Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49082 Üzenet linkje2007-11-29 16:38:29 

Na, par dolgot elore leszogeznek:

-nyilvanvalo, hogy amit irok, az sajat tapasztalaton alapul, ugyhogy van benne igazsag.
-en Kretan meloztam par honapot iden, csak Kretaval vannak ilyen iranyu tapasztalataim
-orulok, hogy meg mindig valtozatlan a hazai mentalitas...
-ahogy Mono irta, termeszetesen segiteni szeretnek azoknak, akik belevagnanak a dologba, akarmilyen meglepo. szamomra a napnal vilagosabb, hogy elsosorban nem a penzrol szol az egesz dolog, remelem azert nagyreszt masoknak is.

Szerinted miert csak ezt a mondatot ragadtam ki: "Másképp felesleges kimenni dolgoznotok,mert nem visztek haza egy fillért sem"? Egy szoval se mondom most se (es korabban se), hogy konnyu a dolog. Ha visszakeresel, latni fogod, hogy tobbszor kihangsulyoztam, hogy erdemes tobben menni, nem lesz konnyu, sok szivas van kilatasban, viszont nagyon megeri a dolog ezzel egyutt. Ugy gondolom, azert van ez a forum, mert rajtam kivul nem keves ember van, aki meg van veszve Gorogorszagert. Ebbol kifolyolag nem feltetlenul (sot) azert mennek oda melozni az emberek, mert penzt akarnak gyujteni, hanem azert, hogy jobban megismerjek az orszagot, az embereket, a kulturat. Nem a penz a fo szempont, (meg akkor is beszeltuk ezt, amikor kimentem aprilis elejen, azt hiszem, Mono irta ugyanezt). Meggyozni nem tudlak (nem is akarlak), szamomra egy ilyen utnak ez a lenyege, es nem tudok masbol kiindulni, csak magambol.

Kedves "velo" megkérdezhetem te merre dolgozol külföldön?Esetleg pont Görögben?Akkor viszont Te is tudod jól,hogy így igaz:Ahány fõnök,annyi szokás.

Per pillanat Egyiptomban melozom. Vilagos, hogy nem ugyanolyan mentalitasu a fonok minden helyen. Legjobb emlekeim szerint nem irtam egy szoval se, hogy feltetlenul normalis munkat fog kapni az ember elsore, plane olcso szallast. Azt irtam, hogy lehetseges a dolog, csak nem szabad feladni. Menni kell a lehetosegek utan, es nem varni a sultgalambra. Ha valahol nem jon be a melo, a fizu, stb, akkor valtani kell. Van ra lehetoseg. Ahogy irtam, sajat tapaszatalbol irok, nekem is es haveromnak is, aki kijott nyarra, sikerult 100%ig korrekt helyeket talalni (vendeglatasban es mas iranyultsagu helyeken is). Olyan embernek, aki kepes megragadni egy kevesbe jo, esetleg total szar helyen, nem erdemes kimennie, szukseges eletrevalosag a dolgohoz (persze ez nem csak Gorogorszagra vonatkozik). Ha igazan akarsz, talalhatsz normalis melot, szallast.

És a munkájuk sincs megfizetve,mert láttam én olyan lányt,aki napi 12 órás melóért,napi 20 eu kapott.Na?Akkor ebbõl hogy fizesse a szállást?Szóval ki kell fogni.És most már egyre jobban rámennek a fõnökök a görög nyelvtudásra,végsõ esetben angolra.

Na bumm, en meg olyat lattam nagyreszt, hogy valaki 8-9 oras meloert kapott 30 eurot es 1 kajat, vagy 12 oras munkaert 40et es kajat egesz napra, vagy 11 oraert 40et. Ezekhez vedd meg hozza a jattot, mondjuk 5-6ot atlagban egy napra. ha valaki belemegy egy ilyen helyzetbe, mint amit te irtal, plane ott is marad hosszabb ideig, az magara vessen. Jartal te mar olyan orszagban, ahol egyaltalan nincsenek ilyen esetek? Ez egy kiragadott pelda, ami termeszetesen megesik, de nem ez a jellemzo. Az meg nem lehet egy elrettento kovetelmeny, hogy legalabb angolul tudjon tisztessegesen beszelni az ember, ez egy teljesen alap dolog. Nem is csak akkor, ha kulfoldre mesz. Nyilvanvalo, hogy ha valaki nem beszel gorogul, akkor valami masban kell viilognia, hogy alkalmazzak.

Oké "velõ"(milyen találó név...) akkor légyszives írj neki Te lehetõségeket.

Nem kell megsertodni egybol. icon_wink.gif Egy szo se esett errol, hogy konkret infokat kellene adni, de ha mar eljutottunk ide es ennyire fontos, termeszetesen tudok adni par cimet, telefonszamot, szemelyt, akiknel lehet probalkozni, persze csak Hania kornyeken. Ha szallasrol van szo konkretan, 90%, hogy tudok segiteni normalis aron (havi 250-300 euro kozott) lakast szerezni (2 fore persze). Nem mondhatod, hogy ezt a penzt 2 embernek olyan egetrengetoen nehez kitermelnie. 4-5 napi fizut jelent, es teljesen kulturalt szallas, normalis foberlovel, normalis allapotban, normalis helyen, meg most is vagyok vissza.

Amennyiben vannak meg tovabbi kerdesek, ellenervek, allok rendelkezesedre!

velo

# 272
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49083 Üzenet linkje2007-11-29 17:02:07 

Szia "velõ"!
Én meg csak azt tudom mondani,hogy a sok sok év alatt rengeteg magyar vagy más nemzetiségû fiatalt láttam kijönni boldogan,tettreészen,és egyiket se látom ma márr erre...Mind mind arról panaszkodott,hogy igen úgy lehet itt dolgozni,hogy egyik napról a másikra élünk,de hosszútávra tervezni nem sajnos.És szinte mindegyik személy igenis szeretett volna félretenni pénzt,hazaküldeni,elrakni mit tudom én,és nem sikerült mert felélték.Igen,egy két évig a tapasztalatgyüjtés,a kíváncsiság,a fiatalos hóbort a bulik az éjszakázás tök szuper,de mindenki felnõ egyszer és hazamegy magyarba vagy bárhová. Per pillanat 6 olyan fiatalt tudok,akinek eddíg minden jól ment,és hirtelen bumm,semmi meló,pedíg perfekt görögösök,korrekten dolgoztak,és mégis most ott állnak,hogy kiteszik õket az apartmanból mert nem tudják fizetni,nincs kajájuk,és még hazajönni se tudnak mert nincs pénzük az útra.Én errõl írtam.De akinek megfelelõ az a része görögnek amit te írtál,biztos meg fog keresni téged priviben,és megy oda dolgozni.De kíváncsi leszek egy év múlva mit írnak milyen volt?Lehet bejön lehet nem.eci-keci...Én ahol én vagyok nem tudok munkát,és sorban fuccsolnak be a helyek.

# 273
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49084 Üzenet linkje2007-11-29 17:09:48 

Barbie írta:
Szia "velõ"!
Én meg csak azt tudom mondani,hogy a sok sok év alatt rengeteg magyar vagy más nemzetiségû fiatalt láttam kijönni boldogan,tettreészen,és egyiket se látom ma márr erre...Mind mind arról panaszkodott,hogy igen úgy lehet itt dolgozni,hogy egyik napról a másikra élünk,de hosszútávra tervezni nem sajnos.És szinte mindegyik személy igenis szeretett volna félretenni pénzt,hazaküldeni,elrakni mit tudom én,és nem sikerült mert felélték.Igen,egy két évig a tapasztalatgyüjtés,a kíváncsiság,a fiatalos hóbort a bulik az éjszakázás tök szuper,de mindenki felnõ egyszer és hazamegy magyarba vagy bárhová. Per pillanat 6 olyan fiatalt tudok,akinek eddíg minden jól ment,és hirtelen bumm,semmi meló,pedíg perfekt görögösök,korrekten dolgoztak,és mégis most ott állnak,hogy kiteszik õket az apartmanból mert nem tudják fizetni,nincs kajájuk,és még hazajönni se tudnak mert nincs pénzük az útra.Én errõl írtam.De akinek megfelelõ az a része görögnek amit te írtál,biztos meg fog keresni téged priviben,és megy oda dolgozni.De kíváncsi leszek egy év múlva mit írnak milyen volt?Lehet bejön lehet nem.eci-keci...Én ahol én vagyok nem tudok munkát,és sorban fuccsolnak be a helyek.

ja, de ha emlekezetem nem csal, Te Szalonikiben laksz, vagy a kozeleben, es nem egy kifejezetten nagy, turistas helyen, javits ki, ha tevedek. En ahogy irtam, csak kretarol tudok nyilatkozni, ott ez a helyzet, amit irtam, szo sincs arrol, hogy lehetetlenseg melot, szallast talalni, legalabb szezonra. Bar volt kinn egy magyar srac, most mar hazajott (nem a kinti helyzettel volt gaz), aki tobb, mint egy eve volt kinn, egy reklamugynoksegnek melozott, eleg biztos, bebetonozott helye volt. Nem ez a jellemzo persze, de az teny, hogy Kretan meg lehet oldani a dolgokat, es ha nem adod fel egeszen addig, amig ugy mennek a dolgok, ahogy szeretned, akkor baromira lehet elvezni az egeszet.

# 274
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49085 Üzenet linkje2007-11-29 17:34:55  Válasz a #49084. hsz-ra Előzmény #49084

Saloniki nem túrista hely?Vagy Vrasna Asprovalta Stavros?
Hát egész nyáron szinte csak túristákat látni erre.De meló akkor sincs.
Még nyáron egy két hely van,de télen...

# 275
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49086 Üzenet linkje2007-11-29 17:38:40 

akkor ez a helyzet ezek szerint, eszak telitett, delen (legalabbis Kreta) van melo. pont. sok sikert mindenkinek delen! icon_wink.gif
# 276
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49089 Üzenet linkje2007-11-29 17:57:27  Válasz a #49086. hsz-ra Előzmény #49086

Így van "velõ" sok sikert mindenkinek északon és délen,ki merre megy.
# 277
Evics1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49113 Üzenet linkje2007-11-30 17:04:37 

Sziasztok! barbie koszonom, h ilyen segítokész és oszinte vagy. Egyébként igazad van, saját tapasztalatból tudom, hogy nem a pénzért éri meg. Én nem is azért mentem két éve sem, jovor sem azért akarok menni. Ezt tényleg jobb ha mindeki tudja. Persze vannak jobb munkahelyek is, talpraesettnek kell lenni. Viszont az tuti, hogy nálunk ( én szlovákiai vagyok) Pozsonyban már jobban lehet keresni mint odakint.
# 278
Evics1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49115 Üzenet linkje2007-11-30 17:10:07 

Gorogországba ne azok akarjanak menni, akik meg akarnak gazdagodni. Nekem két hónap után mindossze 400 eurót sikerult hazahoznom úgy, hogy 7 kilót fogytam, mert a kaján kellett spórolnom, h azért ne menjek ures kézzel haza. De az én célom nem annyira a pénzkeresés volt, hanem h gyakoroljam az angolt, németet meg a gorogot persze. Eljutottam Athénba, Szkiathoszra, Meteorákra, Athosra, Volosba..... Hát ezért érdemes kimenni, mert az ország valami csoda, és én még sok mindent meg szeretnék ott nézni. Mivel diák vagyok, nekem ez csak úgy megy, ha dolgozni megyek ki.
# 279
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49117 Üzenet linkje2007-11-30 17:35:05  Válasz a #49115. hsz-ra Előzmény #49115

Szia evics!
Igazad van,menj csak ki ahányszor teheted,gazdagodj tapasztalatokkal,élményekkel.Egyszer csak beindul a pénztárca is...
Majd ha drága Urunk: Papoulias elnök is változtat egy-két törvényt csak beleveszi a munkavállalók igényeit is....Tudod mit nem értek?Minden görögne van egy munkaautója ami szakadt Nissan,Mazda pick up,van egy normálisabb járgánya lehet az merci vagy bmw,bezzeg az albánnak CSAK bmw-je és mercije van,kapásból....Miért?Na ameddíg ezen nem változtat a görög kormány,addíg munka is ilyen heelyzetben marad.

# 280
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Snake
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49118 Üzenet linkje2007-11-30 17:45:08 

A bün szinte mindenhol kifizetödö sajna!Ne bántsd a szegény dolgos albánt.sokat melózhatott azért az autóért.ha-ha
# 281
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49120 Üzenet linkje2007-11-30 18:56:44  Válasz a #49118. hsz-ra Előzmény #49118

Jaj aranyos vagy,dehogy bántom...Gondolkodtam,hogy átköltözöm Tiranába icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 282
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49122 Üzenet linkje2007-11-30 18:59:16  Válasz a #49120. hsz-ra Előzmény #49120

Vagy mit szólsz Bulgária,Sofia?Az olyan gyönyörû hely! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 283
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49123 Üzenet linkje2007-11-30 19:00:45  Válasz a #49122. hsz-ra Előzmény #49122

Snake!
Próbáltam hívni a számot amin az üzi volt.De nem kapcsol,mi a baj vele?

# 284
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Snake
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49126 Üzenet linkje2007-11-30 19:34:00 

Szió! Azt hiszem az a telcsi töltön volt .Tirana? Bulgária szép de kösz nem.marad Görög a toppon!
# 285
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49127 Üzenet linkje2007-11-30 20:02:46  Válasz a #49126. hsz-ra Előzmény #49126

Na hát pont ezért írtam,Albániána is van szép tengerpartja,de azért hagy ne....
Bulgária meg no comment,olyan lepusztult.Fõleg Sofia,az aztán olyan mintha Harlemben járnál.Marad Ellada icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu