Köszönöm a jókívánságokat.
Nekünk sajnos, "csak" egy hét áll a rendelkezésünkre, de megpróbáljuk majd a legjobban felhasználni. Majd mindenrõl beszámolok.
Megjöttünk Tolóból! Nagyon jó volt!
Majd írok beszámolót, meg a képeket is kiválogatom, de most nagyon fáradt vagyok még. Meg persze szomorú is, hogy el kellett jönnünk
Most voltunk elõször Görögországban, de a sors úgy hozta, hogy odafele elõször Paráliára mentünk (odaszállítottuk az iroda vezetõjét) így elõször Paráliát láttuk, és utána Tolót. A családomnak nagyon bejött Parália is így elsõ látásra, és valóban fantasztikusan festett éjszaka, de mikor megláttam Tolót megértettem Andi mirõl beszélt!
Bosska!
Ha valamire kíváncsi vagy, nagyon szívesen válaszolok. Azt már elõször is mondom, hogy ha jól emlékszem a Nassost mondtad, hogy odamentek, az a mienk-Kleoni- mellett van és jól néz ki nagyon, akik ott voltak dícsérték.
Igaz egy kicsit mászni kell a domboldalt, de csak ritkán szaladgáltunk mi is a szállásra. Borzasztó meleg volt, azt mondták ilyen meleg ritkán van ott is!
Az ottani idegenvezetõk -hárman is vannak- nagyon kedvesek, segítõkészek, bármilyen problémával lehet õket keresni, segítenek.
Egyelõre ennyi, majd készül a beszámoló és jönnek a képek!
Sziasztok
zumike nagyon várom én is a beszámolót és a képeket. mi tavaly voltunk ott, most lesz egy éve, hogy indultunk, de oda megyünk nászútra is, és az már kevesebb, mint 1 év. már most nagyon be vagyok sózva, télen el is kezdjük tervezni az utat.
tegnap antikváriumban tök véletlenül beszereztem egy elég friss, peloponnészoszos freytag & brendt térképet, 1:250 000 arányban csak a félsziget van rajta. elég komoly, nagyon részletes, remélem jövõre nagy hasznát vesszük. ja, és mindössze 850 forint volt!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Mostmár tényleg megnyugtattál.
Most nem nagyon tudok már mit kérdezni, azt hiszem mindenre kaptam már választ. A beszámolódra és a fényképeidre már nagyon kiváncsi vagyok. Egy valamit azért megkérdeznék. Milyen fakultatív kirándulásom voltatok és milyen volt? Volt szúnyog? Látod csak kiváncsiskodom.
Sokmindenre kaptam már választ, de mégis te tudsz a legközelebbi infóval szolgálni. Meg persze minnél több ember véleménye érdekel.
Elõre is köszi. Azt fõleg hogy nem felejtkeztél el rólunk.
Na ugyanaz a térkép van meg nekünk is, csak új kiadásban. Nekünk nagyon jó volt, csak ritkán volt eltérés, de az inkább csak ilyen nagyon pici mellékutakban nem stimmelt.
Szia Zumike!
Örülök, hogy neked is tetszett ott...már csak Mexxx-et várjuk vissza, hát õ annyira készült, tök kíváncsi vagyok, neki hogy tetszett.
Szia bosska!
Fakultatív kirándulásra elmentünk Hydra-Spetzes szigetekre. Ez nagyon tetszett, szerintem Hydra egy csodálatos kis sziget. Nagyon örülök, hogy Kvalcsi rábeszélt, mert kár lett volna kihagyni! Az idõ szerintem arra elég, hogy kicsit körbejárjatok a szigeten, de nagyon messze nem nagyon lehet, mert Hydrán kb. 3 óra hossza a szabadidõ, Spetzesen meg még ennyi sincs, kb. 1.5 óra.
A következõ kirándulás Athénben volt, ide is így mentünk, mert nem akartunk a kocsival vacakolni (béreltünk is autót de csak egy napra).
Hát Athénra természetesen nem elég semennyi idõ sem, még szerintem egy hét is kevés, de az Akropoliszon azért szét lehet nézni, más nem nagyon fér bele. Egy kicsit mászkáltunk még a Plakán, de a hõség miatt sem volt kedvünk már sok mindenhez.
Elmentünk még az éjszakai hajókázásra Nafplionba, szerintem ezt sem lehet kihagyni! Ez a város egyszerûen gyönyörû!
Autóval megnéztük Nafpliont nappal is, és bevallom, hogy a 45 fokos hõség miatt kihagytuk a Palamidi megmászását és autóval mentünk fel.
Autóval voltunk még Epidavroszban is, ez is csodálatos, a kislányom énekelt a színházban, tényleg fantasztikus akusztikája van.
Az autó nem volt nagyon drága, szerintem megéri legalább egy napra, mert elég sok mindenhová el lehet vele jutni. De volt aki busszal ment Nafplionba, és úgy is be tudta járni, csak úgy sokkal fárasztóbb.
Egyelõre ennyi, kérdezz nyugodtan, ha esetleg valami eszedbe jut.
Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek, érezzétek nagyon jól magatokat!
Ja, és szúnyog nem volt, de mi a biztonság kedvéért bedugva hagytuk a szúnyogirtót! Talán elsõ nap vagy kettõt találtunk a szobában utána egyet sem!
Viszont a légkondit be kellett fizetni, mert hihetetlen meleg volt, a görögök szerint is még ilyen meleg nem nagyon szokott lenni, kb.40-45 fok. De azóta lehet, hogy ott is hûlt valamit a levegõ!
Dehogy nem várlak!!!
De úgy rémlett, hogy mexx már ott van és mire te mész, õ már jén, így tõle kapok hamarabb híreket, mint tõled.
Vagy ti egy csapatba tartoztok?
Bocsi, de dátumokat nemigen jegyzek meg, mert annyi sok topikban írja mindenki, hogy mikor...
Nagyon örülök hogy tetszett Hydra szigete Neked is, és nem bántad meg, hogy elfogadtad a tanácsom. Szerintem aki Tolóba utazik, annak át kell hajóznia erre a tündéri, igazi görögös kis szigetre.
Sziasztok!
Végig olvastam mind a 20 oldalt nagyon sok érdekességet találtam! Öt éve járunk Görögországba nyaralni, eddig Sartin voltunk legtöbbször, mert a gyerekek mindig oda akarnak menni a part miatt. Nekünk felnõtteknek is tetszik és még a környék is szép, ráadásul nem drága. Nem régen értünk haza, de már a jövõ évet tervezzük és az itt olvasottaktól kedvet kaptunk Tolóhoz. Sartin lévõ szállásunkat az internetten találtam, jobban szeretem mint az utazási irodákat, ezért (is) nézelõdöm itt. Tudnátok segíteni ebben? Valahol visszább olvastam egy narancsligetben lévõ apartmanról (Anesis, ha jól emlékszem). Aki volt ott esetleg infót tudna adni? Ár, távolság a strandtól, várostól, stb. Vagy estleg másik apartmant tudtok-e ajánlani.
Elõre is köszi a válaszokat!
Sziasztok
Az Anesis apartman nem Tolóban, hanem az attól 2 km-re fekvõ Deprenóban fekszik. Ezért oda csak úgy érdemes menni, ha autóval utaztok, mert magában Depránóban semmi sincs. Az apartmant nem ismerem, de Depranóban voltam már.
Azt hiszem a 12. oldalon (június 22-i hozzászólásban) van róla kép, majd a 16. oldalon röviden ír róla "ancsika", aki ott nyaralt. Ha gondolod, írj neki privát üzenetet (arról kap e-mailben értesítést, így biztosan válaszol, még ha a hellaszra már nem is jár be). Az üzenetet a fórumon belül a fenti fejléc listájában kiválasztva tudod megírni.