Mi 20-án mennénk, de még nem fixáltam le. Az érdekelne, hogy a tenger lassan mélyül, vagy hirtelen. Mennyire élvezhetõ a part? Vrasnát azért nem mertem bevállalni, mert 5 m után hirtelen fogy el a talaj a lábunk alól. Ha tudtok róla kérlek válaszoljatok. Köszönöm elõre is.
Mi 20-án mennénk, de még nem fixáltam le. Az érdekelne, hogy a tenger lassan mélyül, vagy hirtelen. Mennyire élvezhetõ a part? Vrasnát azért nem mertem bevállalni, mert 5 m után hirtelen fogy el a talaj a lábunk alól. Ha tudtok róla kérlek válaszoljatok. Köszönöm elõre is.
Szia Zambozs!
Parga igen hosszú szakaszon találkozik a tengerrel. A legnagyobb strandja a Valtos. Itt széles csaknem 1 km-es kifogástalan homokos és egészen finom aprókavicsos szakaszok vannak. A strand lassan mélyülõ és az aljzat is homokos, kivéve a várhegy tövénél lévõ végét, ahol köves a talaj és inkább búvárkodásra alkalmas. A másik strand Parga déli részén Lichos strand. Ez inkább aprókavicsos, de szintén lassan mélyülõ, jóval kisebb, mint a Valtos. A várostól kb 5 km-re van a Sarakino strand ami szintén homokos, lassan mélyülõ. A strandok között állandó kishajó összeköttetés van. A Valtoson mindenféle vizsport kipróbálható.
Hogy melyiket fogod látogatni, az attól függ, melyikhez közeli apartmanházba kerülsz. Ha megvan a foglalásod és megírod, hogy melyikbe kerültél meg fogjuk tudni írni, hogy melyikhez vagy közel. Javasolom, hogy olvasd el az egész topikot, mert minden információt meg tudsz szerezni a helyrõl. Ha marad még kérdés szivesen válaszolok. Szerintem Parga ezerszer különlegesebb hely, mint Vrasna. Mindkét helyen voltam, de nagyságrendekkel jobb helynek tartom Pargát. De persze ez csak az én véleményem. Én elfogult vagyok vele. Szerintem Parga a szárazföld leszebb utazási célpontja.
Üdv: Josza.
Segítsetek légyszi!
Jövõ héten indulnánk nyaralni 4-en, az úticélunk még nincs meg még az ország is kérdéses.Idõjárás függõ.
Szóval megtudnátok írni nekem, hogy a görögországi idõjárást hol tudom megnézni.
Elõre is köszi:Reni
Osztom Josza véleményét, Parga sokkal szebb, mint Vrasna, de drágább is. Én Pargát választanám!
Egyetértek,és Parga nagyon jó kiinduló pont, akár nagyobb fakultatív programokhoz is.Pl.(Lefkas, Korfu,stb.)
Meg az Acheron folyóhoz, Ioanninához, Dodonához, Nechromanteon jósdához, Ali Pasa várához, Kasiopiához, Paxos és Antpaxos szigetéhez stb. hogy csak néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül.
Szia Zsebkuty!
Köszönöm a tegnapi gyors választ, az idõjárás elõrejelzésre!
Meg is néztük azonnal és ragyogó idõ lesz!!
Bele is vágunk a szálláskeresésbea mai napon, remélem találunk mielõbb.
Reni
Szia!
Köszi a segítséget!
Az utazás miatt már Én is aggódom egy kicsit mert ilyen hirtelen sose kellett még szállást keresnünk,az ezt követõ években tavasszal már tudtuk a helyet és fõleg az idõpontot.Idén így alakult...Remélem annál jobban sikerül majd a nyaralás.
Reni
Sziasztok!
Ha bárkinek van valami last minute ötlete augusztus 9-tõlvagy 11-tõl a chalkidikire (vagy máshová ami nincs túl messze) immáron 7 fõre mert bõvül a csapat, légyszi írjatok feltétlen mert sürget az idõ!
Köszi:Reni
Sziasztok!
Az Acheron folyóhoz szeretnénk majd elmenni motorral. Azt nem tudom, a folyó mellett megy út, amin lehet haladni, vagy valahol ott kell hagyni a motort és a folyóban gyalog gázolni Vagy valami hajóra kell felszálni, vagy....