Hozzatok rengeteg szép fotót!!!!!!
Tavaly és idén is első gondolat Kos volt,aztán más lett belőle!
De jövőre szinte biztos uticél!
Biztos szép utatok lesz
#1294632010-03-22 19:51:30 Válasz a #129250. hsz-ra
Pont az előbb beszélgettünk a párommal az itteni (görögo.-i) helyzetről. Igaz, hogy emelkedtek vmennyire az árak, de nem mehetnek az égig, mert akkor a kutya sem fog idejönni... Ki tudja, lehet, hogy néhol még engednek is mondjuk az apartmanok árából, csakhogy legyenek vendégeik...
Engem (a nyaralásunk szempontjából) nem aggaszt. Mi lehet nekünk ezáltal rosszabb? Van, aki éppen az árak csökkenéséről beszélt, hiszen, ha emelik, még kutya sem megy oda, a kétes kedvű turistákat olcsóbb árakkal tudják csak megtartani.
Azt gondolom, a saját nyaralásom a válság miatt semmivel sem lesz másabb, mint máskor.
Ahogy pedig a görög emberek eddig éltek, nem csodálkozom azon, hogy egyszer beütött a krach. Az a csoda, hogy eddig nem.
Hát pl, hogy az árak megemelkednek... És minden drágább lesz mint pl tavaly...
Lehet de ezt csak akkor tudod meg ha már kint vagy.. Hogy mennyivel olcsóbbak az árak mint pl tavaly volt:)
Nem élünk nagylábon, de én nem hiszem, hogy az árak emelkednek, sőt kint élő ismerős szerint csökkeni fognak. Hapedig emelkednek, attól még ugyanúgy elmegyünk nyaralni, kaján és benzinen kívül másra nem nagyon adunk ki pénzt, azt meg már nem tudják nagyon hova emelni.
A rádióban már olyat is hallottam, hogy ki akarják kényszeríteni Görögországtól, hogy lépjen ki az EU-ból, mert nem érett meg rá, és az EU-s árakhoz való alkalmazkodás tette tönkre, állítólagos megoldás az lenne, hogy visszaállítják a drachmás árakat. Passz.
Én nem szeretek előre parázni a nyaralásom miatt. Ha valami másképp lesz, majd ott kiderül és max. szívunk, de előre nem gondolok ilyeneket.
Meg szerintem, ez a téma nem arról szól, hogy elkezdjük vesézni, ki milyen lábon él, hanem, hogy lássuk, hogy kinek milyen félelmei vannak - ha vannak - ezzel kapcsolatban.
Amitől én jobban félek, azok a zavargások, esetleges tüntetések, ezért Athén nagyon el fogjuk kerülni.
Amitől én jobban félek, azok a zavargások, esetleges tüntetések, ezért Athén nagyon el fogjuk kerülni.
Andi és persze mindenki
Az athéni tüneteséket nem úgy kell elképzelni mint nálunk vagy sok más országban.
Nagyon nyugisan transzparensekkel vonulnak hangosbeszélőbe "kántál" valaki, a tömeg meg ismétel... Általában a parlament és az egyetem körül a Venizelou-n és a Stadiou-n. És még az Omónia tér és az Athinas utca szokott színhely lenni, illetve a Patision/28 Oktovriou. De rengeteg rendőrrel biztosítva és tényleg "kulturáltan" csinálják. Egyszer volt egy nagyobb "városi" megmozdulás, amikor az utcámban - ami egy nagyon szűk egyirányú utca és két oldalt autók parkolnak - is vonultak vagy 15 percig. De se egy törött tükör, de még egy riasztó sem kapcsolt be. És az én autómhoz sem nyúltak, pedig ott állt
Általában sok - főleg papír - szemét marad utánuk, de semmi brutalitás, pedig az itt léte alatt volt egy pár. Én mindig elkerülöm, esetleg csak azt láttam, ami utána maradt az utcákon. És ráadásul jó előre "kiplakátolják" mint a választási kampányokat! De tényleg
Szóval csak emiatt nem kell Athént feltétlenül elkerülni
Szia Petros!
Köszi. Ez megnyugtató, valóban rosszabbnak képzeltük el.
De nem "csak" amitt kerüljük el Athént, hanem mert eleve úgy terveztük az idei utazásunkat, hogy Athénban egy percet sem vesztegetünk a többi hely hátrányára.
Elfelejtettem.
Petros, írnál inkább arról, amiről itt szó volt, hogy az árak valóban most nagyon megemelkednek? Ha igen, mindenre értendő? Mekkora szintű emelkedés lenne, ha lenne? Tudsz ezekről mondani valamit?
Kedves Petros Barátom!
Itt megjelent, hogy 1,7-2 euróra emelkedtek a benzinárak. Mi igaz ebből? Mennyibe kerül a gázolaj? Azt hiszem, hogy az nem fog bekövetkezni, hogy Görögország kilépjen az EU-ból. Talán az euro övezetből esetleg. Az Unió tagja marad, de nem euroval kell fizetni, de ezt sem hiszem igazán. Hát ez az EU nem úgy működik, hogy "Egy mindenkiért-mindenki egyért". Pedig ez lenne az értelme az egésznek. Nagyon sajnálom a görögöket.
Üdv: Josza
#1324172010-04-29 00:29:58 Válasz a #132414. hsz-ra
Görögországgal mindig is gond volt az unios és az €övezeti tagság tekintetében, nem a mostani válság az előidézője a helyzetüknek. Már az EU felvételük is ellentmondott minden felvételi kritériumnak, tisztán politikai döntés volt, a nyugat attól való félelmében, nehogy szovjet befolyás alá kerüljenek. Az €övezeti felvétel kritériumait sem teljesítették soha, csak az Unio szemet hunyt az akkor is nyilvánvalóan kozmetikázott adatok felett. Most borult ki a bili. Én is nagyon sajnálom Görögországot, úgy jártak ők is mint mi, előre felélték azt amit meg sem termeltek. Ha marad (maradhat) az €, akkor nem szökhetnek az árak égig, ez feszültséget eredményezne a többi €-s országgal, és a belföldi fogyasztás drasztikus csökkenéséhez vezethetne.
Görögország ugyan úgy mint szeretett hazánk abba a bizonyos 22-es csapdájában sorvad és ebből a helyzetből a kiút bődületesen nehéz.Mert ugye mi jót hozott nekünk a rendszer váltás?Miben lettünk jobbak,mik azok a pozitívumok amikre büszkék lehetünk az eltelt idő után.Mennyire és miben segített az áhított EU tagság amitől sok jót reméltünk és mi van per pillanat?
Se iparunk,se mezőgazdaságunk, a saját gazdasági tevékenység zéró.Minden leamortizálódott,vele együtt a melós osztály hite és bizalma úgy a nyugattal, minta saját vezetésével szemben.Az anarchikus szétzilálódás,a fogd és vidd jelszava 1989-el életbe is lépett és azóta ez az egy dolog folyamatos...Pedig "Isten látja lelkemet" nagyon szeretném ennek az ellenkezőjét leírni 'hisz én is egy egzisztencia nélküli magyar vagyok aki szeretné ha lányának,fiának jobb, hát ennél ami van mindenféleképpen jobb és derűsebb jövőt szeretne.De nem látni semmi pozitív jövőképet.Te látsz? Ez költői kérdés.Én nem.A helyzet, az általunk szeretett görög átlag embernél is nagyon hasonló a helyzet, vagy talán még egy picivel rosszabb.
Verjük a nyálunkat,szidunk fűt és fát,de ettől a kocsi még nem halad...
Egy kérdés motoszkál: mit kéne tenni? Összefogás nélkül az az érzetem semmit!De a magyar már nem erről nevezetes...
...Az athéni tüneteséket nem úgy kell elképzelni mint nálunk vagy sok más országban. Nagyon nyugisan transzparensekkel vonulnak hangosbeszélőbe "kántál" valaki, a tömeg meg ismétel...
Na persze... Nem is egyszer volt, hogy törtek-zúztak... Mai hír:
"Utcai ütközet Athénban
Tüntetők összecsaptak a rendőrökkel a görög fővárosban.
FN.hu, MTI
2010. április 29. 21:59
A görög rendőrség csütörtök este könnygázzal igyekezett megfékezni a megszorító intézkedések ellen tiltakozó tüntetőket az athéni pénzügyminisztériumnál - jelentette egy újságíró a helyszínről.
Mintegy ötszázan tüntettek a görög főváros központjában, és többen megpróbáltak áttörni a minisztérium épületét védő kordonon - közölte a rendőrség.
A görög parlament épülete előtt is összetűzések voltak: a tüntetők műanyag palackokkal dobálták meg a rendőröket, akik könnygázgránátokkal viszonozták a támadást."
...és szerintem a java még hátra van, de ne legyen igazam!