#1568432011-02-20 21:11:47 Válasz a #156822. hsz-ra
Köszi, Zsolt!
Nagyon szimpi, amiket írsz a szigetről és az ispozitív, hogy vannak elhagyatott, nyugis helyek. Bár nekem a többezer ember egy ilyen pici szigeten a tömegturizmus látszatát kelti.
Csak 9 km autóút? Gondolom, autók se igen vannak - ez szuperül hangzik.
Remélem, egyszer olda is eljutunk, talán kombinálva Athénnal és valamelyik másik környékbeli szigettel.
Még1x köszi a felvilágosjtást!
Üdv,
Medi
#1568222011-02-20 16:57:36 Válasz a #156761. hsz-ra
Kedves Medi!
Nem is tudom mivel kezdjem.
Agistri az egyik legkisebb és legzöldebb Görög sziget.
Nincs önálló vízbázisa az ivóvizet hajók hozzák ill. a tengerből párolják le és pumpálják a sziget gyomrában lévő tározóba.
Összesen 9km aszfaltozott út van amin a legcészerűbb robógóval közlekedni.
Télen alig néhány százan vannak, de nyáron főleg hétvégente 6-7000 ember is kényelmesen elfér.
Agistri 3 településre bontható, a turisták elsősorban Skala-ban találhatók, itt van nagyobb nyüzsgés nappal és éjjel is.
1,5km-re szintén a tengerparton találhato Milos városka ahol szintén van néhány hotel, de itt laknak elsősorban a helyiek akik a vendéglátásból élnek.
Innen 4.5km-re van Limenaria egy érintetlen kis igazi Görög falu 1 szem kis tavernával.
Van homokos lassan mélyülő part és csodálatos sziklás partok is, apró eldugott öblök és kristály tiszta víz mindenhol.
Utazni repülővel érdemes, persze csak ha van olcsó jegy. Mi tavaly 26e ft-ért repültünk. Onnan busszal Pireus-ba ahonnan 1-2 óránként szárnyashajó visz Aegina érintésével Agistrire.
Nem egy klasszikus nyaralóhely tele fullos szállodákkal hanem pici apartmanok és studiok vannak önellátással. Az étkezés egyszerűen megoldható, a reggelit megcsináljuk magunknak, vacsora pedig valamelyik hangulatos tavernában.
Nekem rengeteg képem van amit nem tudom, hogy ide hogyan lehet feltölteni, de javaslom az agistri.gr oldalt böngészésre.
Szállásokkal kapcsolatban sajnos nincs minden fent az oldalon, mert csak honlap üzemeltetője érdekeltségébe tartozó szállók kaptak helyet.
Sajnos Agistrin is van politika.
Mi Milosban a hotel Boulas- ban szoktunk lakni. boulashotel.gr
Hát röviden ennyi, ha van kérdésed továbbra is állok rendelkezésre.
Agistrivel kapcsolatban nagyon szívesen segítek bárkinek.
Nekem a második otthonom, sok barátom van ott és szívesen segítek utazási vagy szállással kapcsolatban is.
Szia Zsolt! Üdv a fórumon
Tavalyelőtt elszálltam a sziget felett, aztán otthon, emlékezetből és persze térképpel próbáltam kideríteni, hogy mely szigeteket láttam és melyek voltak azok, amik valamiért szimpinek tüntek.
Agistrire már akkor felfigyeltem: picike és csak az egyik csücske lakott, de fentről úgy tünt, hogy az sűrűn.
Mesélj, légyszi, a szigetről! És fotóknak is örülnék!
Agistrivel kapcsolatban nagyon szívesen segítek bárkinek.
Nekem a második otthonom, sok barátom van ott és szívesen segítek utazási vagy szállással kapcsolatban is.
Szia Valcsi!
Én is a Hydra Tourssal, a Sajtos Gyula bácsi által szervezett úttal voltam Agistrin 3-szor. Most is szeretnék elmenni oda. De Athénba drága a jegy.
Györgyi
Györgyi, ha időben foglalsz, akkor 22ezer a retúr repjegy. Azért az szerintem vállalható.
#1536112010-11-13 18:54:57 Válasz a #53372. hsz-ra
Szia Valcsi!
Én is a Hydra Tourssal, a Sajtos Gyula bácsi által szervezett úttal voltam Agistrin 3-szor. Most is szeretnék elmenni oda. De Athénba drága a jegy.
És akkor Agistriről: pont menetrendváltás után mentünk át, így elég érdekesre sikerült a történet. Reggel sima komppal át (2.70), hazafelé az utolsó ilyen aznap 13.20-kor jött volna, de az nagyon korán van - sebaj, legyen szárnyashajó a duplájáért. A hajó egy órát késett (így sem jártunk még), így otthon elment az utolsó busz - tömegközlekedők, okuljatok belőle, egy óra ráhagyás nem biztos, hogy elegendő!
De ettől függetlenül: Skala nagyon szép, a sétány Milos felé szintén. Milos nekem nem igazán tetszett, ellenben a három part, ahová elbandukoltunk gyönyörű volt: Chalkiada, Skliri és Dragonera. Többre nem futotta az erőnkből, de szerintem még úgyis visszaérünk valamikor pár napra.
Busz jár a partokra, illetve Milos és Skala között nagyjából a hajókhoz igazodva is (mivel végül nem vettük igénybe, árról és pontosságról nem tudok beszámolni).
#1501402010-08-25 18:29:54 Válasz a #147954. hsz-ra
hali,
van helyi busz menetrend, elég sűrün is járt - óránként tán - de pl Aponissosra viszont nagyon ritkán...ha jól emlékszem amiko rott voltunk egy pillantást vetettem rá, de úgy 3-4 óránként.
Amúgy, ha van odőd meg kedvet, Skala- Milos 1.5 km, Milos - Metoxi 1.5 km. Szóval nincs távolság. Gyalogolni is lehet..bár mi kocsit vittünk át
Sziasztok!
Helyi buszközlekedéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni (hátha van már valakinek tapasztalata). Elvileg létezik a szigeten egy buszjárat - de menetrend nélkül. Igénybe vette már valaki? Netán ott helyben azért van valami menetrend-féleség?
Köszönöm.
Bocs Gabako, ez totál off, de Korfu 95-ben??? Akor voltam életemben először Hellaszban, szintén Korfun és nagyon meghatározó emlék nekem is. Nem akarok itt offolni, megírnád priviben, melyik hónapban, melyik üdülőhelyen stb...
Megdöbbentem, mennyi szállást kínálnak a neten erre at "amőba"-szigetre talán Athén közelsége miatt...
#1186862009-10-02 18:02:25 Válasz a #118679. hsz-ra
nekem Agistri egyik meghatározó és Görögimádatot előidéző sziget volt!!
http://www.agistri.com.gr/intro/?lang=en
A másik Korfu volt...1995-ben..aztán sorolhatnám még a helyeket, amibe belszerettem
Na most már megbuggyanok! Igaza van Szannának, ismétlem magam én is, hogy egy élet nem elég ezeket a szigeteket megnézni. Egyik szebb, mint a másik.
Most azon tűnődöm, hogy jövő nyáron két részletben (1-1 hét) mennék és egy út alkalmával még legalább két szigetre át tudok kompozni egy-egy napos kirándulásra.
A másik megoldás: megnyerem az ötös lottót, felmondok a munkahelyemen, hónapokig bejárom a szigeteket és mindenhonnan írok nektek élménybeszámolót. Istenem, de nagy álom!