Az igazsag egy resze az lehet, de nem biztos hogy igazam van. Adozas szempontjabol annyira nem elonyos a kartyas fizetes az elfogadonak. Igy a maradek kiskapuja is megszunik es nem olyan konnyen tud csalfinta modon kevesebb bevetelt bevallani:D
Lasd pl: nem ad blokkot, kamu penztargep etc.
Ez érdekes amit írsz, hogy még automata sincs Nei Porin. Nem vagyok bankos szakember, de én úgy tudom, hogy a felmerülõ banköltséget valakinek vállani kell. Ez pedig az eladó ha kártyával fizetünk.
Amúgy ez a 3% nem igaz eurós számlával kapcsolatosan.
Azt pontosan tudom miért is kellett a pénzt felvennetek, mi is szenvedõ alanyai voltunk annak, hogy nem tartanak terminált. De nem hiszem, hogy a turisták által kevésbé látogatott helyekre lenne ez jellemzõ, hiszen mi röpke Paráliai látogatásunk alkalmával csak az ékszerboltban fogadták el a kártyát, Nei Poriban szintén, plussz ott még automata sincs, hogy pénzt vegyél fel. Pedig ha ezek a helyek nem turisták által látogattottak akkor mi lenne az. Nem tudom pontosan milyen költségeik vannak az elfogadó helyeknek, ha tényleg 3% akkor tényleg nagyon sok, érthetõ a dolog. Nálunk is így müxik mindez? Mert akkor nekem elég fura, hogy a mi kisvárosunkban több viszonylag kisebb bolt hogy tudja mindezt kigazdálkodni. Az biztos, hogy én inkább ezeket választom vásárlásra, ezért is örültem, hogy kint a kedvenc ékszerboltomban nem problémáztak azon, hogy inkább ezt a fizetési módot választom. Persze így nem is kellett visszafognom magam.
Tudom én ezt Rebi, csak sajnos mi is így jártunk ahogy írod, a kis boltokban és görögösebb tavernákban ahol nincs túrista invázió, nem ismerik a kártyás fizetést. Persze lehet az attól van, hogy a fizetés költségeit a bank rájuk hárítja és nem miránk fizetõkre, és ezt nem tudják kitermelni. Szóval mi ezért kényszerültünk a felvétre.
Az az igazán jó, ha vásárolni tudunk a kártyával, mert ott semmilyen költséget nem számoltak fel nekünk. Csak az a baj, hogy a görögök inkább a kézpénzes fizetéshez ragaszkodnak leginkább. Hátha idõvel õk is fejlõdnek, nálunk már azért egyre több kisebb boltban is találkozom terminállal.
Megjött a bankszámlakivonatom. Szóval Görögországban mi vettünk fel pénzt a számláról, és nagyon barátságos 5 eurot számoltak csak fel, ezen kívül mást költséget nem volntak le.
Van ilyen bankos, meg olyan bankos is, de a lényeg, hogy VISA vagy MAESTRO az általánosan adott kártyák a folyószámlákhoz.
Ezeknek, ha kint van az emblémájuk, akkor kötelesek elfogadni.
Hogy melyik bank adta ki, az mindegy.
A dombornyomott kártyákat elfogadják olyan helyen is, ahol nincs POS terminál. (MASTERCARD és VISA CLASSIC). Tehát figyelni a matricákat!
Szia! Épp most néztem az OTP oldalán. 3 EUR + 1% -ot számítanak fel a készpénzfelvételnél, és mindig az az napi elsõ deviza eladási árfolyamon váltják. Kicsit húzos, de én nem mennék sok készpénzzel sehová, jobb a békesség.
most latom milyen jo hogy csak netes vasarlasra hasznalom a kartyat...
megolne az ideg ha tankolas utan ott kellene varnom mire talalok vkit aki kisegit a kellemetlensegben...
Van két tippem:
1. Felmész at OTP honlapjára, kikeresed a kártyádat és megnézed, mire használható.
2. Besétálsz egy bankfiókba, megmutatod a kártyádat, megmondják...
BOCS!