#1056002009-06-21 13:49:07 Válasz a #105574. hsz-ra
Sziasztok!
Én is a mai napig őrizgetek egy egész dossziét, melyben az üggyel kapcsolatos levelek vannak. Sőt az elbukott összegen felül, még 1%-ot
is kértek "regisztrációs díjként"
Idézet a Kossuth Holding felszámoló biztosa által 2001.évben írt levélből:
"A csődtörvény 57.§ (1)bekezdése alapján az igénybejelentő a követelése
1%-át, de legalább 1.000 Ft-ot, legfeljebb 100.000 Ft-ot kell hogy fizessen
a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság..."
Persze ez már nem tétel a többi mellett, de ez is bukott pénz.
A mai napig szívesen emlékszem Jorgoszra, mert egyedűl Ő mutatott
segítőkészséget a neve, jóhíre tisztázása érdekében.
További szép, esőmentes napokat kívánok.
Üdv.czoki.
A Dias Zeusz irodát 1998-ban alakították,ha jól tudom A HTC meg 2000-ben bukott meg.Saját tapasztalataim alapján még mindíg korrekt elbánásban volt részem Jorgostól.Nagyon tudom sajnálni a családodat,kívánom hogy többet ne keljen ilyet átélned,de ti biztosan nem ismeriteek a másik két fél álláspontját az ügyről!
#1056492009-06-21 19:33:46 Válasz a #105647. hsz-ra
Szia Bocsika!
Én is úgy emlékszem, hogy amikor a Jorgos - HTC becsődölt, mi abban az évben már korábban (2000 júl-aug. forduló) utaztunk a Diassal, akkor már létezett.
Sziasztok!
Dias Zeus prospektusából" Irodámat, a Dias Zeus Travelt 1997-ben hoztam létre Magyarországon."
Georgios Nanakos tulajdonos és ügyvezető igazgató
#1056922009-06-22 09:21:23 Válasz a #105378. hsz-ra
Sziasztok!
Én még mindig csak azt tudom mondani, hogy aki teheti magának szervezze a nyaralást. Ha valaki nem ért hozzá, nyugodtan kérjen itt segítséget, szívesen segít bárki.
Tényleg kiszámíthatatlan ez az egész rendszer, és semmilyen szervezet nincs a megkárosult emberek mellett (ez felháborító, hogy bármelyik iroda bármit megtehet, akár az évközbeni áremelés...)
Akinek meg nincs lehetősége a magánszervezésre, talán a last minute nyaralásokkal jár a legjobban, egyrészt mert sokkal olcsóbb, másrészt meg kevesebb az esély hogy 3 nap múlva becsődöl, mintha fél évet hagynánk nekik hogy a pénzünkkel szórakozzanak.
#1056952009-06-22 09:31:27 Válasz a #105647. hsz-ra
Kedves Bocsika.
Nem akarok ebbe bele menni, hogy lett megalapítva a Dias Zeus.
Mindegy én akkor csak sajnálni tudtam az embereket, akik, kint marasdtak , de a feleségem nem tudott megtenni értük semmit mert nem neki volt a kötelessége, hogy megoldja a problémát.
A Dias Zeusnak pedig jol jött a HTC csőd mert azt tudta mondani kegyesen majd Ő megoldja, persze mindenki, tudta mire megy a játék az idegenforgalomba az Ő részéről. De ez belső üzleti dolgok.
#1057592009-06-22 13:47:24 Válasz a #105692. hsz-ra
Egyetértek veled. Bennem egyre jobban érlelődik az elhatározás, hogy nem megyek többet utazási irodával. Már nem mernék befizetni nyaralást, inkább mindent megszervezek magam. Munkásabb, mint besétálni egy irodába, de megéri, hogy nem kell téltől nyárig izgulni, hogy vajon tényleg el fogok tudni utazni?
És még nincs vége a nyárnak, ki tudja, még hány iroda jelent csődöt?
Bár megértem azokat, akik a csődök, vagy egyéb más okok miatt saját maguk szervezik az útjaikat. Azonban ne feledkezzünk meg azon akció-reakcióról sem, hogy minnél többen mennek egyénileg, annál kevesebben irodákon keresztül. Ettől csökken az iroda forgalma és bevétele, amiért nem tudja kifizetni a már lekötött kontingeseket, buszokat, repülőket és kénytelen csődöt jelenti. Ez sajnos egy ördögi kör. És a legrosszabbul azok járnak, akiknek nem áll módjában egyénileg szervezni az útjaikat...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki utazzon irodával, de nem árt ezt se figyelembe venni.
#1057772009-06-22 15:41:47 Válasz a #105775. hsz-ra
Ha azok az emberek akik fórumoznak itt mind egyénileg mennének, attól még egy iroda sem fog becsődölni.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem vagyunk sokan akik aktívan írnak ide és képben vannak.
De igaz, ha nagyon sokan hirtelen magánszervezésbe kezdenek, az rossz lenne az irodáknak.
De aki olvassa ezt a fórumot és teheti, menjen csak egyénileg Sajnos elég kevesen vagyunk...
#1058042009-06-22 18:51:28 Válasz a #105759. hsz-ra
"Munkásabb, mint besétálni egy irodába,...."
??? Miért lenne "munkásabb"? Még besétálni sem kell, csak elindulni és nyaralni ahol kedved van rá. Fejembe nem jutna irodákba futkosni, meg pénzt osztogatni nekik.
#1058062009-06-22 19:11:08 Válasz a #105777. hsz-ra
Olvasgatom, hogy mennyivel jobb egyénileg utazni Görögországba. Ez nyilván így van. Viszont - ezt már többször többen megtárgyaltuk - leginkább az autóval vagy repülővel utazók tudják meglépni. Akiknek - mint pl. nekünk - se autónk se jogsink, azért problémásabb. És nem beszélve arról, hogy pl. egy repjegy hányszor drágább a busznál, és mondjuk Szalonikitől míg eljutsz a nyaralóhelyre. Ráadásul lehet, hogy szigeteken ez olcsóbb, mintha irodával mész, azért a Chalkidikin, ami a csóróbb - sajna pl. én, mint egyedülálló anyuka - utazónak talán elérhetőbb, ha nem az Olymposi "riviérára" akar menni, nem minden esetben van így. Csak egy példa: most az Apollon-nal kb. 35 euróra jön ki az apartman/éj/3 fő, abból egy gyerek, igaz, mindenféle kedvezménnyel. Én keresgéltem: ami a neten van szállás jobb (mondjuk általam jobbnak ítélt illetve gondolt) helyen 3 főre 55 eurónál kezdődik. Azért akárhogy számoljuk az 20 euró/nap. Az két hét alatt 280 euró, azaz mondjuk 280.- euró árfolyammal (ami mostanában nem mindig jön össze) 78 ezer forint. Azért ez már különbség. És ha busszal mész, nem kockáztatod meg, hogy helyben keresgélj, főleg gyerekkel, annak ellenére, hogy tudod, vagy hallottad, hogy helyben olcsóbb. Ezért él meg az ügyesebb iroda. Ő nem 1-2 szállást foglal, hanem tömegesen, nyilván jobb áron. Még így is megvan a haszna, feltételezem, jóindulatból egyik sem utaztatna. És mindaddig, míg az általunk választott iroda tönkre nem megy, kénytelenek vagyunk kockáztatni.
#1058142009-06-22 19:50:01 Válasz a #105598. hsz-ra
Tudomásom szerint, a Dias Zeus '97-ben jött létre, akkor, amikor a Jorgos Travel 98 százalékát eladta a HTC-nek.
Nos! Ha én olyan jó utazás szervező vagyok, mint ahogy azt a HTC vezetőjéről állítod, akkor nem veszek meg egy olyan céget, ami csőddel fenyeget! És ha olyan tiszta vagyok az ügyben, mint ahogy a cég vezetőjéről állítod, akkor védekezem, és tovább folytatom az "imádott" szakmámat, és utazásokat szervezek.
És, mivel jelenleg is dolgozom alkalmazottként, tudom, hogy az alkalmazott azt tudja, amit a vezetők mondanak neki! És egy csődbe ment cég alaposan a szájába rágja az alkalmazottnak, hogy mit kell mondania a kárvallottaknak. Annyira, hogy még az alkalmazott is elhiszi, amit mond. Máskülönben nem tudná az alkalmazottait is úgy kisemmizni, hogy még a melós sajnálja a szegény tulajt.
És én még emlékszem, hogy a Jorgos Travel volt tulaja, kiállt a nyílvánosság elé és elmondta, hogy csak 2 % tulajdona maradt a cégben, és egy jól működő céget adott el, amit gyorsan padlóra küldtek az új tulajok. Viszont a HTC vezetői nem nyilatkoztak ez ügyben. Gondolom, a hazugságaikat nem merték felvállalni a nagy nyílvánosság előtt.
Nem a zsánerom magammal példálózni,de előljáróban ide kell írnom,hogy a szerencse is szükségeltetik a szervezett utazáshoz és az utaztatók kiválasztásához.10-11 éven keresztűl egy-két kis zökkenővel,de irodákkal jártuk a görög szigeteket és hála nem fuccsolt be pont akkor egyik iroda sem.Eleinte pont az Euroturs volt az akikkel szívesen utaztunk és láám csodát épp abban az évben váltottuk át, de csak véletlen szerűen az Imperátorra amikor meghúzták a vészharangot és padlózott az Euroturs...Mázli. De ami most megy végbe és ami még végbe fog menni azt sokan nem tudják majd mázlinak nevezni mert a gazdasági helyzet eleve le fog rántani irodákat és erre saját érdekből sok rá is fog tenni egy lapáttal és a kedves jóhiszemű delikvens kifosztva minden jogi segedelem nélkűl csak nézhet mint a süket disznó az árpában...Tehetetlenűl és ellehetetlenítve.
Lehet,hogy eljött az egyéni utazások ideje,de ennek megtételére az emberek kis százaléka képes, ilyen vagy olyan ok ,vagy okok miatt.
De koránsem verje az a mellit aki már megtett 1-2 utazást saját megoldásokkal, önerőből és azt se bizonygassa,hogy ő ezt lényegesen olcsóbban és nyugodtan oldotta meg, mert ő ügyes és rátermett.Ez mese habbal.Ha anyagilag nincs elengedve, jobb ha a próbálkozás első lépését sem teszi meg...
#1058482009-06-22 23:16:45 Válasz a #105841. hsz-ra
Mi tavaly nyaraltunk először magánszervezésben, tehát nincs még sok tapasztalatom e téren, de én úgy látom, hogy 3 dolog kell hozzá: idő (kutakodni az interneten, levelezni), nyelvtudás, pénz. És az is jó, ha van autó és jogsi, ha nem szigetre kívánunk menni.
Rengeteg szállást nézegettem a neten, különböző helyszíneken, és nem tapasztaltam azt, hogy olyan jelentősen olcsók lennének... főszezont néztem, de elő és utószezon az irodáknál sem kerül sokba. Egyszóval a magánszervezésű utakra is ugyanúgy áldozni kell, fillérekből sehogy sem lehet utazni, én így látom.
Repülős utakkal nem tudom, mi a helyzet, sokan mondják, hogy megéri ilyen utakat is magunknak szervezni, olcsón lehet repjegyhez jutni, főleg, ha az ember korán lecsap rá. Remélem, hamarosan kipróbálhatom.