Ami a naxosi ételeket illeti, szeretném Bottakati szavait megerősíteni: bár a beszámolómban már írtam, minden idők (15 görög út sok vagy kevés, ezt nem tudom) legfinomabb ételeit Naxos szigetén ettük! Minden ebéd és vacsora más-más tavernában, felejthetetlen élmény!
Nem tudom, ki tette Jox hiányában a csodát, de a délután feltett Naxos és Paros fotóalbumok már láthatók. Köszönöm!
Feliratozás jövő héten lesz, mert nagyon lassú most a netem.
Kati, Jox magával vitte a laptopját (írta nekem, hogy néha benéz), csak ő lehetett, más ezt nem tudja...máris megyek nézni.
Misi, Kati, én még le vagyok maradva mellettetek, eddigi 11 görög úttal, és Naxoson csak a szállodánk kosztját ettük, de az nekünk is feledhetetlen. Nem vagyok benne már biztos, hogy azért, mert annyira jó volt, hanem mert még sosem ehettem vacsorát azelőtt egy nyaraláson sem a tengerpart homokjába állított székeken ülve, naplementét nézve. Maga volta tökély!
Mi minden hónapban megünnepeljük egy vacsorával a "hónapfordulónkat" és ott egy üveg Mavrodafnét rendeltünk hozzá. Mivel fogalmunk sem volt, hogy egy étteremben megbontott üveget, ha nem issza meg az ember, illi-e e elvinni magunkkal (úgy godoltuk, elég hülyén nézne ki), ezért inkább ott üldögéltünk, amíg mind meg nem ittuk a 7 deci erős italt. Nagyon berugatott és utána még hoztak egy-egy hatalmas Ouzót is. Sosem feldem el, hogy kijózanítósétát tettünk a városban és valóban használt. Mire hazaértünk, józanok voltunk és végtelenül boldogok. És életemben nem ettem azóta sem olyan jól elkészített és méregerősen fokhagymaízű tzatzikit, mint ott.
Kati, megnéztem a képeket, túl kevés!
Paroson végül, hogy voltatok, saját szervezésben? Átvittétek a bérelt robogót, vagy ott béreltetek? Írnál arról bővebben (a saját topikjába), iket sikerült a nap alatt megnézni, mennyi időtök volt, mi tetszett legjobban?...
#1171552009-09-12 12:06:15 Válasz a #117123. hsz-ra
Sziasztok!
Kati,külön köszi az infót.Már azon vagyok,hogy nem foglalok neten szállást,hanem majd helyben,szerintem ez sem lenne probléma.
Misiarc!IGEN,mi is igy vagyunk,minden este más taverna...bár,ha egy nagyon beválik,mint pl.Zantén vagy Krétán,nehéz máshova menni,úgyhogy mi ebben is hűségesek voltunk.
Kati!Nézem a képeket,köszi!!Jox,neked is!
Kati,kedves,kérdezhetek tőled?
Bár kb.1éved lesz rá válaszolni...
Agia Annán egy vacsi itallal együtt mennyibe került?/csak viszonyitásképp,kösz/
Hajókirándulás Parosra mennyi volt??
Napernyő-nyugágy,gondolom,fizetni kellett értük...
Egyelőre ennyi,köszi,ha válaszolsz!
Sziasztok!
Találtam egy nagyon szupi oldalt:
www.naxosbest.com
Ha a Naxos guide-ra kattintotok,nagyon sok hirdetést találtok.Már megleltem egy csomó kölcsönzőt...
Jajistenem,már megint magamban beszélek...
Nem baj,folytatom...
Szerintetek június elején milyen az idő,lehet már úszni a gyönyörű strandokon?Néztem időjárási visszatekintéseket,de júliusra sem nagyon irtak 28foknál többet,gondolom,árnyékban mért értékek.
Bár én nem a Kati vagyok, de azért írok néhány gondolatot:
- Ennyire egységes taverna árakat mi még sehol sem láttunk, mint Naxoson (ez most a Chorara értendő); úgy látszik, a majdnem egységes árak igazodnak az egységes kiváló minőséghez, ízekhez. Fura, de például az élőzenés Flamingo helyen semmivel nem volt drágább az étel a többi helyhez viszonyítva. Nem tudom kinek mi a drága, de mi Naxost nem soroljuk a legdrágább helyek közé, ami az ételeket illeti.
- Egyszer, valahol (a saját honlapján?), Balázsbea így fogalmazott, amikor a tengervíz hőmérsékletéről beszélt: "a szokásosnál hűvösebb". Igaza volt! Július utolsó hetében, a saját öblünket (Saint Georgios) leszámítva kissé minket is meglepett a víz hőfoka a Choratól délre eső strandokon, de azért kibírtuk. Hogy egy hónappal korábban, júniusban milyen lehet a helyzet, azt nem tudom.
- Ha nem foglalsz előre szállást, akkor is találni fogsz. Minden kikötő hajó (komp) utasait "megkörnyékezik" a szállásadók, de ha ez nem jönne össze, a kikötői hosszú belső sétányon úgyis találsz helyi utazási irodát, ott biztos lesz a találat. Azért azon is el lehet gondolkodni, hogy például a mi esetünkben (Hotel Naxos Holidays) nem volt drágább a szállás az utazási irodán (Apollon) keresztül, legalábbis a hotel saját honlapja szerint.
#1171862009-09-12 21:51:57 Válasz a #117179. hsz-ra
Sziasztok!
Naxoson mi Agios Prokopiost éreztük a leghűvösebbnek (a többi strandon mindenhol melegebbnek tűnt a víz), pedig július legvége volt, mégis majdnem olyan hideg volt a víz, mint júniusban Mykonoson három éve... Sajnos ebben a térségben lassabban és kevésbé melegszik fel a víz, mint a szárazföldi országrészhez közelebb eső részeken vagy a délebbi szigeteken. Erre számítani kell, ha az ember az Égei-tenger középső részét veszi célba, no meg persze az erősebb szélre is, de ezt csak akkor hiszik el a legtöbben, ha a saját bőrükön tapasztalják, addig ez csak afféle "mumus". Én is azóta figyelek erre, hogy a mykonosi nyaralásunk utolsó napján majd elfújt minket a szél a kikötőből, s akkor jöttem rá, micsoda szerencsénk volt, hogy addig ezt megúsztuk. Az idén már számítottunk rá, de viszonylag szerencsénk volt, mert voltak szélcsendes napjaink is, s viharos szelet csak néhány helyen tapasztaltunk. Talán azért, mert rosszabbra számítottunk!
Vojandi: Mivel Naxoson nem voltunk nagyon sok helyen a rövid idő és lustaságunk miatt is, főleg a fővárosban és a déli partokon, viszonylag kevés kép készült. Meg persze nagyon szubjektív is vagyok, inkább az engem jobban érdeklő, (számomra) érdekesebb részleteket bemutató képeket tettem fel. Meg arra is gondolok, hogy a tizedik tengerpart meg a nyolcadik sikátor részlet nem biztos, hogy mindenkit érdekel. Igyekeztem azokat a képeket feltenni, amelyek a legjobban sikerültek. Azért remélem, tetszettek a képek?
Zsebkuty: Agia Annán egy vacsi kettőnknek kb 17-18 EUR volt, de hozzá kell tennem, hogy - mivel sok utazásunk alapján már ismerjük a görög adagokat – egy adagot rendeltünk. Pl.: az utolsó estén egy adag kardhalat kértünk két tányérra + 1 adag salátát. Viszont még alig fejeztük be, hoztak ajándékba finom meleg fetás pitát. Agios Prokopioson viszont az első este külön rendeltünk egy adag szuflakit és egy pastitiot + görög salit, az is 18 EUR volt. Fizetés után pedig kaptunk ajándékba két adag vanília pudingos csokival leöntött sütit. Az ital árakat nem tudom, mert csak vizet szoktunk inni. A lényeg: szinte mindenhol megajándékoznak valamivel, az árak nem az égben járnak, az elkészítés pedig mennyei.
Agia Annán a kertben voltak a nyugágyak, a parton volt négy-öt bambusz napernyő (talán láttad már a fotóimat, bár még nem volt időm feliratozni), ott a napernyőért nem kellett fizetni. Más partészeken 7 EUR volt egy napra ernyő+ágy.
Misiarccal és Balázsbeával egyetértek, a tenger itt nem az a pancsi-pancsi, amit speciel én szeretek. Inkább frissnek mondanám, úszni jó benne, de nem tudta a parton félig a vízbe heverészni. Santorinin sokkal melegebb volt a víz. Nem is tudom, lehet-e egyáltalán még a legnagyobb forróságban is – mert nagyon meleg volt – olyan időszakot eltalálni, amikor nem fúj a szél és a tenger kicsit melegebb. Majd meglátjuk, Sunday mit ír erről, ő utánunk ment Naxosra.
#1172982009-09-14 13:39:11 Válasz a #117293. hsz-ra
Kedves Kati,nagyon köszi!A képek pedig csudaszépek,nekem nagyon tetszettek,persze,hogy mindig többet akar az ember fia-lánya látni és hát nekünk a jóból semmi nem elég!
#1173002009-09-14 13:42:59 Válasz a #117298. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Örülök, hogy tetszettek a képek, tervezek egy Santorini (Fira és Kamari) albumot is. Ott is most voltunk.
Egyébként most feliratoztam a Naxos és Paros albumokat, így azért könnyebb térkép után beazonosítani.
Szia Kati!
Igen, tetszettek a képek, éppen ezért láttam volna szívesen belőlük többet is.
Én ismét el vagyok tájolva, mert előbb azt hittem egy hét Naxos, egy hét Santorini felosztásban nyaraltok, de aztán meg valamiért mégiscsak azt hittem, hogy végig, azaz két hetet csak Naxoson lesztek. Most meg azt írod, ilyen rövid idő alatt. Akkor mégiscsak Santorinin is voltatok. Bocs, csak már nem olvasok el mindent, mert írtó sok topik van, csak azt, ami érdekel.