Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2551
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58333 Üzenet linkje2008-04-27 08:56:54 

cserrobi,

Tavaly szeptember közepi tapasztalat, kicsit északabra: nappal 28-30 C, tenger 19-21 C. Minden este lehül a levegõ a nappalihoz képest icon_smile.gif Bár én még akkor is polóban mászkáltam, ám a párom fázosabb, így Õ már hozott egy vékony kardigánt a szelesebb napokon...de szerintem akkor sem volt 17-18 C-nál hûvösebb.
Ennek függvényéban, az általad kérdezett idõpontban, ennél biztos melegebb van icon_smile.gif

# 2552
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58334 Üzenet linkje2008-04-27 09:25:04 

Tavaly Krétán már július elején este 9-körül még nem volt hideg, sõt talán kicsit langyos volt a tenger. Nei Porinál sekélyebb a víz, ezért feltételezem, hogy ott még melegebb. Ne aggódj, augusztus végére, ez nem fog kihûlni!icon_wink.gif
# 2553
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58336 Üzenet linkje2008-04-27 09:27:06 

Bizakodom!!!!!!!!Nagyon szeretnék már lubickolni ,de még nagyon messze van:(
# 2554
Pithon
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58372 Üzenet linkje2008-04-27 20:11:07  Válasz a #58304. hsz-ra Előzmény #58304

Szia borcsi! Mehetünk együtt! Mi késöbbi indulást terveztünk,de a privát üzenetben elküldöm az email cimem, és majd megbeszélünk mindent! üdv pithon
# 2555
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58376 Üzenet linkje2008-04-27 20:35:21 

Nei Poriba mindent meglehet venni amire az embernek szüksége van egy nyaraláshoz.Mire is gondolok:ha fõzni szeretnék.Végül is az érdekel hogy van húsbolt Nei Poriba?????Vagy csak mireliitet lehet venni!!!!
# 2556
Smnl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58385 Üzenet linkje2008-04-27 21:29:17 

Szeretnék olyan igazi mediterrán-kikötõi hangulatú fotókat készíteni, ehhez véleményetek szerint merre próbálkozzak? Nekem Volosz jutott eszembe, de lehet van közelebb is.(Nei Porihoz persze)
# 2557
Borcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58386 Üzenet linkje2008-04-27 21:42:17 

SZIA PHITON.Rendicsek, várom az üzit.Ti egyébként kb. mikorra terveztétek az indulást?Szerinted milyen tályt lenne érdemes indulni?Nekünk ez az elsõ utunk görögbe,de én már legszivesebben holnap indulnék!(Jaaaj,de messzi van még!!!)Jó éjt nektek!
# 2558
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58397 Üzenet linkje2008-04-27 23:09:04 

Kikötõi fotókat Platamonason, Nei Poritól 2 km-re tudsz készíteni. Kis, színes halászcsónakok, nagy kupac hálók, kicsit nagyobb kirándulóhajók, néhány motorcsónak. Nem tudom ennyi elegendõ-e neked. Ha nagyobb kikötõt szeretnél látni, az tényleg csak Volosban van, vagy Salonikiben.

Nem csak mirelit húsokat lehet venni. Két húsbolt is van a faluban, és friss halat is tudsz vásárolni.

# 2559
Smnl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58399 Üzenet linkje2008-04-28 00:13:20  Válasz a #58397. hsz-ra Előzmény #58397

Köszi, ott már voltam, emlékszem, annyira fotóztam (egy halász csapkodta a polipokat a homokba), hogy közben átestem egy vasmacskán (és megrepedt a bokám - mint utóbb kiderült), de a fotók jók lettek...és ez a lényeg.

Viszont hajnali fotók állványról még hiányoznak

# 2560
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58401 Üzenet linkje2008-04-28 06:22:31 

cserrobi írta:
Nei Poriba mindent meglehet venni amire az embernek szüksége van egy nyaraláshoz.Mire is gondolok:ha fõzni szeretnék.

Igen icon_smile.gif

# 2561
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58402 Üzenet linkje2008-04-28 06:28:17  Re:

smnl írta:
Köszi, ott már voltam, emlékszem, annyira fotóztam (egy halász csapkodta a polipokat a homokba), hogy közben átestem egy vasmacskán (és megrepedt a bokám - mint utóbb kiderült), de a fotók jók lettek...és ez a lényeg.

Viszont hajnali fotók állványról még hiányoznak

Az én szememre is állandóan rá van ragadva az objektív, de ilyen balesetem szerencsére még nem volt icon_smile.gif
Ha befizetsz az Athéni fakultatívra (vagy elmész egyedül) akkor a Pireuszi kikötõben lehet még nagyon jó fotókat készíteni.
Ha azonban kisebbet keresel, akkor még Makrigaloszon, Paraliatól északra, lehet esetleg próbálkozni

# 2562
Pithon
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58403 Üzenet linkje2008-04-28 06:42:20  Válasz a #58386. hsz-ra Előzmény #58386

Borcsi! Küldtem üzit a pü be , nézzd meg ! szia, pithon
# 2563
Yvett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58412 Üzenet linkje2008-04-28 09:40:07  Válasz a #58239. hsz-ra Előzmény #58239

Szia Bea!

Köszi az infókat. Közben a férjem kitalálta, hogy szerinte a Meteorákhoz is menjünk fakultatív.... ez azt hiszem majd csak ott fog eldõlni. icon_lol.gif

A hajós kiránduláson van kaja? És ha igen, meglátásod szerinte mennyire "bõséges"? Nem vagyok nagy étkü, úgy gondolom, hogy megosztozok a gyerkõccel icon_smile.gif

Az nem baj, ha a buszon az ölünkben ül, mert jobban kilát. icon_smile.gif Viszont gondolom akkor a hajókon nem csak magyarok lesznek.

A fakultatív árakról nem tudnál valamit mondani? Csak hogy tudjuk anyagilag hogy készüljünk. Most egyenlõre 500 eurót váltottam (utiköltség nélkül) nem tudom, hogy elég lesz e? Fõleg, hogy mi többségében nem akarunk fõzni.

Húúú jó hogy mondod a görög estet. Ezt a blamát majdnem elfelejtettem. Tavaly Zantén kihagytuk, és utólag nagyon bánom. Az Nei Poriban lesz? Lesz mazsola bor? És általában milyen kaja van? Úgy értem ugye nem csak hal meg ilyenek? Mert én nem igen rajongok a halakért....

Megpróbálok most már többet nem kérdezni, de én is úgy be vagyok sózva... icon_redface.gif

Ja még egy, a szoba! Mi visszük a gyereknek az utazóágyat, az ugye befér a mi szobánkban? (Sotiris ap. 2 hálós)
Köszi
Yvett

# 2564
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58477 Üzenet linkje2008-04-28 17:47:43 

Szia Yvett!

Próbálok szép sorjában megfelelni az összes kérdésedre! icon_smile.gif Tudom, hogy ilyenkor már az is öröm, ha az ember tervezgethet, gyûjtögeti az infókat, és ezáltal egyre közelebb érzi magát az induláshoz, gyorsabban telik az idõ. Szóval:

A Nei Poriból induló rövidebb hajós kiránduláson van kaja. Rizs, tzatziki, és loukaniko (olyan kis fûszeres húsból készült kolbászkaszerûség), és narancslé vagy bor. Ennek a hajónak van egy ebédlõrész az alsó szintjén, itt lehet étkezni. A skiathosi kiránduláson nincs étkezés az árban, viszont van a hajón büfé, ahol szendvicset, rágcsálnivalót lehet venni, és mindkét alkalommal, mikor kikötünk, tehát a strandon, és a fõvárosban is, van étkezési lehetõség. Egyébként nyugodtan lehet hozni is hûtõtáskában ételt, italt. Bõven elfér a hajón, és kiszáláskor fent is lehet hagyni, nem kell cipelni. És nem, nem csak magyarok lesznek, mert mi bizony sajnos nem töltünk meg egy hajót.

A fakultatív utak idei árairól nincs még pontos infóm. Én úgy tudom, nem emelkedtek a tavalyihoz képest, de inkább nem mondanék semmit, amíg nem biztos. Átlagosan elmondható, hogy a felnõtt ár 22 és 40 euró között mozog. Olympos, görög est olcsóbb, Skiathos, Athén értelemszerûen drágább a nagyobb távolság miatt. 12 év alatt gyermekjegy él, 6 év alatt ingyenes.

A görög est Nei Poritól kb 4 km-re Platamonas határában lesz. Egy nagy , kétszintes étteremben. A vacsora jónéhány-féle húsból, köretbõl, salátából, gyümölcsból áll. Önkiszolgáló, tehát mindenki annyit, és azt tesz a tálcájára a vacsora ideje alatt, amit és amennyit szeretne. Az asztalon narancslé, retsina, és ásványvíz van. Bármi más a bárban kapható. A vacsora 10-ig tart, majd leszedik az asztalokat, és kezdõdik a mûsor.

A Sotíria házban a szobátok olyan tágas lesz, hogy még bulit is rendezhettek benne! Biztosan elfér majd a gyerekágy!

# 2565
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58794 Üzenet linkje2008-05-01 21:38:47 

De nagy a csend ezen az oldalon:(
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek