Ez a vanília, - ha jóra gondolok - nem a vanília rúd, és nem is fûszer, hanem egy édesség. Pici kis mûanyag vödrökben árulják,, tulajdonképpen egy massza az egész és tényleg jéghideg vízzel kell enni.
Szia karpuzi!
Akkor ha minden igaz, ez nekem itt áll a kamrában a polcon , már végig kérdeztem a kajás oldalakat, hogy ez tul.képpen hogyan is fogyasztandó! Csak azért vettem meg, mert évek óta nézegetjük, hogy mi lehet ez, de a megkóstolás után sem jöttünk rá!
Akkor hideg vízbe kell rakni, kb. mennyit? Ízlés szerint, mint a teába a cukrot?
Szia Banyaveron!
Kezdõ Görögországos vagyok!
Azzal kezdtem, hogy végig olvastam a Paralia fórumban a hozzászólásokat! Mit ne mondjak, egy hétig tartott, de ami fontos volt, aztr kimásoltam és viszem magammal! Mi 6-an megyünk júliusban, én viszem a 13 éves kisfiam és elviszem élete elsõ Cocus discojába! Élvezettel olvastam a hozzászólásaid, különben is rengeteg jó ötletet kaptam itt! A kisfiam nagyon jól bírja az utazást, szoktunk 20-25 órát utazni. 13 éves, egy hét lesz nekünk a jó világ, ami kevés lesz. Sajnos csak most találtunk rá Görögországra, pedig régi álmom volt! Idén júliusban valóra válik! Szeretném, ha valaki segítene abban, hogy fakultatív mikor mennek Athénba és a Meteorákhoz, illetve melyik napon szokott lenni, mert ezt a 2-õt nem hagyjuk ki. Keddi nap érkezünk és busszal, mi a tapasztalat? Szeretnénk pihizni is, átmenni Katereinibe, Ha belefér Thessalonikibe, de tartok tõle, hogy sok lesz. Nem beszélve arról, hogy esténként sem fekszünk korán, elvinném a Kicsim élete elsõ Cocusába"! Köszi elõre is: bryam
Azt nem tudom, hogy a rózsának milyen íze van gondolom még senki nem kóstolt rózsaszirmot
Ebben azért ne légy olyan nagyon biztos
Bulgáriában van Rózsa fagylalt!
(háromszor kóstoltam; elõsször, utoljára és soha többé)
Sõt, Bulgáriában van rózsapálinka is!
Egyszer Burgaszban elment a férjem a szomszéd utcába a boltba, fél napra eltûnt, mert ott összehaverkodott egy magyar szakon végzett törökkel, aki berángatta az elsõ kapu alá, és beletöltött egy fél üveg rózsapálinkát!
Ha tudnátok milyen tudathasadást okoz egy rózsaillatú részeg disznó!
Szia Karpuzi! Véletlenül errõl nem lenne valakinek fotója, hogy mégis tudjuk, hogy mit keressünk? Én képes vagyok arra, hogy déltõl 3 óráig ha van nyitva üzlet kutakodjam ilyen után, de tudtommal az üzletek is bezárnak, de én is mennék napozni! Viszem a 13 éves gyerekem és tartok tõle, hogy esténként nem hajlandó arra, hogy bújja velem a boltokat, hogy mit is találok! Ha van valami jó ötleted, hogy hamar gyorsan hogyan találom meg, megköszönöm és várom a további jó tippeket köszönettel: bryam
Sziasztok! Én még nem jártam Görögországban,idén jul-ban megyünk ! Paralián leszünk,és szeretnék valami maradandó aranyékszert venni magamnak és a Lányomnak.Hol lehet megbízható helyen vásárolni és kb.mennyiért? De a többi szuvenir is érdekelne aki már vásárolt szivesen venném a tanácsát,elõre is köszönöm
Én saját példámon okulva csak azt tudom javasolni aranyat Parálián ne vegyél!! Többek között én is megjártam vele tavaly, pedig úgy gondoltam elég körültekintõ vagyok... hát nem
Több helyen végignézve azt az infót kaptam, hogy "tiszta " aranyat a környéken nem kapok mindenhol valami titános ötvözet volt csak és más-más arányszámot mondtak. Végül amelyik ékszervolt mellett döntöttem , ott magyar eladó csajok is voltak , ez segített a döntésemben. Megmutatták egy mintadarabon , hogy ez tényleg ötvözet ( 80-20% arányú ), kívül belül ugyanaz Aztán egy - két hónap múlva derült ki, hogy az általam vásároltak csak jól befuttatottak voltak. Sõt igaz alig láthatóan de jel is volt benne... Persze volt 1-2 exkluzív kinézetû ékszerbolt, ahol utólag visszagondolva azért lehettek olyan borsosak az árak , mert tényleg tiszta aranyak voltak , de ott drágább volt mint itthon..... Szóval ennyit a naívságomról.
Amúgy árak centinként és vastagságtól, megmunkálástól függõen : 1,1-5 euróig voltak.
De jó,hogy kérdeztelek,pedig annyira vágytam egy tipikus görög mitás ékszerre,de akkor emlékként beérem majd egy mutatós bizsuval Azért ez nem szép tõlük,legalább mondanák meg a túristáknak,miért olcsóbb sokkal náluk ez a fajta "arany"!Amugy tuti én is beugrottam volna!!!Köszi a tanácsot
Ha szép, "tipikus görög mitás" ékszert szeretnél venni, vegyél ezüstöt. Én magamnak is és a szüleimnek is hoztam...
A gyûrûm azóta (4 éve) minden nap az ujjamon van és semmi "baja". Nagyon klasz ezüst+isten tudja ötvözetbõl készül a legtöbb... ez az ötvözõ segít, hogy ne oxidálódjon, feketedjen be. Én megnézettem itthon egy ezüstmûves ismerõssel és teljesen rendben találta
Lehet,hogy akkor ezüst lesz belõle,csak nekem semmi ezüstöm nincs,az arannyal együtt furán néz ki ,de majd viselem szólóban nem?Köszi szépen,ki tudja milyen szuvenirra fogok elcsábulni,ahogy hallom nagy a választék .
Csak a vacak, kínai "giccsel" legyél óvatos és mielõtt bármit is megvennél, jól nézz körül, nagy szórása van az áraknak!!! Lehet az Ouzo, vagy más ajándék, ugyan azért van, ahol többet kell fizetni!
Ha az Ouzo-nál tartunk, én mindig azt mondom, érdemes megvenni egy "nem olyan szép" kiszerelésût, mert talán az üvege nem olyan mutatós (pl korinthoszi oszlopos üvegben lévõ) de ugyan azért az árért sokkal nagyobb adagot (0,5, 0,7 l) kapsz és görögöktõl tudom, hogy a legtöbb "csicsás üvegû"-be elég gyenge minõségû nedû kerül... Ott igazából csak az üveget fizeted meg.