#1878432012-06-17 21:55:57 Válasz a #187835. hsz-ra
Köszönöm!
Igen, valóban magunknak kell majd rájönni hol, milyen a gyros.
A Mamma Grill már felirtam magamnak.
Biztos vagyok benne, hogy találok finomat, ráadásul minden mást is szeretek kint, tehát nem gyroson fogok élni egy hétig.
Biztos, hogy Limenasba is át fogunk menni párszor vacsizni, nincs messze.
Tulajdonképpen azt sem bánom, ha ketchuppal kapok mindent ételt, csak már ott legyek. Annyi szépet és jót olvastam, Ági is olyan szépeket irt róla, hogy igy ismeretlenül is teljesen a szivemhez nőtt.
Melinda, PierreKardán, köszönöm a tippeket.
A saját autónkkal megyünk, és a párom eléggé félti - okkal:) - szóval veszélyesebb utakat tuti nem fogunk bevállalni.
Pontosan erre voltam kiváncsi, hogy hogyan és mi módon lehet ott fürdeni, bemenni, kijönni, és ezek szerint nem egyszerű. Ráadásul ha nagyon a hullámok ilyesmi bele se lehet benni - ha jól értettem.
A videókon elég csábitóan néz ki.
No de majd meglátjuk.
A Márványpart és Limenas tuti program lesz, még ehhez majd hozzágondolok valamit.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Szirének medencéjéhez mennyire nehézkes az eljutás? Meddig tudunk ott kocsival menni?
Szia
El lehet menni saját kocsival, de azért nemárt figyelni. Nekem nem az ágakkal gyűlt neg a bajom, hanem a néhe kipörgő kerekekkel. Néhol nagyon meredek és kegyetlen poros. Kicsit hasonlított a márványpart felé vezető útra (meredek és poros) néha izgultam az alja miatt is, de egyszer sem ért le. Fontos, hogy cípőben menjetek mert a (parkolótól) sziklákon kell lefelé gyalogolni és aki papucsban van annak igen nehéz a dolga. Egyépként addig kell menni kocsival amíg lehet.
#1878492012-06-17 22:19:28 Válasz a #187844. hsz-ra
Alikit, ki ne hagyd, az (is) pont a Te világod!!
Ha nem is fürödtök, akkor is érdemes megnézni, szerintem.
Ez a vad látvány, ami nekünk jutott, egyszerűen lenyűgöző volt.
Nem áll ott senki, aki ne engedne be, de azt az ember magától is tudja, hogy veszélyes lehet, amikor vadul hullámzik. Úgy tudom, a sziklaperemen kívül rögtön 100 méteres a mélység.
#1878512012-06-17 22:34:00 Válasz a #187850. hsz-ra
Séta lesz akkor abból, úgy érzem.
A Márványpartot semmi pénzért ki nem hagynám. Messze van egymástól a kisebb és a nagyobb Márványpartos strand? Azt hiszem Te irtad, hogy a kicsi Neked sokkal jobban tetszett.
#1878552012-06-17 23:14:42 Válasz a #187851. hsz-ra
Nem nekem a nagy tetszett jobban, mert a maga természetes valójában láthattam, és nem volt tömeg, és nem volt napernyő rengeteg, és nem volt tuc-tuc zene. Csak a csend, meg az a gyönyörű part, meg a puha selymes homok Ja, és egy kis halszag is volt.
#1878572012-06-17 23:48:41 Válasz a #187855. hsz-ra
Hú akkor én valamit nagyon bekavartam.
Ezek szerint a nagyobbik a csendesebb, a távolabbi, a kisebb pedig a tuc-tuc-os, és az van közelebb?
Ez egy kész kirakós.
Sziasztok!
Várnék valami friss beszámolót olyantól, aki már visszaérkezett Thassosról.
Vagy senki nem járt arra?
Arra lennék kiváncsi, hogy a szigeten a parkolásokkal mi a helyzet, általában ingyenesek? Gondolok itt Skala Potamiára, de akár Limenasra is. Talán Potamianál olvastam, hogy az egyik strandnál fizetős...de már annyi mindent elolvastam, hogy azt sem tudom hol járok.
Ezek szerint a nagyobbik a csendesebb, a távolabbi, a kisebb pedig a tuc-tuc-os, és az van közelebb?
Az, hogy távolabb, meg hogy közelebb, az viszonyítás kérdése.
Az biztos, hogy amit mindenki Marble Beach néven ismer, az egy kisebb partszakasszal, telepített napernyőkkel, és helyben lévő zenélő bárral felszerelt strand. Ezt hívjátok itt "kis" Márványpartnak. Ezt a márványbánya útján át lehet megközelíteni. Ennek rövidebb a partszakasza, de a szárazföld felé több a hely. Felkapott zsúfolt hely, sokan vannak itt mindig.
A másik, amit a helybeliek Vathi Beach néven ismernek, de itt "nagy" Márványpart néven mondják, pedig nincs a közelben semmi, ami márványra utalna és összességében kisebb is, mint a másik.
Ugyanis ennek hosszabb a partja, de egy illegálisan épített épület kerítése miatt alig pár méter a homokos rész szélessége. Nehezebben megközelíthető, mint a másik, kevésbé felkapott, sokkal kevesebben vannak itt. Kevésbé fehér a homok, mint a másik Márványparton, de még mindig sokkal világosabb, mint a többi strandon.
#1884872012-06-22 21:30:28 Válasz a #188484. hsz-ra
Köszi, kezd letisztázódni végre.
Nekem a kisebbik jobban tetszik, tejlesen olyan, mint valami Karib-tengeri strand. Akkor ide érdemes még reggel kibandukolni, hogy legyen helyünk, ugye?
#1884972012-06-22 21:59:50 Válasz a #188493. hsz-ra
Melus, akartam is mondani, hogy mintha a Vathiról Te másféle képet mutattál volna.
Valóban, igy már csábitóbb, de gondolom ezt úgyis élőben kell megitélni.