Lulyza!
Elfelejtettem válaszolni a többi kérdésedre: Szerintem Santoríni nagyon messze van Kos-tól. Ha kirándulni szeretnél, javaslom Nissirost! Gyönyörû! (Nézd meg az fotóabomokat!)
A piac minden nap délután nyitva van, úgy emlékszem este kb. 9-10 óráig.
Kimondottan piacot nem láttunk. Inkább autóról árulnak zöldséget, gyümölcsöt, halat. Azt vettük észre, hogy egy árus bejárja a környék (talán a sziget) összes faluját. Ugyanazzal a fickóval találkoztunk Ziában is és Tigakiban is. Gurul szép lassan a kis platós teherautójával, és a vásárlók (de a vendéglõsök is) megállítják, vásárolnak.
Üdv:
Kati
Sziasztok
Mi szept.2-án indulunk Kosra az Aeolus-szal, Blue Sea Beach hotel, Lambinál.
Tavaly Zakynthoson voltunk, ami egyszerûen csodálatos volt, kíváncsi vagyok, hogy Kos felül tudja-e azt múlni....
Robogóbérléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata. Hol és mennyiért érdemes bérelni? (mi végig szeretnénk, kb. 10 napra)
Sziasztok
Mi szept.2-án indulunk Kosra az Aeolus-szal, Blue Sea Beach hotel, Lambinál.
Tavaly Zakynthoson voltunk, ami egyszerûen csodálatos volt, kíváncsi vagyok, hogy Kos felül tudja-e azt múlni....
Robogóbérléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata. Hol és mennyiért érdemes bérelni? (mi végig szeretnénk, kb. 10 napra)
Szia Mikimaki!
Mi két éve voltunk Koson, nagyszerû hely, és bár én még Zakynthoson nem jártam, könnyen lehet, hogy felülmúlja. (Barátok beszámolója alapján). Az egész sziget könnyen bejárható, akár robogóval is, látnivaló akad bõven, ezzel sem lesz gond. Ajánlom külön a Kastri-sziget vidékét és Kefalost, gyönyörû a kilátás a hegyrõl! Ezer dolgot tudnék persze még ajánlani, pl. Tigaki vagy Mastichari strandját, fantasztikusan fehér homokkal. Lambival egyébként szerintem jól jártok, mert végül is Kos város egyik üdülõnegyede(bár az egész város az:-), így nem kell buszozni a látnivalókért.
Robogót mi is béreltünk-igaz, csak egy napra, a többit "elautóztuk"-egy kisebb kölcsönzõbõl, aztán 10 perc után vittem is vissza a mocit, mert az egyik fék ennyi idõ alatt gallyra ment. Pipa voltam, de rögtön kicserélték egy másikra. Azt hiszem, így 15 euro körül volt, de 10 napra biztosan olcsóbb.
Üdv
Mocival nekünk is volt bajunk tavaly Zakin, de nekünk is kicserélték. Utolsó napra béreltünk egy kis Fiatot egy haláli fazontól, hogy még egyszer körbejárhassuk az egész szigetet. Hát nem sokat foglalkoznak a visszavételkor olyan apróságokkal, mint hogy okoztunk-e sérülést a kocsin, meg mennyi benzinnel hoztuk vissza... Csak kérte, hogy parkoljunk le, aztán kezet fogott mindkettõnkkel, jó utat kívánt hazafelé és már foglalkozott is a köv. ügyféllel.
Nagyon szeretem a görög embereket!
Egyébként nekem Zaki volt az elsõ görög sziget, lehet, hogy ezért is szerettem bele annyira!
Igaz, hogy Kos egy bulisziget, és tele van német fiatalokkal?
Mi júli 16-tól voltunk a Blue Sea Beach hotelben. 3 nappal elõtte adták át.
Ez tulajdonképen két régi szálló felújításából és a közte lévõ terület beépítésével jött létre. Bazi nagy minden igényt kielégítõ medencét építettek. A központi recepció elõtt van egy kölcsönzõ ahol kerékpárt és robogót lehet bérelni. A kerékpár 3 euró/nap, a robogó meg ha jól emlékszem 25 euró/nap. Mi kocsit béreltünk a recepción mert azt jobban megérte. A legkisebb daewoo 40 euró/nap, és az is légkondis. Ha további kérdésed van csak nyugodtan irj
Szerintem a mellékelt fotón lévõ járgányra gondolsz. Ez egy csõvázas gokart gázpedál, fékpedál. Max 70 km/óra. Sima jogsi elég hozzá.
Mi nem béreltünk, de úgy emlékszem, hogy 35 euro/nap.
Én tavaly Kos szigetén, idén Zakynthoson nyaraltam. Nekem Kos jobban tetszett, igaz ott nincsenek olyan gyönyörû barlangok és öblök mint Zantén, de sokkal több egyéb látnivaló van. Csak Kos városban, több kultúra nyomai láthatók, amik megtekintésére érdemes legalább egy egész napot rászánni. Lambihoz nagyon közel van, akár gyalog is be lehet sétálni.
Koson nem jellemzõ a sok német és angol túrista, inkább a Skandináv országokból vannak. Kimondottan kellemes sziget, pl. Laganashoz viszonyítva maga a földi paradicsom. Persze ez az én véleményem, mivel én nem szeretem a zajos, túlzsúfolt helyeket, és imádok történelmi emlékeket nézegetni.
Nisszíroszra feltétlen menj el kirándulni, mert fantasztikusan szép és érdekes.
Nagyon köszi a képet, erre gondoltam, vagyis így képzeltem a hallottak alapján. Különben tök jó fej, lehet bepróbálkozom vele, bár egy kicsit drágának tûnik nekem a többi jármûárhoz képest. De ez nagyon vagány!
Köszi a képet, már az elõzõ hozzászólásaidnál is néztem, hogy mennyire gyönyörû ez a szálló! Nagyon megnyugodtam, mert különbözõ angol fórumokon eléggé különbözõ véleményeket olvastam, és volt, aki nagyon lehúzta a szállót!
De a képek alapján nem lehet rossz!
Írj még róla lécci!
És milyen volt a kaja? És nagyon hangos, bulizós hely, vagy azért lehet pihenni?
Csaó Mikimaki!
Kos városban tényleg nagy bulik vannak! Én úgy emlékszem, elég sok német meg angol turista is volt, fõként fiatalok, és rengeteget vedeltek-pláne angolok, akik másnap reggel legnagyobb döbbenetemre és elismerésemre zabálták az angol reggelit kolbásszal, szalonnával, krumplival, tojással....én csak utolsó este toltam be túl sok sört, ráadásul összehaverkodtam a szálloda bárpultosával, aki mindenféle édes likõrt(amit amúgy utálok) töltögetett gratisban, de hát ugye ezt nem lehetett visszautasítani, pláne görög földön. A vége az lett, hogy 6 körül kerültem ágyba, ennek körülményeire azonban nem nagyon emlékszem...
Az autókölcsönzés után(az Avistól béreltük) azt mondták, csak parkoljunk le a kikötõben, hagyjuk nyitva, a kulcsot meg tegyük a szõnyeg alá...hát ez is egy olyan dolog, amit imádok Görögországban.
A kérdésedre válaszolva, sok Német fiatal van akik éjfélig vedelnek ebbõl kifojolag elég hangosak. Egyébként a hotelben van egy szinpad ahol minden este mûsor van és ez is álltalában éjfélig tart. Egyébként én állva is el tudok aludni ezért én nem vagyok mérvadó.
A kaja Svédasztalos rendszerben megy reggel, délben, este. Európai gyomorhoz rendezve, semmi helyi specialitás. Reggeli tea, kávé, tej, mindenféle üdítõ, és friss narancslé. 3-4 féle felvágott, fõtt tojás tojásrántotta, virsli. zöldségek, olajbogyó. Ebéd 3-4 féle tésztás étel, 2-3 féle grillezett hús, néha sült vagy párolt hal. Köret rizs, sültkrumpli, hasábburgonya, több féle zöld saláta, több féle franciás saláta, görögsaláta, zazyki saláta, édességek 4-5 féle puding meg édes habok sütemény, görögdinnye, sárgadinnye. Este egy krémleves de naponta más /nekem izlett/ a többi hasonló az ebédhez /nem onnan maradt/.Ebédhez és vacsorához ital fehér és vörösbor / helyi és iható fõleg a vörös/ szénsavas és mentes üdítõk, csapolt sõr, ki mit szeret.
Mindezeken felül a medencénél van egy pool bár délelõtt 10-tõl a fent felsorolt italok állnak rendelkezésre + kávé /a frappéért fizetni kell/
valamint sneck címen összesütött szendvicset lehet kérni. Ez a szolgáltatás délután 6-ig tart. Akkor nyit a bár a recepciónál ami éjfélig van nyitva. Itt a szeszesitalok kibõvülnek vodkával konyakkal és uzóval,
ezek szintén ingyen vannak.
Ja reggeli 1/2 8-tól 1/2 10-ig
ebéd 1/2 1-tõl 1/2 3-ig
vacsora 1/2 7-tõl 1/2 9-ig
Ha esetleg kirándulni mentek egész napra akkor a recepcióban ki lehet kérni a másnapi ebédet, ez ugyan nem sok de az is valami.
Ha még segíthetek nyugodtan irj
Miklós
ui próbáltam feltenni egy panoráma képet a szállóról de nem tölti fel, ha esetleg adsz egy email címet oda elküldöm, felraktam Kos címszóval egy fotóalbumot
Szerencsére mi sem Laganasban laktunk, hanem Tsilivitõl kb. 4 km-re északra Tragakiban, egy csodálatosan szép, és nyugodt tengerparton.
Nisszírosra is mehetsz egyénileg. Választhatsz, hogy Kos város kikötõjébõl valamelyik hajóval mész 3 sziget túrára, amelyik érinti Nisszíroszt is, vagy pedig Kardaména kikötõjébõl induló hajóval egyenesen Nisszíroszra. A kikötõbõl busszal lehet felmenni a vulkánhoz, de a várost is nagyon érdemes megnézni.
Kalymnost is elérheted Kos városból, vagy pedig Masztihari kikötõjébõl komppal tudsz áthajózni a szigetre. Egyénileg is könnyen megoldható, nem kell befizetni az utazási irodánál. Amennyiben nem béreltek mocit vagy kocsit, busszal is megközelíthetõ mind két kikötõ ahonnét indulnak a hajók Kos városon kívül.
Megnéztem a képeket, nagyon szépek.
Köszi az infokat, igazából sosem voltunk még all inclusive ellátással sehol, mert általában kevés idõt szoktunk a szállóban tölteni, inkább kirándulunk de ahogy elnézem ezt a medencét, lehet, hogy itt egy kicsit többet fogunk...
Az a gyönyörû tengerpart, amire azt írtad, hogy a sziget északi csücske, az egészen pontosan merre felé van?
És a gyógyforrás?