Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 2716
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105851 Üzenet linkje2009-06-22 23:32:30  Válasz a #105841. hsz-ra

"Ez mese habbal.Ha anyagilag nincs elengedve, jobb ha a próbálkozás első lépését sem teszi meg..."

Most kíváncsivá tettél, miután nincs tapasztalatom irodákkal, nem tudom mennyiből lehet kihozni velük egy utat. Igaz, ebből adódóan azt sem mondtam, hogy olcsóbban megy magánban.
Tehát, mennyiből jön ki pl. egy 2hetes pelponneszoszi út, bejárva mondjuk a félsziget felét, háztól házig mindenestől, 2 fő részére, június vége-július eleje, utazási iroda szervezésben?

# 2717
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105852 Üzenet linkje2009-06-22 23:35:52  Válasz a #105848. hsz-ra Előzmény #105848

Szia Kristin!

Summa,summárum a véleményed nem sokban, vagy egyátalán nem ütközik az enyimével és hasonlóan vélekedhetsz a manapság kialakúlt helyzetről, ha jól értelmezem.

# 2718
Czoki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105862 Üzenet linkje2009-06-23 07:37:39  Válasz a #105775. hsz-ra Előzmény #105775

Sziasztok!
Biztos jó dolog egyéni szervezéssel utazni, de azért abban is sok a
bizonytalansági tényező. Épp ma olvastam az Indexen, hogy a Sky Europe
csődvédelemet kért maga ellen. Ugyan igéretük szerint zökkenőmentesen
folytatják tevékenységüket, de azért bennem már lenne félsz, ha náluk
lenne foglalásom. Amennyiben irodával utazunk, ott beszednek 1,5% storno biztosítási dijat, ami a fenti eseményre is biztonságot nyújt.
Legalább is ezt feltételezem.
Üdv. czoki.

# 2719
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105866 Üzenet linkje2009-06-23 07:59:04  Re:

Csutek írta:
Tudomásom szerint, a Dias Zeus '97-ben jött létre, akkor, amikor a Jorgos Travel 98 százalékát eladta a HTC-nek.
Nos! Ha én olyan jó utazás szervező vagyok, mint ahogy azt a HTC vezetőjéről állítod, akkor nem veszek meg egy olyan céget, ami csőddel fenyeget! És ha olyan tiszta vagyok az ügyben, mint ahogy a cég vezetőjéről állítod, akkor védekezem, és tovább folytatom az "imádott" szakmámat, és utazásokat szervezek.
És, mivel jelenleg is dolgozom alkalmazottként, tudom, hogy az alkalmazott azt tudja, amit a vezetők mondanak neki! És egy csődbe ment cég alaposan a szájába rágja az alkalmazottnak, hogy mit kell mondania a kárvallottaknak. Annyira, hogy még az alkalmazott is elhiszi, amit mond. Máskülönben nem tudná az alkalmazottait is úgy kisemmizni, hogy még a melós sajnálja a szegény tulajt. icon_evil.gif
És én még emlékszem, hogy a Jorgos Travel volt tulaja, kiállt a nyílvánosság elé és elmondta, hogy csak 2 % tulajdona maradt a cégben, és egy jól működő céget adott el, amit gyorsan padlóra küldtek az új tulajok. Viszont a HTC vezetői nem nyilatkoztak ez ügyben. Gondolom, a hazugságaikat nem merték felvállalni a nagy nyílvánosság előtt.

Azért érdemes elgondolkodni azon, hogy miért adja el valaki a jól menő utazási irodáját, és alapít vele párhuzamosan egy újat !

# 2720
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105867 Üzenet linkje2009-06-23 08:05:01  Re:

czoki írta:
Sziasztok!
Biztos jó dolog egyéni szervezéssel utazni, de azért abban is sok a
bizonytalansági tényező. Épp ma olvastam az Indexen, hogy a Sky Europe
csődvédelemet kért maga ellen. Ugyan igéretük szerint zökkenőmentesen
folytatják tevékenységüket, de azért bennem már lenne félsz, ha náluk
lenne foglalásom. Amennyiben irodával utazunk, ott beszednek 1,5% storno biztosítási dijat, ami a fenti eseményre is biztonságot nyújt.
Legalább is ezt feltételezem.
Üdv. czoki.

A storno biztosítás tudtommal a visszamondott utakra vonatkozik, azaz ha visszamondod a foglalásod, az utazási iroda ebből fedezi a már általa kifizetett szállás és a neked visszaadott pénz külömbségét. Csőd esetére semmiképp.

# 2721
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105870 Üzenet linkje2009-06-23 08:24:33  Válasz a #105862. hsz-ra Előzmény #105862

Czoki!

Éppen ezéert kell repülőjegy vásárlása előtt körbekérezősködni.

Én a skyeurope-nál akaram Athéni repjegyet venni, 4 ember utazását szerveztem volna, nagyon olcsón ... Ez decemberben és január vége között volt, pontosan nem emlékszem.

Kicsit utánaolvastam aneten, kérdezgettem, és lám, nem vettem jegyet, tudtam hogy becsődöl. Kicsit előbb számítottam rá, csoda hogy eddig bírták.

Nemrég kaptam utazási iroda ajánlatát igaz Párizs, de 3 éjszaka kicsivel több mint 100 ezer Ft. Én ezt a harmadából megcsinálom, azért ez nem mindegy...

Görögországi utaknál sok esetben olcsóbb az iroda, pontosabban a buszos utaknál. Azok verhetetlenek. Habár Lefkada nem volt valami olcsó, éppen ezért döntöttünk magánszervezésnél, így a 2 hét kb. 67 ezer Ft-ból jön ki szállással együtt.
Persze a last minute-ról ne beszéljünk... icon_biggrin.gif

Ismerősömnek néztem Rodoszt szeptember első hetére, és azt is olcsóbb megszervezni iroda nélkül, sőt, annyiba kerül, mint hogyha last minute-ra fizetne be.

De persze abban igazat adok, hogy aki a felkapott buszos utakat választja, az jobban jár, annál olcsóbban nemigen lehet eljutni a kiszemelt helyre.

# 2722
Lindus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105872 Üzenet linkje2009-06-23 08:34:13 

Utazott már valaki a Helios Travellel? Égyéni utazással elég jó apartmanjaik vannak főleg Észak Görögországban.
Hívtam őket telefonon, majd írtam nekik e-mailt amire kaptam egy kedves választ, hogy egy héten belül küldik az árakat.
Ennek már 3 hete. Semmi info, és júliusban utaznánk. Feltételezem még sincs akkora válság, ha egy viszonylag kicsi irodának mindegy, hogy rajtuk keresztül foglalnak-e?!

# 2723
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105879 Üzenet linkje2009-06-23 08:48:36  Re:

Triznyak írta:
"Ez mese habbal.Ha anyagilag nincs elengedve, jobb ha a próbálkozás első lépését sem teszi meg..."

Most kíváncsivá tettél, miután nincs tapasztalatom irodákkal, nem tudom mennyiből lehet kihozni velük egy utat. Igaz, ebből adódóan azt sem mondtam, hogy olcsóbban megy magánban.
Tehát, mennyiből jön ki pl. egy 2hetes pelponneszoszi út, bejárva mondjuk a félsziget felét, háztól házig mindenestől, 2 fő részére, június vége-július eleje, utazási iroda szervezésben?

A mai labilis helyzetben, amit nap mint nap tapasztalhatsz lehet,hogy a véletlen folytán ólcsón megúszhatsz egy szervezett utazást,de lehet pont az ellenkezője,mint sajna sokan tapasztalják manapság,hogy nagyon drágán...Annyira drágán,hogy el sem utazik,de a pénze amit összekuporgatott és az irodának befizetett annak is búcsút inthet.Ma itt tartunk,ami vérlázító,ami ellentmond ennek a hatalmas demokráciának ami nálunk dühöng,ami a szélhámosság,a korrupció,a gadasági mélyponton lévő országban nem természetes velejárójának kéne lenni.De nálunk ez van,ez lett.Ezek után ne kérdezd senkitől,hogy két hétig mennyiért nyaralhatok NYUGODTAN,milyen összegért visznek körbe a Peloponésoson mert ezt csak megjósolni lehet,az meg nem egy rentábilis árfolyam...Felhívsz egy evvel foglalkozó ut.irodát és ott megmondják konkrétan.Ebből mennyi lesz a valóság és mennyi a valótlan az már a szerencséd kérdése.Szomorú,de ezt én most így látom.

# 2724
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105882 Üzenet linkje2009-06-23 08:51:51  Válasz a #105872. hsz-ra Előzmény #105872

Nem ismerem ezt az irodát, DE aki már a megkeresésre is így reagál, az hogyan fog a teljesítéskor viselkedni ?! Szerintem felejtős a cég !
# 2725
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105887 Üzenet linkje2009-06-23 09:04:12  Válasz a #105872. hsz-ra Előzmény #105872

Szia Lindus!

A Helios Club Travel szerepel a hivatalból törölt utazási irodák jegyzékében.
https://www.mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemzeti/idegenforg_nyilv

Egyébként én 2003-ban utaztam Velük Vrasnára. Sajnos nagyot csalódtam, mert amit a prospektusban írnak a szállásokról az nem mindenben igaz (a Rózsa házra biztos nem). Nem tengerre nézőek a szobák, nem 50, hanem legalább 120-150 méterre van a tengertől.
Korrektnek sem mondhatom Őket, mert hivatalosan nem reklamáltam ugyan, de a következő évben az utazási kiállításon megjegyeztem, még nekik állt feljebb. Én messze elkerülném a helyedben Őket!

# 2726
Lindus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105896 Üzenet linkje2009-06-23 09:20:28  Válasz a #105887. hsz-ra Előzmény #105887

Köszi Valcsi!

Már foglaltam szállást egy régi ismerősöm apartmanházában. Szerencsére volt még egy 2 szobás apartmanja. Örülök, mert már rég vissza akartam menni Chalkidikire.
Azért kérdeztem csak mert nagyon bosszantónak találom, hogy még válaszra sem méltatnak. Máshonnan még a foglalást követően is felhívnak, hogy tájékoztassanak stb.

# 2727
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105898 Üzenet linkje2009-06-23 09:29:05  Válasz a #105866. hsz-ra Előzmény #105866

Persze, hogy érdemes! Ezt nem vitatom. Én csak más szemszögből közelítettem az ügyhöz, mint egy másik fórumozó társam. Mert ugye, minden éremnek két oldala van. És nem terhelhető minden felelőség az egyik félre.
# 2728
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105903 Üzenet linkje2009-06-23 09:34:06  Re:

kvalcsi írta:
Szia Lindus!

A Helios Club Travel szerepel a hivatalból törölt utazási irodák jegyzékében.

Ezt már én is beírtam 1-1,5 hónapja, de ezek szerint nem sokan olvasták. icon_evil.gif
Épp a napokban néztem utána, hogy változott-e valami, de még mindig nem hivatalosan működik az iroda. Ez felháborító! icon_mad.gif

# 2729
Lindus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105913 Üzenet linkje2009-06-23 09:51:23  Válasz a #105903. hsz-ra Előzmény #105903

Hát köszi, sajnos én nem olvastam amit írtál.
Azért ez már tényleg nagyon durva, igazán mondhattak volna, annyit hogy ezért meg azért nem tudnak nekem árajánlatot küldeni. Még csak az igazat sem kellett volna megmondaniuk, mert ugye azt mindig csak a TV-ből halljuk, ha már megvan a baj.
Köszönöm ez tanulságos volt!
Eddig mindig nagy irodákkal utaztam, ott soha nem volt gond.

# 2730
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105927 Üzenet linkje2009-06-23 10:11:04  Válasz a #105814. hsz-ra Előzmény #105814

Én ugy tudom, a 2% tulajdonrész csak arra vonatkozott, hogy a magyarosan irt " Jorgosz" név megmaradhat.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 181 182 183 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu