Én nem tudom, de ha mi a kikötő felől bementünk a Chorába, felfelé, állandóan unyabba az utcába torkolltunk bele, ami a kikötővel párhuzamosan az Ag. Georgios öböl felé vitt és kijutottunk valahova, de így sosem tudtuk körbebolyongani a Chora kis zegzugos utcáit. Nekem éppen nagoyn kicsinek tűt, mintha csak abból az egy utcából állna. Ez a képeslap ősrégi lehet, mert már nálunk sok minden másképp nézett ki, de ahogy ti meséltek (Bea is), azt gondolom, hogy a szállodánktól a kikötő felé eső üres teret is beépítették azóta. A többire meg már nem emlékszem.
a vége felé járok a beszámolódnak. Elő kellett szedjem a térképet, mert olyan strandneveket írsz,amikről nem hallottam még. Nálunk a térképen Pirgakitól és a Himaros Tower-től délre megszűnnek az utak, annak idején valóban csak földút volt, ahova nem volt szabad rámennőnk a bérelt mocival. Elképesztő, hogy ti eljutottatok Az Agiassos és Kalados öblökbe. Vagyis, ha volt út, nem ez az elképesztő, hanem az, hogy most látom, hogy jóformán semmit sem láttunk a szigetből.
Mi nem jártunk a Chorától észak felé vezető úton sem, hanem csak a Filotin Apolonnas felé vezető úton és amelyik pedig a keleti oldalon vezet dél felé azon sem.
Van miért visszamenni!
Görög idő szerint 16-kor indul a Blue Star Santoriniről Naxosra Bottakatival.
A tenger az öblünkben teljesen nyugodt (www.naxos-greece.net).
Örülök, hogy Katinak szerencséje van.
Jo az ido, szel alig, tenger finom. Reszletesebben ket het mulva. Koszi, hogy gondoltok ram.
SUNDAY! Agia Anna nem annyira kihalt, van itt elet azert. A part homokos, a Magic View 3 perc seta a tengertol, csak egy vekony ut valasztja el. A part viszont nyuzsis ott, nalunk (Agia Anna hotel) kevesebben vannak a parton. A ket szallas 5 perc setara van egymastol. A telepules kicsi, de van legalabb 6-8 taverna, es kb 3 minimarket. Ejszaka csendes, nappal forgalmas, mert eszak-del forgalom itt megy keresztul. Busz felorankent megy a fovarosba. 1,40 EUR / fo. Nagyon szep nyaralast Nektek!
Szia Kati!
Jó hallani felőled, ha ezt még olvasod, nagyon örülök, hogy tetszik a hely. Ha esetleg mégegyszer gépközelbe jutsz, gondolj ránk is. Élvezzetek ki minden percet!!!!
Andi
A Naxos-i nyaralás gyorsan véget ért. Most már sajnos itthonról írok nektek.
Misiarc: a kompút tényleg zökkenőmentes volt Santorini-Naxos között, a tenger nyugodt volt, sőt, miután megnéztük a kompjegy árát, valamint azt a pénzt, amit a kompozásért az utazási iroda lenyúlt tőlünk, úgy döntöttünk,hogy az első osztályon fogunk utazni. Nagy, kényelmes fotelek, tv, csak azt vártuk meg, hogy mindenki elhelyezkedjen, aki tényleg oda vett jegyet, majd frappéval, újságokkal a kezünkben beültünk mi is. A steward nem szólt ránk, így ez minden további hajókázás alatt (Naxos-Paros is) bejött.
Vojandi, igaz, amit a strandokról korábban írtál: én még görög földön ilyen homokdűnéket nem láttam. Agia Anna-tól délre kilométereken át csak a homokos tengerpart. Csak azt nem értem, miért nincs aszfaltút (motorral durva volt a zötykölődés a kavicsos-homokos úton), miért nincs gyakorlatilag semmi. Más országokban ilyen helyeken sorra épülnének a szállodák a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységekkel. Az is igaz viszont, hogy a szél miatt alig lehetett strandolni, mi is inkább csak le-fel ugráltunk a motorról, hogy pihenjünk a gyakorlatilag néptelen partszakaszokon.
Naxos fővárosa nagyon hangulatos, főleg az old market rész tetszett, este pedig a főváros hatalmas népkavaldád volt, a turisták 80 %-a görög, a tőlük megszokott hangzavarral. A sziget maga viszont - már amennyit motorral bejártunk - nagyon kopár. Megkaptam viszont a kék-fehér hangulatot, a szállásunk is fehér ház, kék zsalugáterrel, ciklámen bougenvillea erdővel. A naxosiak nagyon kedvesek, ilyen jó gyrosokat, pitákat, stb. rég nem ettem.
A szél nagyon erős volt, sikerült is úgy megfáznom egy éjféli motorozás alkalmával, hogy még mindig beteg vagyok, de legalább ezen a héten még szabin, így nem az irodában kell szenvednem. A Paros-i egész napos kirándulásra már hőemelkedéssel mentem, de a sziget a szépségével elfeledtette velem, hogy nem vagyok jól. Itt köszönöm meg Melynda007-nek, hogy felhívta a figyelmemet Parosra, egyszerűen lenyűgöző! Nekünk sokkal jobban tetszett, mint Naxos és ott találtunk egy olyan kihalt partszakaszt, ahol a víz meleg volt, és olyan sekély, hogy percekig kellett menni a vízben, hogy úszni tudjál. Naoussa és Parikia városokról meg csak felsőfokban tudok mesélni.
Röviden ennyi, kicsit fárasztó, de tartalmas nyaralás volt. Mindenkinek ajánlom, egyszer látogasson el ezekre a szigetekre.
Szia Bottakati!
Én is vártam már a jelentkezésed, olyan érzésem van, mintha egy egész hónapig el voltatok volna.
Örülök, hogy tetszett és jól éreztétek magatokat. Mesélj majd, ha lesz időd bővebben az élményeidről.
#1171142009-09-11 17:48:30 Válasz a #117110. hsz-ra
Szia,kedves Kati!!!
Nagyon köszi,hogy irtál,örülök,hogy a ,,kedvenc"szigetem tetszett neked,remélem,egyszer majd én is elutazhatok oda.
Sajnálom,hogy beteg vagy,remélem,hamar elmúlik,s csak a szépre fogsz emlékezni és üdv.itthon!
Azt hiszem,sajna a képeid majd csak akkor lesznek láthatók,ha Jox a szabijáról visszajön,de én már nagyon várom őket!
Köszi mégegyszer,hogy irtál!
Egyébként az Apollonnal nem volt gond?A szállás szép volt?
Szia Kati!
Én s várom, hogy bővebben írj mindenről. Ahogy Zsebkuty mondja, a képek csak Jox hazatérése után lesznek láthatóak, de én is várommár nagyon. Misi és Balázsbea beszámolója után vagy egy hétig napi 24 órában csak Naxos járt a fejemben, hogy máris szerveztem a jövő évi nyaralást...de most lenyugodtam.
#1171232009-09-11 20:24:31 Válasz a #117114. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Az Apollon irodával nem volt gond, csak saját vélemény, hogy írásban mást ígértek, mint ami igaz volt (5 nap Naxos helyett 4 nap). Egyébként minden szervezetten működött. A Santorini reptéren az idegenvezető odaadta nekünk a másnapra szóló Naxos-i kompjegyeket és ismertetőt, hogy másnap mikor jön értünk a busz, ami elvisz a kikötőbe, ettől kezdve magunkra voltunk utalva. Az Apollonos id.vez. ugyanis Santorinin marad. Másnap időben jött értünk a transzfer busz, a hajót simán megtaláltuk és Naxoson egy nevünkre szóló táblával várt minket egy kocsi (jópofa érzés volt, hogy egy repülőgépnyi magyar utasból csak mi ketten mentünk Naxosra). A szálláson másnap reggel a tulaj odaadta a görög id.vez. által otthagyott visszaútra szóló hajójegyeket meg egy angol nyelvű leírást, hogy őt hol találjuk, ha kell valami. Az biztos, hogy az Apollon-nak kötelessége lenne tájékoztatni az utasokat még a befizetés előtt, hogy Naxoson nincs aki segítsen, totál magadnak kell mindent intézned. Ez nekünk hálistennek nem gond, több nyelven is beszélünk, de szerintem ez így lenne etikus. Mindegy, ez off. Mi nagyon élveztük, hogy nem hallottunk magyar hangokat és önállóak lehettünk.
A szállás: tipikus kék-fehér ház, nagyon közel a parthoz, a tengerre néző kert gyönyörű virágokkal. Éjszaka csendes, nappal és este kb. éjfélig nyüzsisebb. A tulajok (középkorú házaspár) addig nagyon kedvesek voltak, amíg nem szóltam, hogy nem működik a hajszárító és hogy nem kaphatnánk-e tengerre néző szobát, mert láttuk, hogy a ház félig üres. Hajszárítót kaptunk, másik szobát nem, aminek másnap elkezdtünk örülni, ugyanis kiderült, hogy stúdió helyett apartmant kaptunk, egy nagy franciaágy + 2 másik ágy, jól elfértünk. Még jobban örültünk, amikor rájöttünk, hogy a tengerre néző szobák egy, a hotel közvetlen melletti fish taverna - ahol uccsó este isteni kardhalat ettünk - hátsó, konyhai részére néz, ahonnan ömlött a kajaszag és egy hatalmas légkondi zúgott egész éjjel. Szóval, végülis jól jártunk. A frigó halk volt, a konyharész pici, de nem is használtuk, csak reggeli kávéfőzésre. Mindennap felmostak, egyszer ágyneműt cseréltek. A szoba tiszta, egyszerűen berendezett, de kényelmes. A fürdőszoba elég nagy, a zuhany lefolyó nem működött tökéletesen, de reggelre felszáradt. Viszont nem volt szemeteskosár, és egy-két törülköző lyukas és szürke volt. Mindezzel együtt elég jó kis szállás, de ha akarsz majd menni, szerintem önállóan intézd, a neten jobbakat találsz.
Agia Anna kis település, hangulatos "falucska". Ami nagyon tetszett, hogy nem kellett külön bemenni a fővárosba a Paros-i hajójegyeket megvenni, hanem egy elegáns szálloda recepcióján meg tudtam venni, sőt, ott még netezni is lehetett bármikor. (Onnan írtam Sunday-nak.) Agios Prokopios csak 1 km onnan, fél óra alatt besétáltunk, ott volt az első esti vacsoránk.
Annyi még, hogy 20 év görög utazásunk alatt most először voltunk olyan helyen, ahol mindig első osztályú kaját kaptunk, nincs mócsingos gyros, mint pl Korfun, mindenhol ajándék bor, pita vagy ouzo. És nagyon kedvesek, természetesek voltak, semmi kapkodás, türelmesek a turistákkal.
"Röviden" ennyi.
Szia
Bottakati