Ezek szerint szépen lassan...sorban...mindenki kijut majd Krétára. Ugye szólsz a 26-án utazó barátodnak, hogy minél több infót gyûjtsön össze nekünk és számoljon be??!!?? Elõre is nagyon megköszönném.
Egyébként...repülõ ügyben semmi sem lehet biztos még. Mivel az utazási iroda egy újdonsült rep-céggel utaztat, lehet, hogy neked lesz igazad és nem hajnali indulás lesz. De seráfütty ...csak legyünk már ott.
Szia Roniq!Együtt dolgozunk úgyhogy ha megjöttek mindenképp kifaggatom.Nem rutinos utazók nem tudom tud-e majd hasznos infóval szolgálni. Ezen azt értem,foggalmam nincs mennek-e valamerre Plataniason kívûl.Ha másról nem de Plataniasról kitûnõen be fog tudni számolni! Szeretnénk ejtõernyõzni,jetsizni...remélem ezeket õk is kipróbálják és lesz infó.Az tuti 1hétre mi fogunk autót bérelni és sokat csavargunk majd!
Új tag vagyok ezen az oldalon és kicsit furcsán érzem magam a hozzászólásokat olvasgatva. A családom és én július 9-én utazunk Krétára, pontosabban Hersonissos-ba és az olvasgatásra visszatérve egy rózsaszín világ képe rajzolódik elém. Valóban ilyen csodálatos ez a hely? Csupa-csupa jókat írtok, hogy az ember szinte máris ülne a repülõre, hogy mihamarabb ott legyen és lássa azt a sok szépet. Bocs ezért a kis "tamáskodásért" , de nekem ez jött le. Egyébként tervezem a nyaralás végén egy pár mondat erejéig egy kis beszámolót írni, esetleg fényképekkel kiegészítve. Addig is várom a már kintlévõk tapasztalatait az árakkal, kölcsönzésekkel, Santoríni kirándulással kapcsolatban. Valaki közületek utazik még julius 9-én Krétára? Van valakinek Hersonissos környékére esetleg egy rövid ismertetõ a látnivalókról?
Szia Kovi!Hersonossosból mindenképp menjetek el Heraklionba.Santorinibe minden nap indul innen 'gyors'hajó ami azt jelenti,hogy másfél óra alatt ott vagytok oda-vissza 63euroért.Ami elég baráti az utazási irodák által szervezett 110eurohoz képest,mert õk ezért a pénzért 4órás oda illetve 4órás vissza utat nyújtanak,a szigeten meg csoportos rohanást.Vagy a Santorini/valószínûbb/ vagy ezen a fórumon leírtam a gyors hajó indulását ha nem találod írj és megkeresem!Mi augusztusban megyünk,mindenképp tervben van Rethymno,innen nem messze van az Arkadi kolostor.Mi megyünk Plakiaszba,Prevellibe,lacca képeit láthatod kicsit elõbb,magáért beszél,Frangokastello nincs onnan messze érdemes megnézni.Tõletek kicsit messzebb van de mindenképp menjetek el Elafonissire.Rózsaszín homok,sekély víz...útban esetleg meg tudtok állni Chrissoskalitisssanál.Heraklionban van aquapark,több medence,ejtõernyõ,jetski,banán,éttermek,csúszdák...Autóbérlést terveztek?
Kovi!Megnéztem neked egy programonRethymno 104km tõletek,2órás út,Plakias 140km 2,40perc,Matalát kihagytam hozzátok közel van nagyon,klassz a part ez 82km 1,58perc,Heraklion pedig a szomszédban van 28,9km 35perc! Azért csalós a km idõ arány mert Plakias fele elég goromba szerpentin vezet. Innen pár perc Plakias.Egyébként mi csak augusztus 7-én megyünk,jelenleg úgy tûnik soha nem jön el a nyaralás ideje.
Kovi egy kis ismertetõ.
Chrissoskalitissa:A kolostorhoz 90lépcsõ vezet.A legenda szerint a lépcsõfok közül az egyik aranyból van de ezt csak az látja meg akinek tiszta a lelke.
Elafonissi:Arról nevezetes,hogy a törökök számos krétai gyereket és asszonyt megöltek akik elõlük menekültek a szigetre.A legenda szerint az áldozatok vére festi rózsaszínre a homokot.
Prevelli:pálmafás tengerpart,szurdokból csörgedezõ víz.Kurtaliotisz folyó Prevellinél éri el a tengert,ahol zöld a folyó,kék a tenger,datolyapálma,görög bambusz..
Frangokastello:Kicsi halászfalu,a kissé elhagyatott 'Frank vára'adja a hely nevét melyet 1371-ben építettek a velenceiek,hogy innen védjék a déli partot.Ma is Szt Mark oroszlánja díszíti a város déli kapuját.Szürke homokos tengerpartja hosszan húzódik.
Rethymnot pedig érdemes megnézni!