Sziasztok! Pénteken indulás STAVROS!!!! Már nagyon várjuk a Párommal!! Már tavaly nyáron is szerettünk volna utazni, sajnos nem sikerült. Remélem jól döntöttük, hogy ezt választottuk. Nei Porin vacilláltunk még egy kicsit, de végül Stavros mellett döntöttünk. A hosszú busz úttól nem mondom, hogy nem tartok. Dias Zeus Travel-lel utazunk, jön még esetleg más is pénteken? Szép napot!
Sziasztok!
Hát sajnos mint mindig gyorsan telt el ez az egy hét nyaralás! Kezdeném az elején, busszal mentünk Stavrosba váci indulással. Délután valamivel 1 után indultunk, még Pesten egy utast fölvettünk és irány a határ (Röszke). Mint minden évben mikor utaztunk imádkoztunk, hogy a lehető legkevesebbet kelljen a határon várakozni. Röszkéhez érve nagyon meglepődtünk, hogy milyen gyorsan sikerült kilépni az országból. Haladunk a szerb belépéshez, hát szerintem a busz nagyon sok tagját kiverte a víz, 32. busznak érkeztünk. A sor szinte nem haladt semmit. Plusz poén volt, hogy a szinte egy helyben álldogálás közben egy számunkra hétköznapi embernek tűnő valaki a szerb buszokat egyfolytában előre vitte. Egy szlovák buszról egy utas leszállt és be is állt egy szerb busz elé egy ilyen előre tessékelős manővernél. Hosszú várakozás után beléptünk Szerbiába ami időben azt jelenti, hogy kb. délután 5-kor álltunk be a sorba és este 10-kor kerültünk sorra. A többi határ már egész tűrhető volt. Viszont ami még fontos, hogy Szerbiában és Macedóniában elég sok az útfelújítás ami néha szép kis torlódást okoz, illetve a normális haladást akadályozza. Hát egy kis késéssel, de megérkeztünk Stavrosba. A szállást egyből át tudtuk venni, ami a nick apartman volt. Az apartman szép a kert szép és gondozott viszont az elhelyezkedése szerintem nagyon rossz. A hegyekre néző szobáknál a levegő meg se moccan, éjjel szerintem a szobába minimum 28 fok volt és szellőztetni se bírtunk mert huzatot se lehetett csinálni pedig amit lehetett mindent kinyitottunk. Délután olyan 1től ezt az oldalt süti a nap naplementéig. A tengerre néző másik két oldallal ilyen probléma nem volt ott szinte folyamatosan járt a levegő. Próbáltuk elcserélni a szobát, de Fedrába azt mondták már nem lehet, miért nem szóltunk délelőtt akkor még tudtak volna változtatni. (Délre vagy 1re értünk Stavrosba a határ miatt).Röviden ennyit a szállásról. A tengerpart nagyon jó még mindig, mi a Malibu beach-re jártunk minden nap. Jó zenék szólnak, kedvesek a felszolgálók (még magyarul is köszöntek).A tulajdonos Jorgosz (övé a korali étterem) még meg is hívott minket kétszer is egy kicsit mulatni a malibu bárjához. Az árak szerintem egy kicsit magasak de még tűrhető. Frappé: 3 euró, ice tea: 3 euró, Jeges csoki: 3,50 euró, korsó mythos: 4 euró, rövidital: 2,50-3 euró, hot dog: 2,50 euró. A víz nagyon jó hőmérsékletű volt néha még melegnek is éreztük. A bemenetelnél egy kicsit kavicsos a tenger, de egyáltalán nem zavaró, utána már homokos és tisztának mondható. Az időjárás az nagyon jó volt, egyszer volt csak egy kevés eső de amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ment is. Sajnálattal láttuk, hogy a cross disco már nem üzemel így ahogy utána jártunk nincs is több disco stavroson csak bárok. Legközelebb disco csak Asprovaltán van. Fakultatív programok közül úgy láttam, hogy már nincs görög est. Az éjszakai élet a főutcán jó nagy, tele van mindenféle bolttal, bár én úgy vettem észre, hogy most már inkább több étterem van mint bármi más. Pénteken még egy jó hangos koncert is volt a kosárpályán. Egyszer voltunk vacsorázni a Korali étteremben szerintünk nagyon jó és nem vészesek az árak.Még egy észrevételem volt, hogy szerintem jóval kevesebb magyar van mint 2 éve(ekkor voltam legutóbb) viszont nagyon sok a szerb. Hát röviden ennyi lenne a beszámoló, még a hazautazásról annyit, hogy délelőtt fél 10 körül indultunk és reggel 7re voltunk Vácon. A szerb határon ismét volt egy 3-4 órás várakozás. Mindent összevetve szép volt, jó volt csak rövid volt. Képeket majd töltök fel.
#1717112011-08-01 23:08:02 Válasz a #171702. hsz-ra
Szia Occsika !
Természetesen , lehet aranyat venni , a bazár soron van arany ékszer üzlet , csak kérdés , h megéri e ? A piac , a körforgalomnál , fel kell menni az ó faluban , jócskán a " hegy oldalban " ,,,ott a piac , de a délelőtti órákban érdemes ( csak csütörtökön ) Üdv : Pintyő.
Occsika! Lehet ékszert venni, de vigyázni kell mert nagyon sok olyan van ami csak aranyozott. Szerintem annyira nem olcsó sem az arany, sem az ezüst. Én néztem magamnak egy ezüst karkötőt, görög mintás elég vékonyka volt és 150 euro volt. Az alexandros ahogy észrevettem szinte csak magyarok lakják.
Szép Napot!
Lenne ismét egy kérdésem, ezúttal a Jazz étteremmel kapcs.-ban.
Olvastam a 178. oldalon az étlap-árakat. Az érdekelne,h. pl. ki van írva,h. kagyló 6 euró,
tintahal 5 euró....
Ezeket kötettel együtt (rosebli) kell érteni vagy anélkül?
Már annyira megszoktam az olymposzi riviéra kínálatát,ott minden körettel van,de ahogy
visszaemlékszem a Chalkidikis nyaralásomra (Sarti), ott talán köret nélkül voltak kiírva az árak.
De az már nagyon rég volt.
Hálát adok az égnek,h. a múlt hétvégén elintéztük a foglalást,mert azóta BETELT!!!
Esetleg,ha valakinek friss élménye ár tekintetében a Koralli étterembe,azt is megköszönném!
Olvastam,h. elfogadják a Korallis számlát a Malibuban, ingyen adják a napernyőt.Gondolom azért ott
is van kitétel: szerintem egy 2 eurós gyros után biztos nem,annál azért többet kell ott elkölteni.
De egyszer szívesen igénybe vennénk ezt is,mert amúgy csak sima napernyőt veszünk,nem bérelünk.
Mondjuk pl. egy tintahal körettel kb. mennyi a koralliban vagy egy souvlaki, szintén körettel?
Mi nagyon befaragtunk a taverna jazz éteremmel a parton (kék kerítés ),de lehet ,hogy rossz időben mentünk,igaz már este 7 körül volt. viszont a korali az bevállt minden nap ott ettünk vagy haza vittük.
1 gyros pitában 2euro,
1 csirkemell filé körettel 6 euro,
1 tengeri vegyes tál nincs köret hozzá 7 euro,
2 nagy mythos,
2üveges kola
: 27 euro volt.
majd a héten töltök fel képeket és fölrakom a korali étlapját is. Egyébként átlagosan 6-8 euro-k az ételek és valamelyik tartalmazza a köret árát is.Egyedül a rák (12euro) és a korali tál (2 személyes 14euro) drágább. A korali tál nagyon megéri és nagyon finom, van rajta görög fasírt(ezzel soha nem bírok betelni annyira ízlik), csirke rablóhús baconnal, gyros hús és friss zöldségek. Mi görög salival ettük (5euro) tzatziki salival(3euro) meg hasábbal plusz 2 üdítő így fizettünk kb. 24-25 eurot. Egy jó tanács gyros pitához, tzatzikivel kérjétek bárhol is eszitek,így még jobb.
Sziasztok! Volt valaki mostanában fent a hegyen az étteremben? Milyen árak vannak ott? Régóta járunk már Stavrosba, de ott még sosem voltunk, gondoltuk idén kipróbálnánk. Andreas a körforgalomnál megvan még?
Mi volt a baj a Jazzel?
a 27 euróba minden került összesen,amit felsoroltál, a koralliban?
Akkor az innivalók drágák. 12 euró 2 sörért és 2 kóláért...
Vagy rosszul értelmeztem? De amúgy a Chalkidikihez képest
nem olyan vészes árak.
Bandesz, szia!
Neked is köszi a segítséget.
Mivel mi,bár nem vagyunk 100%-ban vegák, -azért 1 gyros a hét alatt le fog menni-,de inkább
a tengeri dolgokat esszükl, a te leírásodban is inkább az figyeltem.
Nálad is megállapítottem,h. inkább az ital nyomja meg a végösszeget, szóval akkor azt kihagyjuk,
majd viszünk üvegben, aztán a vacsi után iszunk.
Ez most minden oldalról last minute-os nyaralás lesz.
Meg 1-2 fak.-ra is mennénk.
Szerintem olyan 1 max 1,5 euro lehet egy üdítő az étteremben. A hegyi étteremben nem voltunk, de az egyik utas a buszunkról mesélte, hogy ők voltak, de ott is hagyták az ételt mert olyan rossz volt, az okát sajnos nem tudom. Mi is jártunk úgy gyrossal , hogy volt benne félig átsült hús meg egyszer nagyon zsiros volt az egész gyros.