Ez borzasztó, hogy minden évre jut legalább egy iroda, ami becsődöl! Szegény utasok, el nem tudom képzelni, mit élhetnek át. Remélhetőleg mindenki visszakapja a befizetett pénzét, és akkor még el tudnak utazni mással!
Egyet viszont nem értek. Hogyan engedheti a jogszabály azt, ha egy cég ellen eljárás folyik, hogy utat szervezzen. Vagyis talán mégis, hiszen a jogerős itéletig ugyebár ártatlan. De, talán tájékoztatási kötelezettségre lehetne kötelezni az adott irodát és hivatalt is. Hiszen, akkor ezt a kockázatot bevállalod, te magad választod.
De ilyen esetben ki vagy szolgáltatva.
Sajnos a politika megint csak nem értünk van. Értem én, hogy mindenre nem gondolhatnak a törvényhozók, de .........
Szorítok mindenkiért, aki önhibáján kívül belecsöppent ebbe a helyzetbe és szorítok, hogy térüljön meg minden forintja és el tudjon még az idén menni nyaralni!!!
Hát, a hideg kirázott. Ez nagyon dúrva. Mi tavaly voltunk az 5 kontinenssel nászúton, és minden szupi volt. Idén is velük akartunk menni, de aztán szerencsére az ibusz mellett döntöttünk. Együttérzek mindenkivel akinek tönkre ment a nyaralása.
Milyen jó, hogy 310,-Ft körül volt az euró árfolyama az Utazás Kiállításkor! Nyugat-Krétára szerettünk volna menni az 5 kontinenssel (nekik volt egyedül oda Chania mellé útjuk). Elég sokat gondolkodtam és számoltam, hogy ilyen magas árfolyam mellett össze tudok-e hozni 2 hétre legalább 1500,-eurót. Az eredmény negatív lett, ezért foglaltam le a sokkal olcsóbb Tunéziát 12 napra all ellátással. Gondoltam majd jővőre összehozok annyi manit, hogy az 5 kontinenssel utazzak. Hát ebből már semmi nem lesz!
Most örülhetek neki, hogy nem jött össze a pénz, mert biztos idegösszeroppanást kaptam volna.
Nagyon sajnálom azokat akik pórul jártak, borzasztó lehet főleg azoknak, akik most utaztak volna.
#1051502009-06-18 15:03:57 Válasz a #105124. hsz-ra
Bottakati!
Nagyon-nagyon-nagyon szorítok Neked, hogy mehess Korfura kipihenni a fáradalmaidat!
Biztos hogy nem lesz semmi gond, és hamarosan kint leszel a szigeten!!!
Köszönöm mindenkinek, aki drukkol nekem! Bizony, drukkolok én is nagyon. Most már csak akkor hiszem el, ha a bőröndömet becipelhetem a szállásra. Ha minden igaz, jövő hét keddig megkapom a még hiányzó visszaigazolást, vouchert. Addig csak bizakodom erősen, hogy látom nemsokára a tengert.
Kaptam egy e-mailt a biztosítótól, hogy milyen eredeti dokumentumokat kell csatolni és hova küldeni:
Idézet:
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatni szeretnénk elsődlegesen, hogy Társaságunk és az 5 Kontinens Utazási Iroda Kft-vel érvényben lévő vagyoni biztosíték biztosítása szerződésfeltétele - amely az Utasokkal szemben vállalt fizetési kötelezettség -, az alábbi:
- elsődlegesen, az utazás megkezdése után szükséghelyzetbe került utasok érdekében teendő intézkedések és a kényszerű kint tartózkodás költségeinek fedezése. Amennyiben e pontban meghatározott biztosítási esemény nem következik be, vagy nem meríti ki a biztosítási összeget, az alábbi kárigények kielégítésére kell fordítani,
- az átvett előleg, illetve a részvételi díj visszafizetése.
Annak érdekében, hogy a tényleges kárigény mértékét és összegét Társaságunk hitelt érdemlően megállapíthassa, az egyéni kárigények bejelentéséhez az alábbi dokumentumok megküldése( ajánlva ) szükséges,
- az eredeti számlák-, jelentkezési lap,
- az eredeti befizetési bizonylatok (eredeti csekk-, banki kivonat-, stb.),
- az eredeti Utazási szerződés, valamint eredeti-, az Irodánál kapott összes dokumentáció.
- a szerződő Utas bankszámlaszáma (vagy postai utalási-címe), illetve elérhetősége.
Azoknál a kárigényeknél, amelyekhez nem kerültek csatolásra az eredeti bizonylatok, kérjük, hogy szíveskedjenek ezen iratokat pótlólag Társaságunk részére megküldeni, mert csak a fenti, eredeti bizonylatok birtokában lehetséges a kár mértékét és a kárrendezés módját meghatározni, a kárigényeket nyilvántartásba venni illetve elbírálni.
Postacímünk : QBE Magyarországi Fióktelep 1142 Bp. Pf.1O1.
Megértését előre is köszönjük.
Budapest, 2009. június 18.
Tisztelettel:
Papp Tibor Dudás Éva
igazgatóhelyettes csoportvezető
#1051572009-06-18 15:29:03 Válasz a #105153. hsz-ra
Bottakati, micsoda izgalmak!
De most végülis hogyan lesz nektek megoldva? Azt írtad, úgy néz ki, ugyanabban az időpontban mégis el tudtok utazni, az IBUSZ-szal. De a kártalanítás addig nem fog megtörténni az 5 kontinens részéről, vagy igen?
Tehát az IBUSZ-os utat most ugyanúgy be kell fizetnetek?
#1051582009-06-18 15:29:42 Válasz a #105153. hsz-ra
Nekem az első bekezdés nem tettszik. Egyébként most már el lehet mondani, senki-mi sem-nyugodjon meg mostantól, hogy nem az 5kontival ment! Majd ha rendben hazajöttünk, akkor meg lehet!
Hááát, nekem úgy tűnik, ebből nem mostanában lesz pénz.
Doro, nagyon az az érzésem, hogy azt a pénzt én nem fogom már látni. Ha mégis, akkor nagyon sokára.
Kirstin1 írta:
Idézet:
De most végülis hogyan lesz nektek megoldva? Azt írtad, úgy néz ki, ugyanabban az időpontban mégis el tudtok utazni, az IBUSZ-szal. De a kártalanítás addig nem fog megtörténni az 5 kontinens részéről, vagy igen? Tehát az IBUSZ-os utat most ugyanúgy be kell fizetnetek?
Kirstin1, a Neckermann partnerirodás alkalmazott addig telefonált, amíg nem talált nekem ugyanarra az időpontra szállást. Csak nem Sidari, hanem Moraitika, de ez engem nem érdekelt. Még az sem izgatott, ha más sziget lett volna. És jól látod, az Ibusz utat be kellett fizetnem, tehát először rohanás az irodába, ott telefonos foglalás, onnan rohanás a bankba, vissza az irodába, írásos foglalás. Keddig megkapom a vouchert, stb. papírokat is. Én szerencsés vagyok nagyon, mert 1 óra alatt mindezt el tudtam intézni, bár közben a gyomrom liftezett rendesen. És abban is szerencsés vagyok, hogy volt a számlámon felvehető pénz. De mit csinálnak azok a társaink, akik nincsenek ilyen helyzetben, se pénz, se utazás? Piszok dolognak tartom az utazási irodák viselkedését, hozzáállását – tisztelet a kivételnek persze – mert amikor az év elején látják, hogy nem fog menni anyagilag – mert látniuk kell! – akkor kellene megszüntetni a tevékenységüket és nem villogni meg hülyíteni a gyanútlan leendő utasokat.
#1051642009-06-18 15:55:08 Válasz a #105160. hsz-ra
Kati!
Tényleg nagy szerencse, hogy be tudtál hirtelen fizetni egy másikra.
Moraitikával szerintem jobban jársz (onnan minden közelebb van) én is ott nyaraltam.
A pénzt meg biztos visszakapod, ha nem is olyan hamar. Ilyen nincs hogy nem fizetik vissza.
40 millió nagyon sok pénz, olyan sokan nem maradtak kint és nem hiszem hogy annyian befizettek volna utat náluk, mert akkor nem csődölt volna be.
Ez döbbenet!!!
Az 5kontinens csődbe ment?! Volt tippem, hogy melyik lehet idén csődközelben, de pont rájuk nem gondoltam!
És itt megint megjelenik a fogyasztóvédelem, hogy a pórul járt utasokon kívül mindenkit véd!!!
Sajnálom azokat, akik velük utaztak volna, és most járhatnak a pénzük után, meg szervezhetik át az egész nyaralást!
Remélem mindenki visszakapja a pénzét! Kitartást Nektek!