Nos, rettentően örülök a sok pozitiv véleménynek.
Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog, eddigi görög útjaim során még sosem nyúltam mellé.
Júniusban foglalok, addig kitalálom melyik apartman legyen az Ági által javasoltak közül.
Tényleg annyi jó tanáccsal, és infoval szoltáltok, hogy ismerősként fogok odamenni!
Mi a véleményetek az Ypsario személyautóval való megközelítéséről? Milyen az út, volt-e valaki fent autóval? Voltunk már Thassoson 2005-ben, 2007-ben, legutóbb voltunk fent gyalog Potamia irányából, de úgy elég hosszú és fárasztó volt, de a látvány nagyon szép. Öt év után lehet ismét Thassosra mennénk és felmennénk a hegyre is autóval.
#1839602012-05-11 18:48:21 Válasz a #183959. hsz-ra
Prinos, Kazaviti felől megközelítve az Ypsario előtti elágazásig apróköves az út, innen még egy ki séta. Ha nem sajnálod a kocsit.
Mi béreltünk dzsippet, és a rosszabb úton mentünk fel. Így viszont nem kellett az elágazásnál megállnunk, csontig mentünk.
Idén állítólag a Kinira felőli utat is rendbe teszik, erről kérdezd Ágit, a thasos.hu-n.
Sziasztok!
Bár mostanság nincs sok időm erre járni - hétvégén mindig bepótolom. (off: Melus, tudod, már javitok ezerrel)
Jegyzetelgetek ám itt amit csak tudok, vissza is olvasgatok.
Mi is autóval megyünk, de még fogalmam sincs merre fogunk ott kirándulgatni.
A fővárost mindenképp szeretném látni - ott van sok nekem való rom:) - aztán irtatok kis hegyi falukról pl. Theologos (ha jól irom:)), na és persze a Márvány-part, és a Szirének medencéje.
Igazán mi nem vagyunk olyan kirándulósok, aki gyalog nekiindulnak - pláne nagy melegben - egy nagyobb túrának. Inkább pihenünk az egy hét alatt, de természetesen szeretjük a látnivalókat.
#1839782012-05-11 21:20:25 Válasz a #183967. hsz-ra
Szia Melinda!
Szép ez a videó, jó végig nézni. Itt is látható a hegy nagysága. Imádom a közelségét, a reggeli kávém mellett, vagy a tengerről nézve, fürdés közben. Nekem ez a látvány a vonzó. Tudod, izlések, és pofonok
Na most megnéztem egy csomó thassosi videot, hát ez e Márványpart valami gyönyörű lehet...ilyen világoskékes-zöldes tengert még nem láttam Görögországban.
Ezek szerint a kirándulásainkat majd úgy kell válogatni, hogy olyan helyre menjünk, ahová egy szimpla személygépkocsival is el tudunk jutni - látván ezeket az utakat a videokon.
#1839992012-05-12 10:09:22 Válasz a #183997. hsz-ra
Az Ypsario kivételével mindenhová mehettek személyautóval.
Több strandnál a bekötő út földút, de járhatóak.
A Márványpartra is eljuthattok a saját autótokkal, csak kicsit ( nagyon ) poros lesz.
Thasszoszon azért bővel lehet találni olyan utakat, ahová az ember legszívesebben nem is menne saját autóval, hanem job bbérelt autóval odamenni. Az Ypsario a legjobb példa erre, oda tényleg nem érdemes saját autóval menni (persze, ha építenek jó utat, akkor más lesz a helyzet).
Szintén ilyen autót próbáló uticél a Szirének medencéje, vagy 500 métert egy nagyon rossz állapotban lévő földúton kell menni, aztán meg lesz egy 250 méteres szikla-út, ott mi már nem is mentünk autóval, az autót a földút végén hagytuk.
Szintén igénybe veszi az autót a Marble Beach megközelítése, ott inkább az a gond, hogy a finom fehér márványpor mindenhová beeszi magát a kocsiban.
De elég meredek, keskeny földúton kell lemenni a Paradise Beachhez is, ráadásul ha éppen jönnek szembe, akkor eléggé észnél kell lenni a sofőrnek, mert sok helyen nem fér el két autó egymás mellett...
Szintén ilyen autót próbáló uticél a Szirének medencéje, vagy 500 métert egy nagyon rossz állapotban lévő földúton kell menni, aztán meg lesz egy 250 méteres szikla-út, ott mi már nem is mentünk autóval, az autót a földút végén hagytuk.
Igazad van
Mi a dzsippes napon voltunk ott is, ezért eshetett ki a fejemből
Így az út végéig mentünk, csak a domboldali gyaloglás maradt hátra.