Bocsi biztos én vagyok értetlen a "fejenként 160 E" az euro ugye? Akkor nekünk hármunknak szerintem az 500 euro elég lesz...
Egyre inkább gondolom, hogy nem is olyan rossz a fakultatív...pl Olymposra magunk akartunk menni, de amilyen szerencsénk van a Zeusz kádját bizti nem találnánk
Milyen kaja volt benne? Meteorákhoz nem mentetek? Nem tudod véletlenül az mennyibe kerülne?
A képek gyönyörûek! Legszíveseben már ott lennénk!
Már alig bírom ki, hogy aug. 12 legyen. Ugyanis mi akkor indulunk. Kicsit tartottam, hogy Nei Porit választottuk, de már nem kételkedem, hogy jó a választás.
Maresz
Sziasztok!én most készülök elöször külföldre a völegényemmel !Nei pori volt az egyetlen hely ami mind a kettönknek megtetszett !Szeretnék tanácsokat kérni!milyenek az árak ,8 napra mennyi költöpénzt vigyünk,stb..Várom válaszaitokat!És elöre is köszönöm!! Tündi
Én is most megyek vagyis megyünk 1*,de aki a költöpénzt megmondja az egy zseni...
Nem lehet tudni mik az igényeitek és aparmanba lesztek vagy szállodában,hol esztek ,fõzni szeretnétek ,mit visztek...
Tehát sok vonzata van a pénz kiszámolásának....
Mi mikor voltunk Görögországba ami már 8 éve volt akkor csak Frappéra ment el 2 hét alatt 30000ft:)
Ird le röviden az igényeidet talán tudnak segíteni ezek a jó emberek akik itt töltik azt a drága szabad perceiket..
Üdv :Robi
Szia Yvett!
A Meteórás kirándulás elég megterhelõ,messze van ,sokat kell buszozni.Igaz mi Stavroszról indultunk-Nei Pori valamivel közelebb fekszik hozzá földrajzilag-reggel 6-kor és este fél 9-kor értünk vissza.Ebbõl kb. 3 órát nézelõdhettünk ,a többit utazással töltöttük.Maguk a Meteórák lélegzetellállítóan szépek,egy férfi és egy nõi kolostort látogattunk meg .Ezekben 2-2 euró a belépõ,maga az út 28 eu. fejenként.Nei Poriból sem lehet jelentõsen olcsóbb.Azt javaslom feltétlenül kérdezzetek rá ,h. hány km és az alapján már könnyebb lesz eldönteni akartok-e annyit buszozni vagy sem.A busz egészen a kolostorok bejáratáig felvisz,de onnan már gyalog,mint balog!Nem számoltam,de bitang sok lépcsõt meg kellet mászni a célig.:)Oda csak kézben tudjátok felvinni a kicsit.
Majd meglátod nagyon jó házigazdák a görögök és a gyerekekért õk is oda vannak.Ne izgulj!A cicáknak meg a kutyusoknak is kell 1-2 falat az asztal alá!Mi két éve jártunk Nei P.-ban és remekül éreztük magunkat.Remélem segítettem egy picit az infókkal.
Sziasztok!
A költõ pénz valóban nagyon kényes kérdés és sokban függ attól milyenek az igényeid.
Mi általában 1500-1600 eurót költünk (persze egy kicsivel mindig többet viszünk,- túl biztosítsuk magunkat- azt rendszeresen vissza is hozzuk). 2 felnõtt 2 gyerek 14 éjszaka egyéni (kocsi) utazással, min. 1 hajó kirándulás, önállóan aqva park , és kocsikázás a környéken. Fõzni nem fõzünk a reggelit megoldjuk, vacsizni mindig étterembe megyünk.
Itthonról viszünk vizet, teát, tejet, szalámit, és nyalánkságokat a gyerekeknek. Ja és ebben a pénzben még benne van az autópálya dijak és haza felé az üzemanyag, ajándékok.
Egy kicsit keveseltem a 160 eurót, de aztán átszámolva mi ránk már nem is tünt olyan kevésnek.
Bank kártya nálunk is mindig van, a soha nem lehet tudni mi történik eshetõségekre.
Remélem ez segít.
Maresz
Sziasztok!
Hát vannak igényeink,de nem vészesek.Fõzni nem akarunk,Szeretnénk jól élni tehát napi 50euróra számolunk!Lehet hogy kevés lesz ezért viszünk bankkártyát is!ha jól tudom akkor nem sokkal drágább görögország mint magyarország??Busszal fogunk menni ezt elöre tudjuk hogy nagyon hosszú lesz....22óra legalább!ugye? A Giorgos apartmanházról tud valaki mondani bármit is?És a helyi árak is érdekelnének ugy általánosságban!?????Tej,kenyér,pékáruk,kávé,cigi,éttermi árak stb.....ELÖRE IS MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT!
Szia!a viz tényleg olyan csodálatos mint a képeken?a tengerpart homokos vagy apró kavicsios?Árakról egy kis felvilágosítást tudnál adni,Köszönöm szépen:Tündi
Sziasztok,
az elõbb egy egész üzenetet nem engedett elküldeni a rendszer, remélem ezt elküldi.
Árakat már írtam egy elözõ hozzászólásomban, de amit ajánlani tudok, h lapozzatok elõ a tavalyi üzenetekhez, mert sokan jóval részletesebb listákat írtak a Nei Poris árakról (és nekem úgy tünt, h 1-2 euróval ha drágultak az árak azóta). Talán minden egy kicsivel drágább mint Magyarországon, de nem olyan sokkal.
A tenger víze tényleg nagyon tiszta volt és a part sem tünt nagyon mocskosnak. A tavernák környékén gondolom takarítják rendszeresen. Ha már arrébb mentem dél fele a dünék irányába, ott már jóval mocskosabb volt a part.
A Meteórákhoz nem mentünk el, két fakultatív elég volt nekünk a hétre, inkább magunkra jártuk be a gyalogos távolságban levõ környéket. De legközelebb mindenképp elmegyünk megnézni a kolostorokat a sziklákon. Infót azért tudok szolgátatni, jegyzeteltünk a kis bevezetõ találkozáson:
- 7:15-kor volt az indulás és állítólag késõ délután értek vissza
- az ára 3O euró volt, ebben nem volt benne a kaja és a belépõk sem
- belépõ minden kolostorba 2 euró (kettõt néztek meg)
- ikonfestõ mûhelybe és ékszerekre 15% kedvezmény
- meg lehetett ebédelni 8 euróért
Azt sajnos nem írtam le, h mennyi idõ volt az út és mennyi a nézelõdés. De állítólag Nei Pori van a legközelebb a Meteórákhoz az összes turista falu közül.
A buszozásról is írtam már, az út lehet 22 óra is, de akár 31 óra is. Szerencsétõl függ gondolom, és attól, h a szezon melyik felében mentek.
A Giorgos apartmanházról sajnos nem tudok semmit.
Ja, az kimaradt, h a part finom homokos, nagyon kellemes, igaz néha annyira forró, h futva kell elérni a vizet Kavicsos partot Platamonas felé találtok, ott lehet szép kerek köveket is gyûjteni, ha nem lenne elég csomag hazafelé