Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2956
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gizy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68513 Üzenet linkje2008-06-27 13:37:13 

Szia Borcsi!
Nem tudom,hogy jártál-e már máshol is Görögországban, de én úgy gondolom,hogy jobb egy másik helyre menni legközelebb! Mi 2004-ben voltunk elõször Go.-ban! Akkor Olympic Beach volt a cél! Akkor láttam elõször a tengert és szerettem bele Go.-ba!Akkor azt gondoltam oda még vissza megyek! De amire eltelt egy év már ugy gondoltuk más helyet nézünk meg. Igy jutottunk Stavrosba!Kevésbé tetszett mint az elõzõ hely,de itt is találtunk kedvünkre való programokat,tehát nem mondhatom,hogy nem volt jó! A következõ uticél Sarti volt! Sok-sok közös vonás volt a három hely között,de mégis mindegyik más-más élmenyt nyújtott!2007-ben Horvátországban voltunk! Az egész más! Gyönyörû sziklás part,minden bulya zöld!Csodaszép! De épp a sziklás-köves partok miatt a fürdõzés messze nem olyan élmény mint ahol lassan mélyülõ puha homokon lehet ugrálni,labdázni!
Persze mindenkinek más az igénye,szerencsére nem vagyunk egyformák!
Nagy vágyam,hogy egyszer valamelyik szigetére jussak el Görögországnak, de ezen még sokat kell dolgoznunk!! Üdv:Gizy icon_razz.gif

# 2957
Gizy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68518 Üzenet linkje2008-06-27 13:53:22  Válasz a #68446. hsz-ra Előzmény #68446

Szia Robert!
A vonatok és a buszok tényleg a menetrend szerint közlekednek???Vonattal még nem utaztam Go.-on belül,de a busszal volt némi problémánk Stavrosban!Ami persze igy fõleg utólag nagyon poénos,hiszen a buszmegállóban a helyiektõl kézzel -lábbal próbáltunk informálódni,és a válasz az volt szintén kézzel-lábbal,hogy a sofõr elmegy,iszik 1-2-t kávét, alszik egyet és majd jön! icon_evil.gif Igy aztán gyalog mentünk át a szomszéd "faluba"!De ennek is megvolt a jó oldala,mert rengeteg olajfát és kicsi,fiatal pálmafát láttunk út közben! icon_biggrin.gif
Üdv:Gizy

# 2958
Krisztina0806
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68525 Üzenet linkje2008-06-27 14:02:42 

Köszönöm szépen a jókivánságokat!Katusnak is kellemes kikapcsolódást és minden jót kívánok!Két óra múlva indulunk,nagyon várom már,Ha haza értünk írok!üdv mindenkinek!!
# 2959
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68613 Üzenet linkje2008-06-27 22:28:31 

gizy,

A vonatok nagyjából idõben közlekednek icon_smile.gif Pontosan fogalmazva tavaly teljesen pontosak voltak, azonban idén júniusban felújították a sineket, így állandóan késtek 15-20 percet. De ez nem nagyon zavart minket.
Ha szerencsétek van, akkor már befejezik a felújításokat mire Ti mentek és nem lesz semmi gond a pontosággal icon_smile.gif
a buszokkal is ez a helyzet. a kiírt idõponthoz képest plusz-minusz 15 perccel közlekednek icon_smile.gif Nei Poriban jól ki vannak jelölve a buszmegállok, de azokban nincs menetrend, viszont a közeli oszlopokon találni egyet-egyet icon_smile.gif
Kateriniben és Paralian a megállók nagyon rendben vannak, mert nem csak színes menetrend van, hanem kijelzõn látható az is, hogy hány perc múlva érkezik a következõ 3-4 busz.

# 2960
Vitibogi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68626 Üzenet linkje2008-06-28 08:02:16 

Sziasztok! Nemrég értünk haza Nei Poriból. Tapasztalataim:

Sajnos véget ért a nyaralás. Nagyon szép és jó volt, csak kevés.

Az apartmanokról (többes számban írok, mert több apartmanban voltunk elszállásolva):
- Dora (itt voltunk mi az Apollonnal): Az apartmanjai szinvonalasak, nagy térrel, sok szobával, minden igényt kielégítõen. A studiókat kicsit kicsinek találtam. Nagyok a teraszok.
- Zaharula (Apollon által): Nem tudok jót mondani. Kicsik a szobák (az apartmant két studióból nyitották össze), kicsi a terasz, kicsi a fürdõszoba, közel a szomszéd ház. Egy dologra jó: aludni. Nem ajánlom senkinek!
- OTP travel apartmanja (nem tudom mi a neve): Ez volt a legszínvonalasabb. Tágas, szép, felszerelt, két nagy teraszzal, jó nyugis helyen.

Két éve a Kalliope apartmanban voltunk az Apollonnal. Jobban tetszett, mint a Dora.

Több helyen olvastuk, hogy az angol nyelvtudással nem lehet semmire jutni Görögben. Ez nem igaz. Mindenhol meg tudtuk értetni magunkat angolul.

Voltunk több fakultatív programon, de saját autóval:
- Meteorák: sajnos másodszorra nem nyügözött le úgy, mint két éve. Viszont innen átmentünk Ionninába megnézni acseppkõbarlangot. Gyönyörû volt, úgy, mint a hozzá vezetõ út. 1700 méter magas hegycsúcson kellett átmenni, ami oda-vissza 10 órába telt (240 km!). A hegycsúcsról látni a hegyek között a meteorákat a távolban. Nagyon picike volt. Pedig lentrõl nézva a Meteórák sziklái nagyon nagynak tûnnek. Persze minden viszonylagos.
- Shiatos hajókirándulás: Az Anett tours programjára fizettünk be. Itt meg lehetett oldani, hogy a kikötõig autóval mentünk, amivel kb 70-80 eurót spóroltunk. Maga Skhiatos szigete lenyûgözõ, nagyon tiszta a víz, tiszta a tengerpart. Egyszer nyaralni vissza akarok térni ide.
- Olympos: Egyszerûen gyönyörû. Most magasabbra sétáltunk fel, mint két éve, így sok újdonságot fedeztünk fel. Tény, hogy ha valaki az elsõ gyalogos pihenõig fel akar sétálni akkor nem 10-kor kell elindulnia. Mi is visszafordultunk, mert még kb 2 óra gyaloglás volt felfelé, és akkor még a vissza útról nem is beszéltünk.
- Tempi völgye. Nyáron a rekkenõ melegben egy jó kiránduló hely. Sok a fa, sok árnyékkal, szép látnivalókkal.
- Edessai vízesések. Nagyon szép, viszonylag gondozott környezettel. Viszont nagyon büdös volt.

Magáról az oda vissza utazásról:
Budapest határától Nei Pori kb 1080 km-re van. Mi mindenhol betartottuk a sebesség határokat (még a 40-es korlátozásokat is). Nem állítottak meg egyszer sem, nem kötekedtek. Tény, hogy sok rendõr volt, sokat mértek. Lehet 2 órával hosszabb az út, ha betartjuk a határokat, de kifizetõdöbb. Beszéltünk egy magyar családdal akik elmondták, hogy 60-as táblánál 110-el állították meg õket és 250 euróra akarták õket büntetni. Végül 100 euróban egyeztek meg. Én dízel autóval mentem se szerbiában, se makedóniában nem tankoltam. Görög országban az a tapasztalat, hogy amerre sok túrista jár drágább a benzin. Jártunk olyan helyeken ahol nem jellemzõek a túristák, és olcsobban is adták az üzemanyagot. Akik velem jöttek tankoltak szerbiába, és mindenhol tudtak kártyával fizetni.

Ha bárkinek lenne kérdése akkor felteheti a vitibogi@t-online.hu címen.

Jövõre Korfu vagy Skhiatos lesz a cél...

Hát hirtelen ennyi jutott az eszembe.

# 2961
Rangerboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68631 Üzenet linkje2008-06-28 09:41:40 

sziasztok
remélem tud nekem valaki segíteni hajózási téren.
Én nemsokára megyek neo poriba, és szívesen kipróbálnád egy kis hajókázást. Valaki tudna nekem írni, hogy honnan indul, mit érint, milyen hosszú az út, és mennyibe kerül.
Nem baj, ha nem ott volna, hanem néhány km-el odébb.

A búvárkodás területén is tud segíteni, azt is várom.

köszi
sziasztok

# 2962
Jimmy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68638 Üzenet linkje2008-06-28 10:50:32  Válasz a #68626. hsz-ra Előzmény #68626

Szia Csaba!

Én is már többször jártam Nei Poriban. Idén sajnos erre nem lesz lehetõségem.
Többször voltam Skiathoson is. Oda csakis az Anettékkal érdemes menni. Õk biztos, hogy az Elisabet hajóval mennek. És amit a kapitány , Kostasz és Anett nyújt a hajón, az feledhetetlen és egyedülálló, még tökéletesebbé teszi az amúgy is gyönyörû hajóutat!
Edessában a vizeséseket néztétek csak meg?

Imi

# 2963
Rangerboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68653 Üzenet linkje2008-06-28 11:50:05  Válasz a #68638. hsz-ra Előzmény #68638

szia
tudsz nekem ajánlani hajóutakat.
Mikor indul, honnan, és mennyibe kerül. A vizeséseket a hajóutón leht megnézni, vagy külön program

köszi
szia

# 2964
Jimmy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68658 Üzenet linkje2008-06-28 12:14:21  Válasz a #68653. hsz-ra Előzmény #68653

Szia!

A vizesés Edessában van, nem a hajóuton.

Én csak a Skiathosi hajóútról tudok irni, mivel ott jártam csak. De óriási élmény volt! Az Elisabet hajói egy kis halászfaluból indulnak (nem emlékszem a nevére), kb. 130 km-re Nei Poritól. 9 óra körül indult a hajó, elõször a sziget központjába mentünk, mesés kisváros, sikátoros utcákkal, fehér házakkal. Ezután elmentünk strandolni az Aranypartra,este 8 óra körül értünk vissza a kikötõbe.
Ezt a kirándulást nem szabad kihagyni! Nem mindennapi élmény az Égei tengeren hajózni, a sziget is csodaszép, és a kapitány mindent megtesz a vendégeiért!

Imi

# 2965
Nia8
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68674 Üzenet linkje2008-06-28 17:18:45  Válasz a #68626. hsz-ra Előzmény #68626

Szia vitibogi!

Lenne egy kérdésem, van a Dora apartmanban van szunyogháló az ablakokon? Köszi!

# 2966
Vitibogi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68684 Üzenet linkje2008-06-28 19:36:42 

rangerboy írta:
sziasztok
remélem tud nekem valaki segíteni hajózási téren.
Én nemsokára megyek neo poriba, és szívesen kipróbálnád egy kis hajókázást. Valaki tudna nekem írni, hogy honnan indul, mit érint, milyen hosszú az út, és mennyibe kerül.
Nem baj, ha nem ott volna, hanem néhány km-el odébb.

A búvárkodás területén is tud segíteni, azt is várom.

köszi
sziasztok
Keresd meg az anett travel (azt hiszem Nei Poriban így írják) irodáját, és érdeklõdjél ott. A katalógusukban olvastam búvárkodásról. A Skhiatosi hajókirándulást is velük lehet a legjobban meoldani. De hajókázni szerintem a szomszád településrõl Platamon-ból is meg lehet oldani. Láttam ott is túrista hajót.
Mi az Anett-ékkal a hajókirándulást 22 euró a felnõtt, mígy a gyerekjegyet 18 euróból usztuk meg úgy, hogy a saját autóval mentünk a 120 km-re lévõ kikötõbe.

jimmy írta:
Szia Csaba!
Többször voltam Skiathoson is. Oda csakis az Anettékkal érdemes menni. Õk biztos, hogy az Elisabet hajóval mennek. És amit a kapitány , Kostasz és Anett nyújt a hajón, az feledhetetlen és egyedülálló, még tökéletesebbé teszi az amúgy is gyönyörû hajóutat!
Edessában a vizeséseket néztétek csak meg? Imi
Igen az Elizabet hajóval mentünk, és tényleg színvonalas hangulatot teremtettek.
Edessában csak a vízeséseket néztük meg. Hazafelé ugrottunk be, és már kicsit siettünk is.

rangerboy írta:
A vizeséseket a hajóutón lehet megnézni, vagy külön program
A vízeséseket egy kiépített úton lehet megnézni a városban. Biztos még szebb látvány lenne hajóról megtekinteni, de sajna maradt a gyaloglás.

nia8 írta:
Szia vitibogi!

Lenne egy kérdésem, van a Dora apartmanban van szunyogháló az ablakokon? Köszi!
Nincs szúnyogháló, de van egy redõnynek megfelelõ toló ajtó, amin a levegõ úgy-ahogy mozog, de szúnyogok nem jönnek be. Egy helyi magyar eldó lány szerint júni végén szokott lenni szúnyogírtás, így lehet már nem fog akkora problémát okozni.
# 2967
Borcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68697 Üzenet linkje2008-06-28 20:27:34  Válasz a #68513. hsz-ra Előzmény #68513

Szia Gizy.Nekünk ez volt az elsõ görög nyaralásunk.Régi vágyunk teljesült.Nagyon tetszett Nei Pori,és platamon is, csendes nyugodt hely. Köszi a jó tanácsot, még elõ fordulhat hogy újabb helyet is ki próbálunk majd.Eddig Szlovéniában voltunk tengernél,onnan át ruccantunk horvátországba,majd 4.szer Olaszországban,Bibionéban voltunk.Mind szép,jó hely volt de most görögország áll legközelebb a szivemhez!!!Már most vissza vágyok!!! icon_wink.gif
# 2968
WIPIKE
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68770 Üzenet linkje2008-06-29 13:09:21 

SZIASZTOK!iSMERI VALAKI A KALOUDA APARTMANNT?
# 2969
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68795 Üzenet linkje2008-06-29 17:07:09  Nei Pori, árak

Sziasztok, szia Robert,
Olvasgatom a beszámolókat, hozzászólásokat. Robert kiváncsi lennék a fakultatív kirándulások árára Nei Poriból, emlékszel még rájuk? Érdekelne Athén és Skiathos árai. Kösz

# 2970
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68796 Üzenet linkje2008-06-29 17:09:36  Szállás

...és az is érdekelne, kinek mennyibe került a szállás.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 197 198 199 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu