Igen mi valóban egy repülõben (utazunk) evezünk!. Bocsi, de nem emlékszem ti melyik részre mentek? Néha szinte azt hiszem nem bírom ki addig, de mert már nagy leány vagyok, így tudok magamon uralkodni. Kos szigeti nyaralásunk óta vagyok Hellász tag, és bizony el kell ismernem nagyon nagy segítségemre volt mindenben. Valcsi beszámolói, képei fantasztikusak, de a többiek is sokat segítettek. Klassssz ez a honlap.
Judithka
Teljesen más hangulata van Krétának, mint Észak-Görögországnak. Ott sajnos már nagyon sok a túrista és nem olyan a hangulat sem, mint 10-15 évvel ezelõtt. Kréta déli oldala szerencsére nem annyira felkapott, mint az északi része. Ott már tömegtúrizmus van, azt pedíg én nem annyira kedvelem. Még Ierapetra sem zsúfolt nagyon, pedig az egy aránylag nagy város. Nagyon jól fogjátok érezni Magatokat szerintem.
Nagyon örülök, hogy segítségedre lehettem, így nem veszett kárba a munkám.
Obiék Ierapetrába mennek és ott van az avatar képe alatt a beírás az uticélról. Ferma és Ierapetra kb. 10-15 km-re van egymástól.
Valcsinak tökéletesen igaza van, mint mindíg !
Hát nagyon kíváncsivá tettél, nem mintha eddíg nem lettem volna besózva........
Teljesen osztom a véleményed a zsúfoltságról, mi csak nyugiba tudunk pihenni. Azért is választottuk ezt a helyet a nyaralásra.
Már csak azért is jó belépni minden nap, hogy az ember lássa, hogy ahogy csökken a hátralévõ napok száma... lassan kezd elérhetõ közelségben lenni az indulás... bár nem is emlékszem, melyikõtök írta, hogy elõtte mintha lassabban telne az idõ, mint máskor - lassan kezdem én is így érezni.
Egyet értek az elõttem szólóval. Sajna még 36 nap. Ha fiú és katona lennék vághatnám a centit, de hál istennek egyik sem vagyok, így csak nagyon várom, hogy már Krétán legyek.
Kérdés: Tudom, hogy szentségtörés de megkérdem, a gépre tudtatok -e felvinni itókát, a Krétai ott tartozkodás idejére???? (pl: Unicum, esetleg szilvapálinka). Gondolom ezt valami úton-módon a böröndbe tettétek, persze csak akkor, ha olyan elvetemültek vagytok, mint mi.
Mi csak ásványvizet vittünk fel a bõröndben, mert nem isszuk az alkoholt. Szerintem felvihetitek (ne több litert), de jól csavarjátok be, mert nem bánnak túl kíméletesen a csomagokkal - és még finoman fogalmaztam.
Köszi a gyors választ, én is úgy gondoltam, hogy a böröndbe csomagolom. Persze nem több literre gondoltam, (mielõtt valaki azt hinné, hogy alkoholista vagyok).
Judithka
Sziasztok, újból itt...
Van, ahol azt olvastam, hogy arra az esetre jó vinni egy kis magyar itókát, ha összeismerkedsz kedves görögökkel (ami ugye állítólag nagyon könnyen megy , és meg akarod õket ajándékozni. Nagyon szoktak neki örülni. Csak a repülõn félek, hogy összetörik...
Sziasztok!
Én is vettem unicumot (1dl.üvegben) pontosan azért, hogy a szállodában, vagy kitudja hol, de ajándékba adjuk. Mikor Koson voltunk ott a tulajnak és a felszolgálóknak adtunk unicumot, és igen örültek neki. (A pálinkát megittuk.)
Judithka
Szia!
Igen, bõröndben mi mindíg viszünk egy gömbõcöt (Unicum) vagy Jagert. Belecsavarom törölközõbe, majd még egy nylonba is (biztos ami biztos) és úgy teszem a ruhák közé. Évek óta bevált gyakorlat, soha nem tört össze semmi.
Persze és nagyon szívesen. Ha adsz egy e-mail címet több oldalon keresztül tudok beszélni róla. + fénykép. Nekem egyébként ez a sziget jelentette a legnagyobb élményt. Fantasztikus volt.
Judithka