Aztán visszafelé menet kikötöttünk egy órára a Vathi Bechnél, csónakkel kivittek a partra. Ez a strand a sziget felől nemigen közelíthető meg, de nagyon szuper a part, olyan fehér a homok és tiszta a víz, mint a Marble Beachen. Nagyon sekély is a víz, hatalmasat pancsoltunk a jó meleg vízben.
Vathi Beach - alias Nagy Márványpart
Azért nekünk sikerült szárazföldön is megközelíteni
És nekem jobban bejött, mint a másik, mert itt nem volt tömeg, meg tuc-tuc "zene"
#1852282012-05-23 19:22:02 Válasz a #185221. hsz-ra
és nekünk is sikerült gyönyörü az élővilág,itt csináltam a legszebb viz alatti képeket
a homoknak pedig fantasztikus szine van-hoztam is haza egy kicsit
Vicosznak már nagyon jó lehet odakint. Biztos jobb idő van, mint itt.
Az egyik kolléganőm nem tudott már oda foglalni ahová menni akartak - nem volt hely. (Valamelyik nagyobb szigetre) Erre én ajánlottam neki, hogy akkor jöjjenek Thassosra, és megadtam Ági mail cimét neki. Kiderült, hogy jó pár éve már voltak ott, és nagyon bejött nekik a hely, nem is bánják, hogy visszamennek még egyszer.
Csinálom a forgalmat a szigetnek.
Szép napot Mindenkinek!
#1854782012-05-27 13:43:30 Válasz a #185464. hsz-ra
Sajnos tényleg vacak időnek tűnik.
Inkább olyan kirándulós, nem fürdős.
Én csupán ezért nem mernék előszezonban menni, nagyon nagy fürdőzős vagyok, van, hogy egész nap ki sem jövök a vizből.
Egyik kollégámék családostul szintén most vannnak kint, két napja indultak (igaz ők Nei Porin vannak ), és már irtak mailt, hogy a tenger elég hideg még.
Nem baj, a görög hangulat mindenhol megvan az a lényeg!
Szerettem az előszezonba menni. Igaz, a víz csak úszásra jó, de ha kimentem a partra, percek alatt felmelegedtem. Előszezonnál az sem utolsó szempont, hogy szép barna vagy egész nyáron. Azonkívül jó dolog, hogy frissen indulnak a tavernák, frissül a szálláshely, még nem fáradt a tulaj. Utószezonban viszont a víz nagyon jó, a barnaság itthon már takarva, csak az uszodában látszik. Amit nagyon szeretek az utószezonban, hogy látom a görögök mindennapjait, és nem csak turistákat. Kellemes az idő. Általában október első napjaiban még kint vagyok, de még soha nem kellett a klImát bekapcsolni, pedig a háziak élesítették.
#1855432012-05-28 13:18:50 Válasz a #185516. hsz-ra
Szia Vikso!
Utószezonban már voltam, az tetszett nagyon (bár direkt délebbre mentünk, nehogy sok eső legyen), az előszezon a munkám miatt nem megoldható sajnos, pedig pénzügyileg nagyon megérné.
Ráadásul engem ki sem lehet szedni a vizből, ha ott vagyok, szóval lehet, emiatt nem nekem való május-június.
Thassost a "görögsége" miatt választottam, valami közelebbi kellett, ami nem az Olympos környéke. (bár azt sem szidom, de mióta ha az ember több helyen is jár, úgy könnyű meglátni a különbséget)
Illetve Melinda sokat segitett választásban, ő ajánlotta ezt a helyet először, addig nem is hallottam róla.
#1855552012-05-28 15:34:34 Válasz a #185543. hsz-ra
Szia Messi!
Ami azt illeti, én sem tudok előszezonba menni, csak a végére. Persze ha muszáj lenne, mennék a főszezonba /különben nem, meleg van, és ár sem mindegy/ Ez évben nem az utolsó csoporttal leszek, nagyon sajnálom. Anyagilag, meg különben is. Ahogy írtam szeretem a görögök mindennapjait látni, sőt szüretelni. Viszont a jó idő, amikor megyek, garantált. Ahogy nézem a thassosi időjóst, eléggé hihetetlen amit ír. Viszont változó az előrejelzés, más és más egyik napról a másikra. Legyen ez biztató a mostani indulóknak, nyaralóknak.