Utazás házi kedvencekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 31
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163834 Üzenet linkje2011-05-31 13:30:44 

Kis "mix"... az anya kutyus leginkább egy kisebb termetű Golden Retriever fazonú, akit egy barátomék találtak kicsi kölyökként "kidobva" az utcán, kb. 7 évvel ezelőtt... És most, a 3. alomból én fogadtam be az egyik kis szőrgombócot, aki szőre, pofája szerint szintén goldira hasonlít, csak fekete... amolyan black-goldie icon_biggrin.gif és hogy mi lesz a végeredmény... valószínű egy alsó középkategóriás, már ami a termetét illeti... most egy héttel múlt 4 hónapos, tegnap megkapta az utolsó adag oltást. A mérlegelésnél 6,9 kg-ot nyomott... a doki szerint 15 kg-nál nem lesz több. Igazából én imádnám ha egy elefánt méretűre nőne is, de itt Athén belvárosában egy lakásban illetve utazásokhoz sokkal "praktikusabb" egy kisebb ebecske és azt hiszem, ez így is lesz. icon_rolleyes.gif icon_razz.gif Igaz a választás tudatos volt, mert a 6 csemetéből ő volt a legkisebb és a hírek szerint a testvérei már majdnem kétszer ekkorák... icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif

Ja, és az első kérdésedre válaszolva leginkább görögül beszélek hozzá, mivel ha valami miatt nem utazhatunk együtt, itt úgyis görög ismerősöknél "hajléktalanodik" majd, így praktikusabb, ha az ő nyelvüket szokja...
De azt hiszem, ha benő a feje lágya, nem lesz már "kutávi" (butácska - ahogy a görögök a kölyök állatokat nevezik icon_smile.gif) úgyis a hangsúly számít, mit, hogyan "parancsolsz" neki.

# 32
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163832 Üzenet linkje2011-05-31 13:09:39 

Petros irigyellek. Hogyan beszélsz hozzá? Tanulja a magyart, vagy még ott nem tart. icon_biggrin.gif Ja, és milyen fajta?
# 33
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163825 Üzenet linkje2011-05-31 12:07:10 

Nekem is társam lett egy kutyus, most egy picit több, mint 4 hónapos.
Én is szeretnék majd vele haza utazni, kérdeztem is a dokiját, mit kell majd tenni...
Csak egy chip kell neki (50 euró!!!icon_rolleyes.gif icon_confused.gif ) és az EU-s útlevél (+15 euró), majd indulás előtt 2-3 nappal el kell hozzá vinni egy vizsgálatra és és ennyi. Már utazhatunk is, azt mondta. Azon a pár európai országon kívül (UK, Svéd...) ahova vérvizsgálat meg minden egyéb kell, mindenhova vihetem a görög ebemet. icon_biggrin.gif

# 34
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163807 Üzenet linkje2011-05-31 08:24:59 

Sziasztok!

Idén mi is kutyussal (mini yorki) megyünk. A tavalyi nyaralásnál lebeszéltük az apartman tulajdonossal, hogy "szaporodik a család" icon_smile.gif, semmi gond, vihetjük.
Útlevél, chip, titer vizsgálat, titer vizsgálat bejegyzése az útlevélbe hatósági állatorvos által megvan.

Kérdéseim lennének a tapasztalt kutyussal utazókhoz:

1. Indulás előtt 3 nappal hatósági állatorvosi vizsgálat kell a kutyusnál, vagy elég Sissy saját állatorvosa?
2. A titer vizsgálatról szóló papírt vinni kell magunkkal vagy elég, hogy az útlevélbe bejegyzi a hatósági állatorvos?

Hirtelen ennyi... icon_smile.gif

# 35
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144284 Üzenet linkje2010-07-15 16:57:02 

Nem a csomagtérben fog utazni, hanem mint kézipoggyász...
Sajnos nem tudom melyik légitársasággal megyünk, valószinű valami charterjárat. Érdeklődtem az utazási irodában, ott azt mondták, hogy elvileg minden ok...de nem sok tapasztalat van kutyás-görög-repülős úttal kapcsolatban.
Ezért próbálkozom itt is, hátha kapok valami új információt.

# 36
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144283 Üzenet linkje2010-07-15 16:54:01  Válasz a #144281. hsz-ra Előzmény #144281

Inkább adott légitársaságnál érdeklődj-- Neki,félelmetes + zajos lesz az út (Boxban és a csomagtérben).
# 37
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144281 Üzenet linkje2010-07-15 16:42:47 

Sziasztok!

Utazott valaki kutyussal repülőn? Mi Karpathosra visszük a 2,5 kilós kiskutyámat. Még soha nem utazott repülőn. Bécsből indulunk, van box, szájkosáricon_smile.gif, póráz, útlevél, microchip. Idei veszettségoltását, kombináltat megkapta, tegnap lett féreghajtva. Kell még valami?
A repülőtéren is kérnek titervizsgálati leletet? Nagyon nehezen tudtuk megszervezni az utat, sehol sem akarták Hédit és rettegek attól hogy valami hiányozni fog...

# 38
Etta85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141812 Üzenet linkje2010-06-30 13:42:01  Válasz a #141448. hsz-ra Előzmény #141448

Köszönöm a részletes beszámolót!!Nagyon örülök neki, hogy ilyen pozitív tapasztalatokkal érkeztetek haza!!!!!!!
Kedvet kaptam hozzá, hogy én is vigyem magammal a Daisyt:)
Talán majd jövőre....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 39
Alette77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141448 Üzenet linkje2010-06-28 12:46:41  helyzetjelentés

Sziasztok!
Most jöttünk haza a két kutyával, körutazást tettünk igy elég átfogó képet kaptam a görögök hozzáállásáról "kutyatémában":

Határátkelésnél le se sz..ták, hogy kutyával vagyunk, az útleveleket adtuk csak mindenhol oda, sima ügy volt mindenhol. Titer papirt és igazolást viszont mindenképp vinni kell, mert ha beleesel abba az 1%-ba, akitől ezt kérik, a kutyád maradhat a szerbeknél...

Annak, aki többször megy Görögországban 1 éven belül: a titer papir 1 évig érvényes, az utazáshoz szükséges igazolást úgy adják ki, hogy 7 napon belül át kell lépned a határt, vagy nem lesz érvényes. A visszautazásig érvényes.
Következő utazás, ha 1 éven belül van: a régi titer papirral lehet 1 éven belül új igazolást kérni.

Kutyák a szálláson: mi három helyen szálltunk meg (apartman Olympic Beach-en, villa Lefkadán, bungaló a Vouliagmeni tónál), a kutyákat mindenhol szivesen fogadták, természetesen a kutyapiszkot takaritani "illik", ez amolyan csendes elvárás, de ez azt gondolom, normális. A bungalós szállásunk egy viszonylag nyugodt helyen volt, úgyhogy a kutyákat reggel kiengedtük, ahol a személyzettől külön kistányérban várta őket a sonkás-sajtos-tojásos extra reggeli, aztán egész nap pancsoltak és a többi turistával fényképezkedtek. Olympic Beachen is lehetett rendesen sétáltatni őket, de azért pórázzal, Lefkada-n nagy kert volt, de a strandokon elengedtük őket, mivel kistestűek senkit nem zavartak, sőt... Egyik szálláshelyen sem kértek extra pénzt a kutyákért, mindenhol "ingyen" aludtak.

Éttermek: pórázon érdemes vinni őket, ez is amolyan "csendes elvárás", asztal alatt jól elvannak. Kis itató-etető tállal célszerű készülni, ilyesmit nem tudnak adni. Mindez persze az átlagos tavernákra érvényes, drágább vagy elegánsabb helyeken is beengedik a kutyákat, de ott láthatjuk a szájhúzást is mellé.

Utazás hajóval: szintén nincs belőle gond, ahol mi hajóztunk, ott a kutyáknak ingyenes volt, de gondolom, van, ahol fizetni kell érte. A görög nők imádják a kiskutyákat, meg az átlag turista is, egyfolytában felkapkodták őket egy-egy fénykép erejéig.

Kirándulások, látványosságok: a szent helyekre nem lehet őket bevinni, de van egy jó pár hely, ahova igen. Pl. romterületre sok helyen be lehet vinni a kutyát, de csak ölben vagy táskában. Itt plusz pénzt szintén nem kértek tőlünk.

Sétáltatás, egyebek: Görögországban sok a kóbor macska-kutya. A macskák nagyon agresszivak, hamar odakapnak, úgyhogy óvatosan. Szintén rengeteg a kóbor kutya, akik eléggé tetvesek természetesen, célszerű frissen bekenni-fújni a kutyákat ezek miatt. Természetesen minden állat védi a területét, úgyhogy egy-egy 4-10 kutyából álló összeverődött falka mellett nem célszerű a szobacirkálókkal elvonulni, mert megjárhatjuk.

Utazókosár, szájkosár nem kellenek, csak ha a gazdi akarja vinni. Amit mi vittünk: hálóhely, utazáshoz egy régi összehajtogatott paplan, etetőtálak, túrákhoz kis fizet-kajás tálnak egy kaja-merő tányérka, sok jutalomfalat, néhány kedvenc játék, póráz, nyakörv, szállitótáska, útlevél és egyéb papirok (fent már részleteztem).
A lábukat és a bőrüket nem szedte szét sem a tenger, sem a kavics, de ez persze kutyája válogatja. Viszont egy-egy plusz törülköző és árnyék készités a napos partokon szükséges. Érdemes egy liter vizet kutyánként a partra vinni, amiből nem csak itathatunk, de hűthetjük is őket.
Kutyakaját az üdülőfalvakban csak a nemzetközi láncoknál lehet csak kapni - pl. Lidl, a kis boltok nem tartanak ilyesmit.

# 40
Etta85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140091 Üzenet linkje2010-06-18 22:59:29  Válasz a #139940. hsz-ra Előzmény #139940

Én úgy gondolom, hogy ha valaki fegyelmezni tudja a kutyáját pl. az étteremben, hogy ne mászkáljon oda másokhoz, akkor nem értem, hogy miért lenne probléma, ha beviszi magával az ember??!!!!
Mi nagyon tisztán tartjuk a kutyust ,- sőt mondhatni, hogy sok kutya tisztább, mint némelyik ember...!!!!!!!!!!!!!!
Mindig össze szedjük a kutyapiszkot, megpróbálunk úgy " létezni", hogy a nem kutyások elvárásainak megfeleljünk......
Tudom, hogy sok kutyatartó nem tartja be az " együttélés szabályait" és ezért néznek rossz szemmel a kutyásokra.

# 41
Alette77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139940 Üzenet linkje2010-06-18 08:58:01 

Én úgy vagyok vele, hogy a "higiénés" helyekre nem viszem be az állatot, de az étterem sarkában a kinti részen leülök vele, mert ott elfekszenek az asztal alatt, és senkinek soha nem okoznak gondot.
Azt hiszem, ha a kutyások összeszednék a kutyagumit és egyáltalán "kulturált" módon tartanák az ebeket, talán kis hazánk is befogadóbb lenne.
Mi itthon is mindig odafigyelünk, összeszedjük, amit kell, nem hagyjuk őket felugrálni másokra, akinél látjuk, hogy nem rajong érte, figyelünk, hogy ne menjen oda a kutya, éttermezés előtt jól megsétáltatjuk őket, és adunk nekik kaját stb. Ez szerintem még nem a "bocsánat, hogy élek" magatartás, viszont mindenki szépen meg van egymás mellett.
Persze van olyan ember, aki már magától egy étterem kinti részének asztala alatt fekvő kutya látványától úgy érzi, hogy a nagyvilágnak monológot kell tartania, hogy ez milyen helytelen, de azt hiszem, ez viszont már nem az én problémám, ezt magának kell feldolgoznia icon_smile.gif
Kocsival Görögországba: szerintem no para, ha mindent beraktok a kocsiba, ami kell, betartjátok a szabályokat, és netán a határon nem sirásó fejet vágtok icon_smile.gif)), akkor nem lesz gond. Mi évente kétszer járunk ki, és eddig soha semmi gond nem volt egyik ország rendőreivel vagy határőreivel sem.

# 42
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139916 Üzenet linkje2010-06-17 23:27:50 

Elnézést a "laikuskénti" beleszólásért, különösebb bajom nincs ezekkel az "elemes" kutyusokkal, de az étterem és a gyógyszertár azért túlzás. Nem valók oda.
# 43
Etta85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139913 Üzenet linkje2010-06-17 22:50:21  Válasz a #139808. hsz-ra Előzmény #139808

Az biztos, hogy a görögöknél több olyan szállást találunk, ahová lehet kutyát vinni, mint nálunk. Sőt sokkal több helyre bevihetjük, mint itthon.
Mi Krétán sok kutyussal összefutottunk étteremben, boltban, sőt még gyógyszertárban is...-szóval ott nyitottabbak az emberek, az biztos. Példát vehetnének a MAGYAROK...!!!!icon_smile.gif

# 44
Etta85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139911 Üzenet linkje2010-06-17 22:45:35  Válasz a #139808. hsz-ra Előzmény #139808

Sajnos ez így van...,bár mi kutya nélkül megyünk, én mégis parázok a Szerbektől, Maciktól, hogy mibe fognak belekötni..., mi hiányzik majd.., és persze, hogy mennyi pénzbe kerül majd nekünk a " hiányosság"...icon_smile.gif
Bár a sok negatív élmény mellett olvastam sok- sok olyan beszámolót is, akik nem tapasztaltak ilyen dolgokat ( sem a határnál, sem út közben a rendőrök részéről)

# 45
Alette77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139808 Üzenet linkje2010-06-17 13:39:11 

Azt hiszem, nem is annyira a görögökkel van itt a baj, ott minden szálláson ingyenesen és szivesen fogadták a kutyákat, ahova irtam. Ha megnézed a hoteleket, apartamnokat és azt látod kiirva, hogy pets are not allowed, azaz nem fogadják őket, ne vedd készpénznek. Én irtam ilyen helyekre is, és nem volt gond belőle, mondjuk megirtam azt is, hogy kiskutyák. Lehet, hogy egy harlekin dognál más választ kaptam volna.
Ami a szájkosarat, utazódobozt illeti - a görögök szerintem tuti nem várják el, és csak a macedónok és a szerbek miatt izgulok, mert végül is miattuk kell szinte minden felesleges kacatot bepakolni a kocsiba vagy beszerezni...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 4   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu