ha megvan, km alapján nagyjából be tudod saccolni, mennyi a menetidő (de szerintem e-mailre is válaszolnak, ha tutira akarsz menni). Marad a kalapban pár település, nézegesd meg őket a neten, és válasszatok!
(Azt ugye tudod, hogy a reptértől az ikeáig (és vissza) kétféle busz is jó? Csak azért, mert utána a csatlakozás ritkábban jár, így nem mindegy, hogy eléri-e az ember.)

# 263
Rebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186767 Üzenet linkje2012-06-08 11:34:25  Válasz a #186653. hsz-ra Előzmény #186653

Köszi a válaszokat. egyenlőre egy buszt tudok a reptértől Ikeáig(78 vagy 79-es)de ngyon szívesen veszem az információt.Ikeától pedig36-os? a Ktel buszállomásig? Régen az állomás teljesen bennt volt a városban, ezek szerint már nem ott van.
# 264
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186772 Üzenet linkje2012-06-08 11:58:12  Re:

Rebi írta:
Köszi a válaszokat. egyenlőre egy buszt tudok a reptértől Ikeáig(78 vagy 79-es)de ngyon szívesen veszem az információt.Ikeától pedig36-os? a Ktel buszállomásig? Régen az állomás teljesen bennt volt a városban, ezek szerint már nem ott van.

Neked a 79-es busszal kell menned és az IKEA-nál van lehetőség átszállni a másik buszra, ami a Chalkidikire megy. A 78-as busz bemegy egészen a vasutállomásig, onnan is mennek menetrendszerinti buszjáratok de az pld. Paralia, Nei Pori stb. felé indulnak.

# 265
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186804 Üzenet linkje2012-06-08 15:40:53  Re:

Rebi írta:

Én úgy tudom, a 79 és a 78 is jó. Előbbinek az IKEÁ-nál van a végállomása, utóbbi a vasútállomásra megy, de érinti az IKEÁ-t, le tudtok szállni ott. Ha figyeltek, nem fogtok tovább menni, nem lehet eltéveszteni az IKEÁ-t (és vele együtt a buszállomást).
Helyi menetjegyek válthatók kioszkban vagy a buszon 10 centtel drágábban (aprótok legyen, ha nincs, az utasok váltanak egymásnak).
És igen, az IKEÁ-tól megy a 36-os a KTEL Chalkidiki-re. Már nem a központban van, hanem a város szélén. (És ezzel megvan az az előny, hogy pillanatok alatt roboghattok is majd az úticélotok felé dugóban araszolás helyett.)
KTEL Chalkidikin bent ki van téve a menetrend, és a távolsági jegyet is meg kell venni. Ha enni-inni akartok, van egy pici büfé.
És mindkét buszállomáson van ingyen használható mosdó, ha szükségetek lenne rá.

# 266
Rebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186841 Üzenet linkje2012-06-08 23:38:50  Válasz a #186804. hsz-ra Előzmény #186804

megnéztem a számításba jöhető helyeket, az egyik ilyen Dionissius beach, ami tetszik.
szállás van 10euro/főért . probléma,hogy hazafelé 7.05-kor van a Beachról busz, ami szerintem eléggé necces, tekintve, hogy 50km-re van Szalonikitől.
Az 8 óra mire beér a Ktel buszállomásra és 9-e illő lenne kiérni a 10-es gépinduláshoz.
Kb. mennyi időt vesz igénybe a Ktel buszállomás-IKEA-REPTÉR?A másik variáció, utolsó éj Thesszalonikiben, de itt 20.000-ért találok szállást egy éjre négyőnknek.

# 267
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186851 Üzenet linkje2012-06-09 10:23:20  Re:

Rebi írta:
megnéztem a számításba jöhető helyeket, az egyik ilyen Dionissius beach, ami tetszik.
szállás van 10euro/főért . probléma,hogy hazafelé 7.05-kor van a Beachról busz, ami szerintem eléggé necces, tekintve, hogy 50km-re van Szalonikitől.
Az 8 óra mire beér a Ktel buszállomásra és 9-e illő lenne kiérni a 10-es gépinduláshoz.
Kb. mennyi időt vesz igénybe a Ktel buszállomás-IKEA-REPTÉR?A másik variáció, utolsó éj Thesszalonikiben, de itt 20.000-ért találok szállást egy éjre négyőnknek.

Azt a buszt én nem kockáztatnám meg a helyedben, jól érzed... sajnos előfordulhat az is, hogy késik, és akkor lőttek a repülőnek.
A KTEL-IKEA-reptér időtartam főleg attól függ, hogy a 36-osra mennyit kell várnotok, mert az ikeától már viszonylag gyorsan tovább tudtok menni.
Én is az utolsó este Szalonikire szavaznék, legalább akkor ott is körbenéztek kicsit. (Chalkidiki buszpályaudvarról 45-ös busz a központ.) Sajnos sokkal olcsóbban nem is fogsz találni szállást, és arra számítsatok, hogy nagy részük forgalmas út mentén van, tehát piszok zajos. Egy estét mondjuk pont ki lehet bírni, de én többet nem akartam volna. Reggel viszont igen kényelmes csak leballagni a buszmegállóba, venni útközben reggelit (ha nem ad a szállás), és irány a reptér. No meg este is a császkálás után, hogy nem kell hazabumlizni, csak hazasétálni.
(A Hotel Európát én nem javaslom senkinek, nagyon igénytelen hely, pedig nekem aztán tényleg nincsenek nagy igényeim - főleg egy-egy estére. Sajnos nem csak az én tapasztalatom ez, de lehet, valaki majd megcáfol.)

# 268
Pascal
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187467 Üzenet linkje2012-06-14 17:13:36 

Sziasztok egy kis segitséget szeretnék kérni.
Elszeretnék jutni Thesszaloniki repülötéröl-Kallikratia busz állomásra.
Ha tud valaki kérem segitsen.
Köszönöm!!

# 269
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187523 Üzenet linkje2012-06-15 09:41:49  Válasz a #187467. hsz-ra Előzmény #187467

A Kallikratia busz állomásról merre felé utaznál tovább ? Vagy nem ezért kérded, mert mennél tovább busszal valamerre ?
# 270
Pascal
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187560 Üzenet linkje2012-06-15 13:46:52 

Nem en pont csak a buszalomasig akarok menni mivel ott van a szalasom nem messze.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Thesszaloniki
<   1 2 3 ... 17 18 19 20 21   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu