Szeptember első felében milyen szokott lenni az időjárás a szigeten? Illetve valamelyik iroda úgy hirdeti a szigetet, hogy a "zöld smaragd" ,és az a kérdés, hogy ez szeptember elejére is igaz? Nem szárad ki addigra minden?
Illetve valaki volt- e már így utószezonba és ha igen tudná_e nekem linkelni a fotóalbumját? Mert van rengetek ezen az oldalon is, de nem tudom ,hogy melyik az ami szeptemberi.
Köszi a villámgyors választ. Bár most nem elérhető a weblap, de amint az lesz végignézem őket. Azért érdekel ennyire, hogy akkor is "zöld-e", mert Kréta pl. azzal a nagyrészt kopár növényzetével, vagy az egyéb hozzá hasonló helyek annyira nem tetszenek.
MaciG!
Egy pár szót irok a szigetről.Szivesen visszatérnénk annyira szép,de mivel már 2x voltunk,szeretnénk mást is megismerni.Eső nekünk volt,de szakadó,éjjel kezdődőtt és végig kisérte az utunkat.Akik maradtak,azt mondták,pár nap mulva rendezödött.Ez igy van ezen a vidéken,mert a nagy hegyek miatt időnként esik.Első ittlétünk idején is oriási felhőszakadás volt.Ez nem riogatás,de ezen a vidéken előfordul.Jót nevettünk,mert mezitláb mentünk haza,másnap láttuk mit hozott le a hegyekből a viz.Ez nehogy elkeseritsen,de ez az igazság,nem irhatom,hogy nem volt eső,mikor 2x belefutottunk.Mind2x szept közepén jártunk itt.A part elég tagolt,tehát lehet nézni a vizivilágot.A strandokon kivül rengeteg ilyen hely van.Ha érdekel,van beszámolom,és albumom kukkants bele.Nagyon tudom ajánlani a szigetet,nem bánod meg.
Mi 2010 szeptember első 2 hetében voltunk. Ezalatt az egyik nap volt szeles, borult idő, de pár óra alatt kitisztult és sajnos az utolsó két nap is borongós volt. Ezeket a napokat kirándulással is el lehet tölteni, mert hideg azért biztosan nem lesz. Egyébként az időjárásért szerintem kár előre aggódni. Lehet, hogy végig napos időtök lesz:)
Igen, most már nekem is okés. Képek pedig csodálatosak.Eső gyakran volt akkor mikor voltatok?
Víz alatti világ az mennyire aktív? Érdemes snorizni, ÉS ha igen akkor merre?
Nekünk egy esős napunk volt, de akkor egész nap esett. Volt egy borúsabb, az eső másnapján - a sötét-felhős képek akkor készültek - , és volt egy hol kisütött, hol beborult napunk, amiből végül csak néhány csepp eső lett.
Ahogy Manyiék is írják, itt már ilyenkor előfordulhat eső, de általában csak egy-egy napig tart. Aztán süt a nap, megint.
Snorizni mi nem szoktunk, de bőven lenne alkalmas hely. Sok öböl vége sziklás résszel végződik, ahol azt gondolom, van mit nézni a víz alatt.
#1874842012-06-14 19:11:31 Válasz a #187416. hsz-ra
Szia!
Mi tavaly augusztus végén voltunk,gyönyörü zöld volt a sziget!
Snorizni sok helyen lehet,nekünk a nagy Márványpart jött be a legjobban,csodás a viz alatti világ,sokat tudtam fényképezni is
Sziasztok!
Mi augusztusban 11. körül megyünk, bizom benne, hogy akkortájt nem lesz eső. Na jó egy kis záporka megengedett.
Most már ennyi dicsérő szó után úgy gondolom, hogy tuti jól választottam úticélt.
Köszi érte Melindának, hogy felvilágositott Thassos létezéséről.
#1876022012-06-15 19:09:06 Válasz a #187598. hsz-ra
Ez igy igaz. De azért ha Te nem mondod arany középútként Thassost, akkor ki tudja hol kötök ki.
Egyre valószinűbb, hogy mégiscsak a szombati turnusváltáskor megyünk majd, igy jön össze, de egy cseppet sem bánkódom.
Most már foglalnom kéne, a hónapban meglesz az is. Akkor majd irhatom magam az utazólistába végre. (fene azt a hülye babonás fejemet:))
#1876042012-06-15 19:27:26 Válasz a #187602. hsz-ra
Ha épp ott lesztek 15.-én, akkor részetek lehet egy bazi nagy görög ünnepben Majd kérdezd meg Ágit, hogy hová érdemes menni
Azt hiszem Panagia érdekes lehet ilyenkor
#1876072012-06-15 19:43:56 Válasz a #187604. hsz-ra
Igen, augusztus 15. tuti bele fog esni, igyekeztem is az indulással úgy kalkulálni, hogy vagy előtte vagy utána legyünk az úton odafelé, mert állitólag illyenkor jó kis forgalom van mindenfelé.
Jó lesz, hogy ilyet is látunk majd.
Most jövök rá, hogy mennyi mindent kell majd átnéznem, jegyzetelnem, éttermek, boltok/supermarketek, strandok. Bár a látnivalókat meg a strandokat már félig-meddig tudom...mármint, hogy hová érdemes elmenni.
Csak legyen igazi gyros. (kicsit off: de amilyen tavaly Tsirosnál volt:))
Meg igazi pékség a cream pie-ommal.
Mindenképp a Keramotis komppal kellene menni ugye? Érdekes, hogy az útvonaltervező alapból nem azt hozza.