Andra.
Krétán az egyik apartmanban még szárítókötél sem volt, sõt, máshol is találkoztam ezzel a problémával. De volt ahol csipesz is, minden volt.
Sztem tulajdonosfüggõ.
Aki rutinos utazó, bizti minden ilyen apróságot bepakol, ha nem akar ott bosszankodni.
Én ezt úgy gondoltam, hogy tesápolóból és tusfürdõbõl ez is elég 1-2 napra amíg kint nem veszel rendes méretût. Tapasztalatom szerint fejenként 1 normál 250 ml-es tusfürdõ és testápoló simán elfogy kint 2 hét alatt, tehát a kicsit elviszed azt használod elsõ este aztán beugrasz egy közértbe és veszel normált ami elfogy a nyaralás végére, tehát nem kell se odafélé, se visszafelé nagy, nehéz és sok helyet foglaló flakonokat cipelni.
Igen, Karpuzi, csk kint kb. 3x annyiba kerül Amúgy a legjobb, hasonlóképp,amint írod, hogy ha a tusfürdõ stb. kb. háromnegyedig van tele és kint elfogy,akokr el lehet dobni, visszafelé pedig van hely mésnak, amit kint vesz az ember.
Én mániákusan pakolok itthon minden tisztasági- kötszer-és mosódolgot, a kevéske gyûjtögetett pénzemet nem szeretem ilyenekre költeni. De van amibõl én is a mini kiszerelést viszem. Dezodort-wc illatosítónak. De szoktam kiürült miniflakonba tölteni pl.Domestost. Volt olyan hely, ahol szükség volt rá.
Én családon belül kaptam a tippet most nemrég, hogy helyspórolásként kisebb darabokat zoknit, alsónemût zacskóba téve a cipõkbe lehet tömködni, így is helyet spórolsz a bõröndben, a cipõ belseje úgyis üres maradna és csak kihasználatlan helyet hagyna.
Karpuzi, én a májkrémes konzerveket, és rágókat ill. egyéb pici apróságokat szoktam a cipõbe tenni. Ha sportcipõ van, az meg nagyon jó az ilyen pici üveges "reklám" ouzo ill. Metaxa szállítására (mármint a bõröndön belül ), mert védi a töréstõl.
Na ja.
Valamelyik évben, hoztunk kintrõl egy jó nagy " cserepet". Szép díszes, meg minden. Igen ám, de kb. 80 centi átmérõjû volt a kicsike, ezért az összehajtogatott ruhákat, meg a táskát is ebbe tettük bele. Nesze neked, Samsonite!
Ma délelõtt voltunk a "madaras tesco"-ban, és vettünk egy tök szuper bõröndöt! Jó nagy, és praktikus, természetesen gurulós, és kihúzható fogantyúja van, meg egy csomó rekesze, és bõvíthetõ is, rengeteg cucc bele fog férni!!! És nem is volt olyan drága. Most nagyon fel vagyok dobódva, bárcsak már ott tartanék, hogy pakolnom kell!
Végre nem 3 hátizsákkal, 2 sporttáskával, meg egyéb kismillió szatyorral kell utaznunk, hanem 1 bõrönd meg még 1 sporttáska elég lesz+kézipoggyász. Legalábbis így saccoljuk...
Mit vigyünk magunkkal? Hát, ahogy elnézem… esernyõt! Jól jöhet, ha esik, s ha nálunk van, akkor úgysem esik… A napernyõ is jó, mert az esõ nem tudja , hogy az napernyõ…