Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 2656
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105127 Üzenet linkje2009-06-18 13:19:49  Válasz a #105124. hsz-ra

bottakati!!mi szoritnk neked hogy minden sikerüljön! icon_smile.gif
# 2657
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105130 Üzenet linkje2009-06-18 13:29:40 

Ez borzasztó, hogy minden évre jut legalább egy iroda, ami becsődöl! Szegény utasok, el nem tudom képzelni, mit élhetnek át. Remélhetőleg mindenki visszakapja a befizetett pénzét, és akkor még el tudnak utazni mással!
# 2658
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105131 Üzenet linkje2009-06-18 13:35:43  Re:

bottakati írta:

.... Minden este imádkozni fogok!....

Mi is érted. De mi lehet Ágival , aki ma ment volna Tsivili helyett Laganasba? Szegények, pedig de készültek.

# 2659
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105134 Üzenet linkje2009-06-18 13:58:15 

Részvétem, aki belekerűlt ebbe a .......

Egyet viszont nem értek. Hogyan engedheti a jogszabály azt, ha egy cég ellen eljárás folyik, hogy utat szervezzen. Vagyis talán mégis, hiszen a jogerős itéletig ugyebár ártatlan. De, talán tájékoztatási kötelezettségre lehetne kötelezni az adott irodát és hivatalt is. Hiszen, akkor ezt a kockázatot bevállalod, te magad választod.
De ilyen esetben ki vagy szolgáltatva.
Sajnos a politika megint csak nem értünk van. Értem én, hogy mindenre nem gondolhatnak a törvényhozók, de .........

Szorítok mindenkiért, aki önhibáján kívül belecsöppent ebbe a helyzetbe és szorítok, hogy térüljön meg minden forintja és el tudjon még az idén menni nyaralni!!!

# 2660
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105135 Üzenet linkje2009-06-18 14:03:22 

Hát, a hideg kirázott. Ez nagyon dúrva. Mi tavaly voltunk az 5 kontinenssel nászúton, és minden szupi volt. Idén is velük akartunk menni, de aztán szerencsére az ibusz mellett döntöttünk. Együttérzek mindenkivel akinek tönkre ment a nyaralása.
# 2661
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105146 Üzenet linkje2009-06-18 14:39:24  Válasz a #105134. hsz-ra Előzmény #105134

Ezt a lapot érdemes lesz nézegetni:
http://www.mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemzeti/idegenforg_nyilv
D.

# 2662
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105148 Üzenet linkje2009-06-18 14:45:12 

Milyen jó, hogy 310,-Ft körül volt az euró árfolyama az Utazás Kiállításkor! Nyugat-Krétára szerettünk volna menni az 5 kontinenssel (nekik volt egyedül oda Chania mellé útjuk). Elég sokat gondolkodtam és számoltam, hogy ilyen magas árfolyam mellett össze tudok-e hozni 2 hétre legalább 1500,-eurót. Az eredmény negatív lett, ezért foglaltam le a sokkal olcsóbb Tunéziát 12 napra all ellátással. Gondoltam majd jővőre összehozok annyi manit, hogy az 5 kontinenssel utazzak. Hát ebből már semmi nem lesz!

Most örülhetek neki, hogy nem jött össze a pénz, mert biztos idegösszeroppanást kaptam volna.
Nagyon sajnálom azokat akik pórul jártak, borzasztó lehet főleg azoknak, akik most utaztak volna.

# 2663
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105150 Üzenet linkje2009-06-18 15:03:57  Válasz a #105124. hsz-ra Előzmény #105124

Bottakati!

Nagyon-nagyon-nagyon szorítok Neked, hogy mehess Korfura kipihenni a fáradalmaidat!
Biztos hogy nem lesz semmi gond, és hamarosan kint leszel a szigeten!!!

# 2664
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105153 Üzenet linkje2009-06-18 15:16:35  Utazási irodák

Köszönöm mindenkinek, aki drukkol nekem! Bizony, drukkolok én is nagyon. Most már csak akkor hiszem el, ha a bőröndömet becipelhetem a szállásra. Ha minden igaz, jövő hét keddig megkapom a még hiányzó visszaigazolást, vouchert. Addig csak bizakodom erősen, hogy látom nemsokára a tengert.

Kaptam egy e-mailt a biztosítótól, hogy milyen eredeti dokumentumokat kell csatolni és hova küldeni:
Idézet:
Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatni szeretnénk elsődlegesen, hogy Társaságunk és az 5 Kontinens Utazási Iroda Kft-vel érvényben lévő vagyoni biztosíték biztosítása szerződésfeltétele - amely az Utasokkal szemben vállalt fizetési kötelezettség -, az alábbi:

- elsődlegesen, az utazás megkezdése után szükséghelyzetbe került utasok érdekében teendő intézkedések és a kényszerű kint tartózkodás költségeinek fedezése. Amennyiben e pontban meghatározott biztosítási esemény nem következik be, vagy nem meríti ki a biztosítási összeget, az alábbi kárigények kielégítésére kell fordítani,

- az átvett előleg, illetve a részvételi díj visszafizetése.

Annak érdekében, hogy a tényleges kárigény mértékét és összegét Társaságunk hitelt érdemlően megállapíthassa, az egyéni kárigények bejelentéséhez az alábbi dokumentumok megküldése( ajánlva ) szükséges,

- az eredeti számlák-, jelentkezési lap,
- az eredeti befizetési bizonylatok (eredeti csekk-, banki kivonat-, stb.),
- az eredeti Utazási szerződés, valamint eredeti-, az Irodánál kapott összes dokumentáció.
- a szerződő Utas bankszámlaszáma (vagy postai utalási-címe), illetve elérhetősége.

Azoknál a kárigényeknél, amelyekhez nem kerültek csatolásra az eredeti bizonylatok, kérjük, hogy szíveskedjenek ezen iratokat pótlólag Társaságunk részére megküldeni, mert csak a fenti, eredeti bizonylatok birtokában lehetséges a kár mértékét és a kárrendezés módját meghatározni, a kárigényeket nyilvántartásba venni illetve elbírálni.
Postacímünk : QBE Magyarországi Fióktelep 1142 Bp. Pf.1O1.
Megértését előre is köszönjük.

Budapest, 2009. június 18.
Tisztelettel:

Papp Tibor Dudás Éva
igazgatóhelyettes csoportvezető

Bottakati

# 2665
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105155 Üzenet linkje2009-06-18 15:22:51  Válasz a #105153. hsz-ra Előzmény #105153

Hááát, nekem úgy tűnik, ebből nem mostanában lesz pénz. icon_sad.gif

Drukkolok én is, h a nyaralásod ennek ellenére jól sikerüljön.
D.

# 2666
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105157 Üzenet linkje2009-06-18 15:29:03  Válasz a #105153. hsz-ra Előzmény #105153

Bottakati, micsoda izgalmak! icon_cry.gif

De most végülis hogyan lesz nektek megoldva? Azt írtad, úgy néz ki, ugyanabban az időpontban mégis el tudtok utazni, az IBUSZ-szal. De a kártalanítás addig nem fog megtörténni az 5 kontinens részéről, vagy igen?
Tehát az IBUSZ-os utat most ugyanúgy be kell fizetnetek?

# 2667
Lacika7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105158 Üzenet linkje2009-06-18 15:29:42  Válasz a #105153. hsz-ra Előzmény #105153

Nekem az első bekezdés nem tettszik. Egyébként most már el lehet mondani, senki-mi sem-nyugodjon meg mostantól, hogy nem az 5kontival ment! Majd ha rendben hazajöttünk, akkor meg lehet! icon_sad.gif
# 2668
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105160 Üzenet linkje2009-06-18 15:47:24  Utazási irodák

Doro írta:
Idézet:
Hááát, nekem úgy tűnik, ebből nem mostanában lesz pénz.

Doro, nagyon az az érzésem, hogy azt a pénzt én nem fogom már látni. Ha mégis, akkor nagyon sokára.

Kirstin1 írta:
Idézet:
De most végülis hogyan lesz nektek megoldva? Azt írtad, úgy néz ki, ugyanabban az időpontban mégis el tudtok utazni, az IBUSZ-szal. De a kártalanítás addig nem fog megtörténni az 5 kontinens részéről, vagy igen? Tehát az IBUSZ-os utat most ugyanúgy be kell fizetnetek?

Kirstin1, a Neckermann partnerirodás alkalmazott addig telefonált, amíg nem talált nekem ugyanarra az időpontra szállást. Csak nem Sidari, hanem Moraitika, de ez engem nem érdekelt. Még az sem izgatott, ha más sziget lett volna. És jól látod, az Ibusz utat be kellett fizetnem, tehát először rohanás az irodába, ott telefonos foglalás, onnan rohanás a bankba, vissza az irodába, írásos foglalás. Keddig megkapom a vouchert, stb. papírokat is. Én szerencsés vagyok nagyon, mert 1 óra alatt mindezt el tudtam intézni, bár közben a gyomrom liftezett rendesen. És abban is szerencsés vagyok, hogy volt a számlámon felvehető pénz. De mit csinálnak azok a társaink, akik nincsenek ilyen helyzetben, se pénz, se utazás? Piszok dolognak tartom az utazási irodák viselkedését, hozzáállását – tisztelet a kivételnek persze – mert amikor az év elején látják, hogy nem fog menni anyagilag – mert látniuk kell! – akkor kellene megszüntetni a tevékenységüket és nem villogni meg hülyíteni a gyanútlan leendő utasokat.

Sziasztok
Bottakati

# 2669
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105164 Üzenet linkje2009-06-18 15:55:08  Válasz a #105160. hsz-ra Előzmény #105160

Kati!

Tényleg nagy szerencse, hogy be tudtál hirtelen fizetni egy másikra.
Moraitikával szerintem jobban jársz (onnan minden közelebb van) én is ott nyaraltam.

A pénzt meg biztos visszakapod, ha nem is olyan hamar. Ilyen nincs hogy nem fizetik vissza.
40 millió nagyon sok pénz, olyan sokan nem maradtak kint és nem hiszem hogy annyian befizettek volna utat náluk, mert akkor nem csődölt volna be.

# 2670
Babar24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105168 Üzenet linkje2009-06-18 16:17:39 

Ez döbbenet!!! icon_eek.gif icon_eek.gif
Az 5kontinens csődbe ment?! Volt tippem, hogy melyik lehet idén csődközelben, de pont rájuk nem gondoltam!
És itt megint megjelenik a fogyasztóvédelem, hogy a pórul járt utasokon kívül mindenkit véd!!! icon_evil.gif

Sajnálom azokat, akik velük utaztak volna, és most járhatnak a pénzük után, meg szervezhetik át az egész nyaralást!
Remélem mindenki visszakapja a pénzét! Kitartást Nektek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 177 178 179 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu