Két hete irigyeltelek titeket..... most már nem (bocs)
De a lényeg, hogy remélem jól éreztétek magatokat, és most már kibírjátok jövõ nyárig, amikor ismét mehettek
Robi a beszámolódat és a képeket legalább annyira várom, mint a saját nyaralásomat.
Nagyon kíváncsi vagyok, a fakultatív kirándulások különösen érdekelnek, de nem teszek fel kérdést míg nem olvastam a beszámolót, gondolom onnan min. 90%-ig mindent meg fogok tudni
Talán csak annyi, hogy a buszosoknak ezek szerint nem kell "félni" de mi van az egyéni autósokkal?
Örülünk, hogy szerencsésen visszaérkeztél és újból körünkben üdvözölhetünk! Egy kérdést szeretnék csak feltenni, de ráérsz válaszolni rá, ha már kipihented az út fáradalmait. Honnan indult helyileg a buszotok Budapestrõl, és hová érkeztetek vissza? Én ugyanis meglepõdve szereztem tudomást arról, hogy idén a Népligetbõl - a Planetárium mögül - indítja buszunkat a Dias, június 27-én. /Tavaly ugyanis a Hõsök terérõl startoltunk./
Szia mulike!
A tavalyi éven valóban a Hõsök terérõl indult, de mivel idén elég sok rendezvnyt terveztek oda, ezért döntött úgy az iroda, hogy a Népligetlbõl (nem a Várodligetbõl, ahogy ezt egy régebbi hozzászólásomban elrontottam) Planetáriumtól indul és érkezik. Ennek a helynek elõnye a is, hogy 500 métere van az M5-ös felhajtójától, így ne kell átvergõdni a városon, sem oda, sem vissza
Szia BRobert!
Üdv. itthon, sajna az új infókat most nem tudom elolvasni, ESTE VÉGRE MI IS INDULUNK!
De,ha valami új infó jön szívesen rögzítem a memómba
/ röv . kérdés: volt e szúnyog, estefelé mennyire hült le a levegõ?/
ha van idõd, köszi! üdv! Pithon
A buszosoknak írnám megnyugatás képpen, hogy elég sok ismerõsöm ment már busszal többször is az Olympos környékére, de még senkinek sem volt 31 órás útja! Nekünk is 5 évvel ezelõtt volt oda 24 óra, utána már 22 körül. Mióta pedig Macedónián is keresztül lehet menni a magyaroknak, ez lerövidült kb. 18 órára Budapestrõl/re. 31 órát Athénba sem tartott a buszút!
Szia BRobert!
Üdv. itthon, sajna az új infókat most nem tudom elolvasni, ESTE VÉGRE MI IS INDULUNK!
De,ha valami új infó jön szívesen rögzítem a memómba
/ röv . kérdés: volt e szúnyog, estefelé mennyire hült le a levegõ?/
ha van idõd, köszi! üdv! Pithon
Jó utat és nagyszerû élményeket
Szúnyog van. Mi este lefekvés elõtt két lapkát megraktunk a konnektorba éa gond egy szál se...igaz volt szúnyoghálonk is
Ami kint az erkélyen és az esti séták alkalmával nem sokat segített
Viszont vettünk szúnyogrsztó spirált az erkélyre és az sokat kiszûrt közülök, de egy-két kamkázé még ezt is túlélte
Az idõ lehülésrõl annyit, hogy volt este amikor nyitott ajtó mellett, kettes fokuzatú ventillátorral tudtunk elaudni és mégis izzadtam a lepedõ alatt
Persze volt egy két hûvösebb este, akkor ventillátor sem kellet az alváshoz. A párom fázosabb, így ezeken az estéken magára húzta a vékony utipokrócot és az elég is volt.
Mielõtt elkezdeném az információ megosztás szeretném ezen az úton is megköszönni a Beának és Bernadattnek, a Nei Poriban fellelhetõ két tündéri képviselõnek a segítségét, mosolyát, igyekezetét, hogy teljesítsék kivánságainkat, kéréseinket
Akik azt hiszik, hogy az Õ napjaik, csak fizetett nyaralások, azok nem próbálták elmagyarázni éjfékor a morcos utasoknak, az önhibájukon kívüli késést. Nem hallgatták meg minden héten a háztulajdonosok perlekedésést, az állítlagosan eltünt szúnyogrisztókról, valamint a szobákban utasok által hagyott kosz és homokhegyekrõl szóló kesergésüket. Nem hülye kurvázta le dühömgve az utas, mert nem tudod neki másik asztalt biztosítani, egy zsúfolásig megtelt étteremben a görög esten, mert õ azok mellé az emberek mellé nem hajlandó ülni. Nem hányta a szemükre az utas, hogy esténként nekik kellene lemenni a partra felszedni a szemetet a partról és a vízbõl, hogy õ jobban érezze magát. Nem próbált meg összterelni és vezetni több tucat ember a kirándulásokon, ahol mindig van renitenskedõ, türelmetlen, követelözõ egyed.
Persze mondhatnák, hogy nekik ez a munkájuk és ezért kapják a fizetésüket, de akkor is be kellene látni, hogy ez nem csuppa móka, kacagás, láblogatás, hanem munka, ami pont annyira nem egyszerû, mint a saját munkánk ahol nekünk is naponta meg kell küzdenünk a saját ügyfeleinkkel, partnereinkkel, problémáinkkal. És ahogy mi magunk sem, úgy Õk sem mindenhatók
Elnézést az OFF-ért, de ez is kikivánkozott belõlem
Csokis croassant nagy méretû 1,30
Csokis croassant kis méretû 0,50
5 db-os zsemlekoszorú 0,80
Sajtos-sonkás korong 1,50
Szezámmagos kifli 0,40
Sonkás-sajtos párna 1,70
Kenyér 0,5 kg 0,70-0,80
Fanta citrom 0,5 l 1,50
Fanta alma 0,33 l dobozos 0,60-0,80
Coca-Cola 1,5 l 1,25
Coca-Cola 1,5 l 2 do-os + ajándék pohár 3,60
Trakalivo szeletelt sajt 200 g 3,20
Mythos sör 0,5 l 1,00-1,10
Mythos sör 0,33 l 0,70
Boss classic jégkrém 85 g 1,50
Magnum csokis jégkrém 155 g 2,00
Nirvana vaniliás-kekszes jégkrém 136 g 2,00
Viva gyümölcskoktél 1 L 0,95-1,00
Nikos bacon 120 g 2,45
Noynoy gouda szeletelt sajt 200 g 2,45
Knorr félkész sajtos spagetti 176 g 1,79
Knorr félkész paradicsomos spagetti 176 g 1,98
Traciotti epres piskóta 8 db-os 1,50
Balconi Roll piskótatekercs 1,70
Balconi choo latte piskóta 8 db-os 2,50
Caprice classic töltött ostyarúd 400 g 2,99
Caprice classic töltött ostyarúd 115 g 1,25
Becel vaj 250 g 1,35
Vitan soft vaj 250 g 1,05-1,10
Mevegal tej 1 l 1,55-1,57
Adore tej 1,5 %-os 1 l 1,30
Mevegal kakóital 0,31 l 0,90
Candy Up csokiital 0,5 l 1,00
Cukor 1 kg 1,60
Mellin eperlekvár 20g 0,10
Paradicsom 1 kg 1,00
Zöld Kaliforniai paprika 1kg 2,20
Zöld erõs paprika 1 kg 2,60
Sárgabarack 1 kg 2,60
Kopasz barack 1 kg 2,60
Sárgadinnye 1 kg 1,00-1,30
A Moto Fun kölcsönzõnél is megkérdeztük, a quad árát. Ott minimum 3 órára lehet kivenni és 12 euróba kerül. Ami ugyan olcsóbb, mint Vaszilijnál, de nekünk Õ a szimpatilusabb Ráadásul folyton felfelé kerekítette a köcsönzési idõt. Amikor a biciklit 1/4-hatkor kibéreltük 3 óraára akkor 9-re kellett visszavinni. A quad bérlésnél 3/4-kor vittük el és csak egész órától számolt Amikor megtudta, hogy honnan jöttünk egybõl elõvette a Budapesten készített fotóit és végig mutogatta nekünk és a kölcsönzés végén minding elõkerült egy kis házi czipuró
Nei Poriból - Leptokaria, Katerini, Thessaloniki irányba (az indulási idõpont Nei Poriból)
menetidõ Leptokáriába kb. 10 perc, Katerinibe kb. 30 perc, Thesszalonikibe kb.1óra 20 perc
5:34, 7:06, 9:20, 12:53, 13:58, 18:18, 19:46, 21:54
Menetjegyárak:
Leptokáriába - egy útra 0,60 Euro, oda-vissza 1,00 Euro
Katerinibe - egy útra 1,40 Euro, oda-vissza 2,30 Euro
Thessalonikibe - egy útra 3,80 euro, oda vissza 6,00 Euro
Nei Poriból - Athénba (az idõpontok a Nei Poriból történõ indulásra vonatkoznak)
menetidõ kb 5 óra 20 perc
00:24, 8:54, 13:49, 17:57
Menetjegyárak:
egy útra 12,50 Euro, oda-vissza 18,10 Euro
az idõközbeni esetleges áremelésért felelõsséget továbbra sem vállalok
helyjegy váltására a kis állomsokon nincs lehetõség. Nem kötelezõ de az a biztos, ha van, mert ha valakinek oda szól a helyjegye, ahová leültél akkor át kell adni a helyed akkor is, ha már nincs több ülõhely, akkor aztán állhatsz Athénbõl visszafelé
A késések többször is elõfordultak, mind a két irányba, ez bele kell kalkulálni.
Köszi az információkat. Ki is nyomtattam, h. fel tudjak lelkileg és testileg készülni, h. mit is vigyek-ne vigyek magammal.
A vonatindulásokért és jegyárakért külön köszönet.