#1849412012-05-21 14:20:39 Válasz a #184873. hsz-ra
Érthető a kérdés maga, de nem tudom konkrétan mire gondolsz
Szerintem nincs főváros jellege, inkább városka jellege van, görög, kikötő városka elszórtan ókori romokkal.
#1849422012-05-21 14:25:08 Válasz a #184929. hsz-ra
Arról az útról semmit sem találtam, azért raktam be ezt. Legalább valami látszik belőle.
Bizony, be kell osztanod a 9 napot, de erre is jó ez a fórum.
Ki lehet választani már előre a "ezt mindenképpen látni akarom" helyeket.
Szia Melinda.
Én sem találtam semmit, ezért is kérdeztem. Hátha valaki járt ott. Ha más nem Kaliviában megkérdezek egy helyi embert, ő biztos tud segiteni. Elvileg egy hétre van befizetve a szállás, de szombat-vasárnap még ott maradunk. Helyben keresünk kiadó szobát. Ha nem sikerül körbe járni a szigetet, akkor egy más alkalommal vissza kell menni. Talán jövőre.
#1849462012-05-21 15:16:20 Válasz a #184941. hsz-ra
Konrétan nem is gondoltam semmire, mikor kérdeztem.
Talán arra vagyok kiváncsi, hogy mennyire nyüzsgő, mennyire "nagy"város jellegű. Majdnem kérdeztem, hogy mihez hasonlitható, de hülyeség lenne hasonlitgatni.
Kikötőváros, és rom. E kettő már megfelel a kivánalmaimnak.
#1849502012-05-21 15:57:33 Válasz a #184946. hsz-ra
Szerintem semennyire sem nagy város jellegű.
Az aláírásom alatti linken bővebb albumot találsz, mint itt az oldalon, sok fotó van Limenasról is. Igyekeztem feliratozni is. Csak ha még nem láttad volna
#1849532012-05-21 16:16:08 Válasz a #184952. hsz-ra
Szerintem is, más képen látni egy helyet, és más látni teljes valójában
Ezért is utazunk, nem igaz?
Ott lenni, és élőben látni, az valahogy az ember lelkéhez is szól, míg egy kép csak az agynak, és a szemnek ad infót.
Ja, és Görögországban az orrhoz is szól, meg a fülhöz...
#1849542012-05-21 16:28:48 Válasz a #184953. hsz-ra
Ó azok az illatok...ne is mondd... A frissen sült gyros...meg suvlaki..meg péksüti...
Érdekes, hogy itthon nem lehet kapni görög gyrost. Vagyis én még sehol sem láttam itthon olyat.
Sokat nézem a Travel channelt, ma épp Észak-Görögország volt benne- persze Thassost kihagyták - és mutatták hogyan csinálják a suvlakit. Szinte a tévén keresztül is éreztem az illatát.
A párom mindig nevet, azt mondja, hogy ahányszor bekapcsolom a tévét, tuti hogy Görögország van benne. És tényleg.
#1849552012-05-21 16:38:10 Válasz a #184954. hsz-ra
Konkrétan nem a kajára gondoltam, illetve nem csak arra.
Az ország illatára, inkább.
Próbáld ki, idén. Minden megállásnál szippants egyet a levegőbe. Fogod érezni Szerbiát, ami elég büdös, aztán a maciknál már jobb a helyzet. Ahogy a határhoz érsz meg fogsz lepődni, milyen más a görög levegő.
És hát a Peloponnészosz tavaly, annak külön illata volt, még szeptemberben is.
Én már ettem itthon finom gyrost, sőt csináltam is... De a kinti az más.
Fülileg a kabócákra gondoltam, ami nélkül nem lenne ugyanaz.
#1850322012-05-22 09:10:48 Válasz a #184955. hsz-ra
Igen, valóban van ott egy jellegzetes illat, ami semmi máshoz nem hasonlitható. Szerintem mindennek az egyvelege az - természet, ételek stb. - jártam más több országban, de ilyen illatokat sehol nem éreztem.
A kabócák énekét szeretm, az már más tészta, hogy nem szivesen találkozom velük személyesen közelről. (mondjuk egy bogárral sem...)
Thasosról egyébként van valamiféle hajótúra valahová? Mármint olyan helyre, ahová mindenképp érdemes lenne elmenni.
#1850342012-05-22 09:49:35 Válasz a #185032. hsz-ra
Hajókirándulás van, de itt nincs a közelben olyan sziget, amit meg lehetne látogatni. A túra Thassos partjai mentén halad szép helyeken fürdéssel, evéssel, horgászattal megspékelve. Ági gondoskodik a hangulatról.
Mi nem voltunk, de a hajóról van kép az albumomban. Bővebbet Áginál olvashatsz. Úgy tudom, az útvonal is változó, időjárás függvényében.
#1851462012-05-23 09:55:33 Válasz a #185034. hsz-ra
Szia Melinda,
csak azért érdeklődtem, mert általában el szoktunk menni valamiféle hajótúrára, feltéve ha megéri. Így hogy "csak" Thassos partjainál megy a hajó, nem tudom jó-e az nekünk.
Most jutott eszembe, hogy utánanézzek a fakultativoknak, annyira csak a saját autóban gondolkodtam, pedig lehet hogy egy valamire érdemes lenne szervezetten is elmenni.
#1851552012-05-23 11:30:10 Válasz a #185146. hsz-ra
Pont ezért nem voltunk mi sem.
Inkább az Ypsariót választottuk, annyira különleges, és egyedi, hogy a hajózás kimaradt. De bepótoltuk tavaly Toloból.
Egyébként, ha Ágival mentek kirándulni sok érdekességet hallhattok tőle, és ha csak egy hétig lesztek, lehet, hogy tényleg érdemes elgondolkodni rajta.
Én alapjában nem kedvelem, a tömeges programokat, főleg, ha lehetőségem van az önálló felfedezésre.
Thasosról egyébként van valamiféle hajótúra valahová? Mármint olyan helyre, ahová mindenképp érdemes lenne elmenni.
Hajótúra van, de nem megy különösebben ide, vagy oda, csak úgy hajókáznak a part mellett
Mi voltunk Ágival hajózni, szuper volt, ajánlom mindenkinek! Busszal szedik össze az utasokat, maga a hajózás Limenasból indul. Elhajóztunk a Marble Beach előtt, aztán a Golden Beach előtt és egészen lementünk a Paradise Beachig. Útközben megálltunk egyszer fürdeni, egyszer meg horgászni. Azt mondták, hogy ha nem fogunk halat, akkor nem lesz ebéd, persze alig fogtunk pár ronda tengeri durbincsot. De hiába dobtuk vissza őket, a sirályok szinte röptében elkapták ezeket a halakat. Visszafelé indulás előtt adták az ebédet (helyben sütött souvlaki volt), volt innivaló is.
Visszafelé úton megálltunk egy szép sziklás részen fürdeni, itt Ági szedett egy csomó kagylót, amit szintén megsütöttek. Hozott Ági egy csomó hatalmas tengeri sünt is, azokat nyersen kellett enni, de az is jó volt. Volt spriccelőbajnokság tengeri uborkával, ezt könnyű volt megnyerni, mert más meg se merte fogni ezeket a fura lényeket.
Aztán visszafelé menet kikötöttünk egy órára a Vathi Bechnél, csónakkel kivittek a partra. Ez a strand a sziget felől nemigen közelíthető meg, de nagyon szuper a part, olyan fehér a homok és tiszta a víz, mint a Marble Beachen. Nagyon sekély is a víz, hatalmasat pancsoltunk a jó meleg vízben.
Egy óra után indultunk vissza Limenasba, onnan a busz hazavitt. Szerintem szuper jó, érdemes elmenni