Szia Bosska!
Hol is kezdjem. Mi Pesten szálltunk fel, és reggel 7kor indultunk.
Igen, mindig megálltunk 3,3 és fél óránként (hiszen a sofõrök is emberek, nekik is kell pihenés, pisi, meg egyebek), de 20 percre. Ami néha nagyon kevés volt mert a nõi mosdó elõtt mindig kígyózó sorok álltak, én meg mindig a végén, és meg esett egyszer, hogy a busz csak rám várt... elég kínos volt, bosszankodtam is rendesen.
Szal azt tanácsolom, hogy rohanj a WC-re mintha az életed függne tõle.
Szállás: A Thetis apartmanban voltunk, és mi nagyon szerettük, mert tényleg minden közel volt hozzá. a pék, orvos, gyógyszertár, az Ibusznak a kirendeltsége, és ami a legfontosabb A TENGERPART!!! Ennél már csak a Thetis hotel a jobb ami az apartmannal szemben van. Minden rendben volt a szállással, csak néha szétjött a párom ágya, de úgy hallottam nem csak nekünk volt ezzel problémánk. de ez nem zavart minket semmiben. minden korrekt volt. mást nem is tok róla írni. a NAssos-t nem ismerem.
És Tolo hogy tetszet?.... hmmmmm ISTENI
Figyi, remélem két hétre mentek, mert az egy hét az nagyon kevés. mi el követtük azt a hatalmas nagy hibát, hogy egy hétre mentünk. és most hogy haza jöttünk már annyira bánjuk!
Tolo egy igazi görög nyaraló hely. azt is mondták nekünk, hogy általában athénból szokatak idejönni nyaralni, és nyáron athén hétvégén telejsen kiürül, mert mennek a görögök pihenni.
Mi pont ilyen helyen akartunk nyaralni. Narancsfa, citromfa, olajfa, kabóca, házacskák, szûk utcácskák, cicusok, tenger, halacskák, frappé, gyros, tzatziki, hangos görögök....stb.
hozzá kell tennem, hogy én még életemben nem voltam görögországban, úgyhogy nincs viszonyítási alapom. a párom viszont volt paralian, és azt mondta, hogy Tolonál északabbra nem hajlandó nyaralni menni. pedig én jõvõre szeretnék Sartira menni, de az még a jõvõ zenéje
Szerintem tetszenni fog nektek.
asszem ennyi...
Puszika
Szia Henike!
Jó olvasni, hogy milyen jól éreztétek magatokat!
Mi holnapután indulunk a Grand Tourssal és jó hallani, hogyl minden rendben volt velük!
Nekünk is ez lesz az elsõ görög utazásunk, és remélem, mi is hasonlóan jó tapasztalatokkal jövünk haza!
Sajnos nekünk is csak egy hét sikerült de majd legközelebb okosabbak leszünk4
Voltatok fakultatív kirándulásokon, vagy kocsit béreltetek?
Köszönöm szépen a leírásod, megnyugtattál hogy minden rendben volt remélem velünk sem lesz másképp.
Én is elõszõr utazok Görögbe, de már nagyon várom. Eddigi nyaralásaink alkalmával (Horvátország) sohasem érdeklõdtünk vagy néztünk utánna hogy mi vár ott ránk, csak elindultunk. nem tudom, jobb e így hogy már szinte azt is tudom hol egyek, igyak...stb. Szóval mindent (majdnem mindent) tudok már Tolo-ról. De persze semmit sem ér még nemlátom.
Én is kérdezném amit zumike, fakultatív programok?
Amúgy sajna csak egy hétre megyünk, de megpróbálunk minden szépséget felfedezni.
mégegyszer köszi
Zumike neked nagyon jó utat és élvezd Tolo minden szépségét.
Szia bosska!
Köszönöm szépen a jókívánságokat, remélem is, hogy jó utunk lesz
Csak jó lehet, olyan jó helyre megyünk
Már ezerrel pakolunk, holnap szerintem bolondokháza lesz itthon, de ettõl is szép az egész
Ha hazajöttem, majd beszámolok, mielõtt Ti is elindulnátok!
Sziasztok Szerencsések!
Voltunk fakultatív programon, nem béreltünk kocsit. Mi 2 programot választottunk: 1. korintoszi csatorna-epidaurosz-mükéné, ez majdnem egy telejs napos kirándulás volt. 2. Athén egész napos kirándulás.
Csak ennyire fizettünk be. aztán csináltuk mi magunknak a programot. Voltunk Nafplioba, ott megnéztük a piacot, aztán felmentünk a Palamidi erõdbe (900 lépcsõ fok felfelé), de nagyon szép a kilátás. a többi erõdbe nem mentünk el, mert nem volt idõ rá. atzán a kirándulás után megebédeltünk egy hangulatos tavernába, ami egy szûk utcácskába volt. utánna sétáltunk egyet a kikötõ mentén, és haza Toloba. Nafplioba egyébként busszal mentünk a helyi járattal, nem lehet eltévedni, mert Toloban, csak ez az egy járat van. 1,10 Euro a jegy ára. aztán ahol letesz a busz Nafplioba ott kell felszállni a buszra.
Aztán Toloban is kirándultunk egyet. Valamelyik hegyen van egy kis templom, amit asszem 2000-ben építettek, és felmentünk oda. egy hatalmasat kirándultunk aztán meg gyönyörködtünk a kilátásban. nagyon izgi volt.
asszem ennyi volt, a többi napot meg a tengerparton töltöttük, voltunk a kis szigetnél is, át vizibicikliztünk, és buvárkodtunk egy kicsit, és nagyon jó volt. ez az utsó napon volt, és a víz is isteni volt. nem akartam kijönni a tengerbõl, pedig egy kis víz iszonyom is van, és félek a halaktól. de én olyan jól elvoltam a mélységgel, hogy még én is meglepõdtem. ott láttunk egy hatalmas nagy rákot, éppen valami hal tetem volt a "szájában". de sajna nem tudtam lefényképezni:-(
esténként, vacsora után a tengerparton, meg a fõutcán sétálgattunk. fúúúú nagyon jó volt.
Ha eszembe jut valami még akkor feltétlenül leírom.
Nagyon fontos tanácsom: ha fakultatív programra mentek, jól osszátok be az idõtöket, mert különben lemaradhattok dolgokról.
Puszi Nektek! Jó Nyaralást, és pihenést, és dejónektek, és nem kell aggódni
Jó utazást! És hozz egy kis napsütést, és meleget nekünk. Nem kell sok ruhát vinni, gyógyszerek legyenek, sebtapasz, szúnyog nincs, úgyhogy riasztó szereket sem kell vinni sokat, de a biztonságkedvéért. fényképezgép, aksitöltõ, telefon töltõ, konyhába cuccok (bár ha apartmanba lesztek azok fel vannak szerelve), mosópor, tû, cérna, biztostû (sose lehet tudni). más nem jut eszembe, ami nagyon fontos lenne. Sarok feltörés (ha új cipõd van, és nem volt rajtad még soha, saját tapasztalat). de a kirándulásokhoz nem kell feltétlen cipõ. voltak akik papucsban voltak az akropoliszon... fertõtenítõ krém (bepanten plusz), algopirin, széntabletta...stb. NAPTEJ!!!!
azt nem merem írni, hogy meleg holmik nem kellenek, mert nekünk jó idõnk volt, de azt nem tom, hogy nektek milyen lesz. szal azé hosszú nadrág, poló leyen benn, de mindenbõl csak egy!! annyira nem lesz rossz idõ, szerintem.
a buszra: párna, takaró, váltás bugyi, zokni, törlõkendõ, papírzsepi, kaja, pia, szórakoztató dolgok.
Végig olvastam a forrumot, tájékozottam, sok minden fontosat megtudtam Toloról.Mi a férjemmel aug. 26.-án indulunk a Dias Zeus szervezésében az Anex apartmanházba.Nagyon izgulok mert busszal megyünk ami igen hosszú út lesz, na meg persze hogy milyen lesz a szállás ami igen fontos számunkra, semmilyen infot nem találtam róla.Mi már 5 alkalommal voltunk Görögbe és nem csalódtam eddig semmiben.Imádom az országot de szerintem sokan vagyunk így.A szabadidõmet az élménybeszámolók olvasásával fogom tölteni és a hasznos információk gyûjtésével.Minden információt szívesen veszek.
Henike!
Köszönöm az információkat, nagyon hasznos bizonyultak, mert bizony volt amit el is felejtettem és most, hogy írtad még gyorsan beraktam!
A napsütést is megpróbálom majd hazafelejövet berakni, hátha...
Megyek és pakolok tovább!
Puszi
Nemgyõzöm megköszönni az infokat.
Igaz, hogy helyi járattal el lehet menni Epidavros-ba is? Mert mi is két fizetõs fakultatív programra gondoltunk, az egyik Athén, de a másik Hydra (Hajó). De Epidavros-t sem szeretnénk kihagyni, meg persze Nafplion-t sem.
Nagyon hideg volt a buszon? (merthogy írtad a takarót).
Láttatok valahol sziklás partocskát?
Most hírtelen nem tudok többet kérdezni, de ha eszembejut és ha természetesen nem gond, akkor majd írok.
Köszike.
Zumike!
Nem tudok mit írni, csakhogy nagyon irigyellek.
Majd mesélj, jó pakolászást.
Szia Bosska!
Annyira nem volt hideg a buszon, de biztos ami biztos. én csak egy kis kardigánt vittem fel a buszra és az elég volt, de sóvárogva néztem azokat az utasokat akiknek volt plédjük. szal szerintem nem árt. bár foglalja helyet . ahogy gondolod.
Megfogtál, mert nem tudom, hogy Epidavroszra megy e helyi járat. azt megmondom õszintén nem figyeltük, mert mi fak.prog-gal mentünk. de az Ibusz kirendeltségben a lányok nagyon aranyosak és biztos segítenek nektek. én azt gondolom, hogy ha van is helyi járat az is Nafplioból indul. de ez nem 100. szal azt tanácsolom, hogy fordulj bátran aZ "ibuszos" lányokhoz, mert nekünk is nagyon segítõkészek voltak. Én sajna csak ezt tom tanácsolni... Bocsi!
Jah, Hydráról azt hallottam, hogy nagyon szép volt, sajnálom is hogy mi nem mentünk. bár ilyen több órás a hajó út. és állítólag lehet látni delfineket, de ahhoz szerintem szerencse kell. ez olyan dolog hogy mi nem láttunk medúzákat:-( pedig nagyon megnéztem volna õket...
Jaj de jó nektek!! Úgy mennék én is veletek. Vigyetek Magatokkal!!!!
Most sikerült végigolvasnom, amit itt két nap alatt termeltetek Jó nosztalgiázni a ti élményeiteken. Én kétszer voltam Tolóban, egyszer 1997-ben, aztán meg tavaly.
Mi annak idején 24 óra alatt értünk le Tolóba busszal, szóval van remény, ha a sofõrök éjjel repesztenek.
Sziklás part van Tolóban is. Az öböl legvégén, a nagy homokos strandtól még kijjebb, azon az oldalon, ahonnan beérkezel a faluba. Igaz, kicsi öböl, lépcsõn lehet lemenni a magas sziklás partról.
Hydrát semiképp ne hagyjátok ki, ha olvastad a fórumot, láthattad, hogy mindenki csak áradozott róla
Kívánok nektek én is nagyon szép nyaralást!!!
Andi
Szerintem Epidavroszba Nafplionból indul a helyi járat és nem Tolóból, de biztosat én sem tudok.
Köszönök minden segítséget. Azt hiszem nektek köszönhetõen felkészülten indulunk majd.
Vojandi!
Neked is köszönök mindent. Nem csak a mostanit, hanem tényleg mindent. Én már rég végigolvastam az összes irományodat Tolo-ról (meg persze másról is), a fotókat, élménybeszámolókat. Ezért is írtam Henikének, hogy azt hiszem már "minent" tudok.
Jó ez a fórum. Még sosem voltam Görögországba, de máris imádom.
Hydra-t a ti élményeitek alapján választottam, az a legjobb, hogy ebben mindenki annyira egyetért, hogy nem is választhatnék mást.
Mégegyszer köszi mindent, ha valami fontos eszetekbejut, ami nélkül nem indulhatok el, akkor írjatok, meg amúgy is mert annyira jó az élményeiteket olvasni.
Nagyon szívesen mindent és nagyon örülök, hogy segítségedre szolgált, amit itt találtál. Szinte garanciát adnék rá, hogy nem fogsz csalódni sem Tolóban, sem Görögországban (csak így legyen, különben majd szídhatsz minket itt ).
Szóval, a nyaralás után, légyszi jelezz azért majd vissza, hogy mik voltak a benyomásaid.
Én biztos vagyok benne, hogy nem csalódhatok. Amikor kiválasztottuk, hogy Görög és hogy Tolo, akkor még nem olvastam a fórumot. Tolo-ra az iroda által ajánlott fakultatív program (Athén) miatt esett a választás.
De ahogyan rátaláltam erre a fórumra, biztossá vált hogy jól döntöttünk. Eddig a fontos a tengerpart volt, de most a látványosságokra terelõdött a hangsúly. Persze azért szeretnénk pihizni is.
Igérem mindenrõl beszámolok majd. (+ rengeteg kép)
Énis nagyon várom, hogy akik most jöttek haza (vagy még ezután jönnek), azok is írjanak. Nem tudok betelni az információkkal.
Boss, biztosan nagyon jó lesz a nyaralás, mi tavaly jártuk meg Tolót (és bõven a környékét), de eldöntöttük, hogy jövõre oda megyünk nászútra. az egy elég komoly, autós körutazás lesz, remélem úgy jönnek össze a dolgok ahogy tervezzük, mert akkor újra lesz mirõl írnom egy bõséges élménybeszámolót. annyi látnivaló van arrafelé, hogy mi tavaly a 2 hetet úgy nyaraltuk végig, hogy 1 nap kirándulás és 1 nap strand felváltva, és sírtam amikor el kellett jönni, hogy mennyi mindent nem láttunk még. szóval sok sikert a látványosságok bejárásához.