Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 2821
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187621 Üzenet linkje2012-06-15 21:11:13  Válasz a #187607. hsz-ra

Keramoti felé célszerűbb menni, mert olcsóbb a komp, és rövidebb a menet.
Ráadásul Kavalából a sziget másik oldalára érkezik a komp, Prinosba, ha jól tudom.
Pékség van, azzal nem lesz gond.
A gyros az sarkalatos pont Thassoson, mert igyekeznek ketcupot és mustárt tenni bele. Úgyhogy szólni kell, ha Te nem szeretnél. Az én emlékeim szerint nem volt olyan finom, mint amit a Tsirosban adtak. Ez az egyetlen negatív élményem Thassossal kapcsolatban. Bár, amikor mi voltunk, néhány hely már nem is volt nyitva. A két hét alatt kb. 3-szor ettünk csak. icon_cry.gif , pedig én imádom.
De hátha jön valaki, és ad Neked tippet, hogy hol a legfinomabb. icon_wink.gif

# 2822
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187630 Üzenet linkje2012-06-15 22:05:25  Válasz a #187621. hsz-ra Előzmény #187621

Köszi a tippet, akkor nem ok nélkül "reklámozza" mindenki a Keramotis kompot. Pedig állitólag Kavala nagyon szép kis város, érdemes lenne megnézni.
Na a gyrossal kicsit elkeseritettél, remélem tényleg jön valaki, és mond egy tuti helyet, ahol igazán fincsi gyrost (kechup és mustár nélkülicon_smile.gif) csinálnak.
Én is imádom, napokig elélek rajta. Másik kedvenc a suvlaki. icon_smile.gif

# 2823
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187661 Üzenet linkje2012-06-16 09:22:12  Válasz a #187630. hsz-ra Előzmény #187630

Kavala tényleg nagyon szép, hangulatos város, de görögös értelemben véve, egyáltalán nem kicsi. Az autós forgalom pedig kifejezetten nagy, parkolót szó szerint vadászni kell. De megéri meglátogatni. Mi a hazaúton tettünk egy kis kitérőt a város kedvéért.
Van fent Kavalás albumom, ott láthatsz képeket.
Azokon a helyeken ahol mi ettünk gyrost mindenhol ketcuppel, és mustárral adják, így én mindig kértem, hogy ne legyen benne.
A Mamma Grill, amit dícsérni szoktak már zárva volt, lehet hogy itt máshogy készül, de ezt nem tudom.
A szuvlakit érdemes kipróbálni a Rönkösnél, egyéni módon készül.

# 2824
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187662 Üzenet linkje2012-06-16 09:28:06  Válasz a #187661. hsz-ra Előzmény #187661

Jegyzetelek....icon_smile.gif

Addig keresek, mig nem találok normális gyrost.
Egy Limenasi éttermet is nagyon dicsérnek, a Mousest. (ha jól emlékszem a nevére) Végül is Limenas csak 10 km, egy jó gyrosért bármit. icon_smile.gif

De még remélem tényleg jön valaki, és elmondja a tuti gyrosozó hely nevét. icon_smile.gif
Meg fogom tanulni görögül a mustár és ketchup nevét, hogy tudjam mondogatni: azt nem kérek!icon_smile.gif

# 2825
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187667 Üzenet linkje2012-06-16 09:42:27  Válasz a #187662. hsz-ra Előzmény #187662

Amikor mi ott voltunk, a Mouses sem volt nyitva, pedig elsétáltunk előtte. icon_sad.gif
És nem is láttam arra utaló jeleket, hogy abban az évben nyitva lett volna, mert elég rendezetlen volt a környéke. icon_cry.gif
Ebben a témában, megint csak friss infókra lenne szükséged. icon_wink.gif
Angolul simán megértik, hogy mit nem kérsz, de ha magyarul mondod, akkor is, mert nincs sok különbség a magyar és az angol mustár között icon_wink.gif

# 2826
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187670 Üzenet linkje2012-06-16 09:49:50  Válasz a #187667. hsz-ra Előzmény #187667

Igaz, sőt a ketchup sem lehet nagyon más...icon_smile.gificon_smile.gif

Hát majd Ági azt hiszem meg fog még tőlem őrülni, annyi kérdés megválaszolása vár még rá. icon_smile.gif

Próbálom visszaolvasgatni még egyszer a fórumot, de inkább friss info kellene az éttermekről, gyrosról, mert ki tudja azóta mi van. icon_smile.gif

# 2827
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187706 Üzenet linkje2012-06-16 15:06:49 

Nézem a webkamerát, és fantasztikus az idő Thasssoson! icon_smile.gif
Jajj ilyenkor de messze van még az augusztus. icon_smile.gif

Ha valaki tud érdemben jó tippeket adni éttermekről, főleg arról, hogy hol van igazi (mustár-és ketchup mentes:)) gyros, várom a tapasztalatokat. icon_smile.gif
Mert elég komoly jegyzetelésbe kezdtem. icon_smile.gif

# 2828
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187723 Üzenet linkje2012-06-16 18:30:45  Válasz a #187706. hsz-ra Előzmény #187706

Thassos-on 2009-ben voltam, már akkor sem találtunk finom gyrost a szigeten. Én a 3. kísérlet után feladtam. icon_sad.gif Az első helyen volt még a legtűrhetőbb, de alig tettek bele szószt (a másik kettőn meg egyáltalán nem). Az első hely az Skala Potamiban, a centrum és nagy strand közötti részen volt (Athanasios Stúdió után), ahogy kezdődnek a tavernák, egy kék asztalos étterem, az asztalokon thassos térképet ábrázoló abroszokkal. Mintha nem lett volna benne ketchup és mustár, viszont szósz is kevés volt.
# 2829
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187724 Üzenet linkje2012-06-16 19:38:45  Válasz a #187723. hsz-ra Előzmény #187723

Köszönöm, bár eléggé elkeseritő, hogy úgy néz ki nem lehet finomat kapni a szigeten.
A Mamma grillt emlegetik, mint jó gyrosozó helyet.

Érdekes, ezt a ketchup és mustár mizériát itt hallom először. Több helyen voltam már, de még sehol sem találkoztam ilyen fajtával odakint. icon_smile.gif

# 2830
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187725 Üzenet linkje2012-06-16 20:20:09  Válasz a #187724. hsz-ra Előzmény #187724

Én nem mondtam, hogy nem volt finom, ahol mi ettünk, csak "OLYAN" finom nem volt, mint a Tsirosban. icon_wink.gif Azt azért, valljuk be, nehéz überelni. icon_lol.gif
Ha rossz lett volna, akkor azt mondanám. icon_lol.gif Csak simán kérd Tzazikivel, mustár és ketcup helyett. icon_wink.gif

# 2831
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187731 Üzenet linkje2012-06-16 21:15:38  Válasz a #187725. hsz-ra Előzmény #187725

Okés, értem én. icon_smile.gif
De biztosan találok itt is finomat, keresgélni fogok mint az őrült megigérem, és ha visszajöttem megirom majd, hogy mire jutottam. icon_smile.gif

# 2832
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187779 Üzenet linkje2012-06-17 12:38:46 

Sziasztok!
No beirtam magam az utaslistába végre. icon_smile.gif Bár a hivatalos foglalás csak jövő héten lesz meg, de már nem birtam tovább. icon_smile.gif
Próbálom összegyújtögetni, mi az amit tuti meg szeretnénk majd nézni.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Szirének medencéjéhez mennyire nehézkes az eljutás? Meddig tudunk ott kocsival menni? Illetve az egy teljesen normálisan fürdőhely, minden további nélkül bele lehet menni?

# 2833
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187829 Üzenet linkje2012-06-17 20:56:15  Válasz a #187779. hsz-ra Előzmény #187779

Látom nem bírtad tovább, és beírtad magad icon_lol.gif
A szirének medencéjéhez a saját kocsitokkal nem ajánlatos végigmenni.
De van hely, ahol lerakhatjátok. Onnan pedig gyalog tovább. A maradék táv nem vészes, a beszámolómban próbáltam részletes lenni. Ági oldalán is találsz infót az odavezető útról. icon_wink.gif
Mi ilyennek láttuk:
[/youtube]<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/fEozrk09qZE?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/v/fEozrk09qZE?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>[youtube][/youtube]
És egy másik videó, amikor lehet fürdeni:
[youtube]<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/wAlD57KU6WA?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/v/wAlD57KU6WA?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>[/youtube]

# 2834
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187831 Üzenet linkje2012-06-17 20:58:39 

Messinia írta:
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Szirének medencéjéhez mennyire nehézkes az eljutás? Meddig tudunk ott kocsival menni? Illetve az egy teljesen normálisan fürdőhely, minden további nélkül bele lehet menni?

Meddig tudtok kocsival menni? Attól függ, hogy milyen a kocsi (személyautó v. terepjáró) és kié a kocsi (tiétek v. bérelt) és milyen a sofőr (félénk v bevállalós)

Egy bérelt terepjáróval egy bevállalós sofőr kb. 100 m-re meg tudja közelíteni a Szirének medencéjét. Saját személyautóval egy normális sofőr kb. 500 m-re tudja megközelíteni, de már ekkor is ment kb. 500 métert egy nagyon poros és szűk földúton (ahol a bokrok ágai szinte karcolják a kocsi oldalát.

2 éve egy GPS-es Nokia mobiltelefon az OVI Maps-al gond nélkül elnavigált a földút végéig, tehát a NAVTEQ térképek ismerik az odavezető földutat (a GoogleMaps nem ismeri!)

Maga a medence a sziklákban van, belemenni nagyon egyszerű (a felső párkányról, mintegy 10 m magasról egyszerűen bele kell ugrani icon_wink.gif

Kijönni picit nehézkesebb, a szikla peremén kell kimászni, nem árt, ha van, aki segít kijönni, mert sok véres lábujjat, alkart és hasat láttam azoknál, akik maguk próbálták kievickélni és nem tudták a technikáját icon_cry.gif

# 2835
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187835 Üzenet linkje2012-06-17 21:12:20 

Ezt a gyros témát szerintem kár ragozni.
Kinek mi a finom?????
Egy biztos, ha szólsz előre, hogy nem mustárral és kechuppal kéred, hanem tzatzikivel, akkor úgy kapod. A mustár - kechupot is a turisták igényei miatt találták ki. El tudom képzelni, hogy többen kérik úgy, mint tzatzikivel.

Én nem tudom milyen a Tsirosban, de Skala Potámiában is ettem finomat.
Ahol finom ettem az a Mamma's és ugyan azon az utcán a tengertől feljebb haladva a következő sarkon is van egy jó hely (ugyan azon az oldalon mint a Mamma's).
Ahol finom volt 2006-ban, és 2007-ben nem, az a központi részen volt. De ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyik évben ilyen, a másikban olyan.
A puding próbája az evés...... és a gyrosé is. icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 188 189 190 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu