Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 31
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156060 Üzenet linkje2011-02-08 00:03:32  Válasz a #156039. hsz-ra

Szia Gábor!

Másfél éve töltöttem a párommal Kithirán 8 napot, nagyon jól éreztem magam ott, és elég sok infót szedtem össze.
A kompokkal kapcsolatos tudnivalókat Kokszi már megírta, és mi repülővel voltunk.
Ami a kempinget illeti, utánanázek a könyvben és prosikban, amiket hoztunk, holnap este későn újból itt leszek és addigra, remélem, meglesz a kért infó.
Ugyanakkor kétlem, hogy ősz közepén még nyitva van a kemping. Mi is szeptemberben voltunk, a hónap kellős közepén és bizony már nagyon szezonvégi volt a helyzet, a tavernák jórésze zárva, amelyik nyitva volt, az is üres volt, a bárokban egy lélek sem volt már. szigetkerülő kirándulóhajókból egyetlen egy üzemelt csak, de az is csak egyszer futott ki egy hét alatt, mert szeles-esős volt az idő, ami azért nem jellemző, de mi pont ezt fogtuk ki.
Viszont elfogadható áron találtunk szállást és a kocsibérlés is kedvező volt - ez fontos szempont, mert tömegközlekedés nincs.

Csatlakoznék Kokszihoz a kérdéssel: miért pont ezt a szigetet választottad? Talán meg tudlak erősíteni benne, de az is lehet, hogy lebeszéllek icon_wink.gif
Ha van időd, akkor olvasd el a beszámolóm (2009-ből), fotóim is vannak, de elég kevés.

Üdv,
Medi

# 32
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156045 Üzenet linkje2011-02-07 21:18:12 

Szia gsanta!

Szeptember végén október elején én már óvatos lennék a kemping nyitva tartásával kapcsolatban.
Neapoliból jár komp a szigetre. 2009-be 45 euró volt egy személy autó és 11 euró egy személy jegy ára.
Viszont az az érdekes ,hogy a jóval messzebb lévő Gythióból jóval olcsóbb a jegy ára mint a közelebbi Neapoliból. Ennek az az oka ,hogy Gythióból a Lane Line nagy országos társaság jár,míg Neapoliból a kicsi helyi Porfirousa.
Nagyon kíváncsi lennék rá,hogy miért pont Kythirára esett a választásod?
Előre is köszönöm a válaszod. Üdv. kokszi

# 33
Gsanta
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156039 Üzenet linkje2011-02-07 20:33:31 

Sziasztok!

Olvastam, hogy van Kapsaliban kemping. Tud-e erről valaki több információval szolgálni? Melyik hónapokban van nyitva, milyenek az árak és a körülmények? Esetleg e-mail címe az ottaniaknak?
Szeptember végén, október elején utaznánk. A komp Neapoliból jár Kytherára, igaz?

Várom válaszaitok!

Gábor

# 34
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152456 Üzenet linkje2010-09-25 14:15:45  Válasz a #152451. hsz-ra Előzmény #152451

Szia Medi!

Való igaz geológiailag valóban nem oda tartozik,de mint te is tudod Jón-szigetekhez sorolják és úgy is emlegetik.
Lényeg a lényeg, be voltunk rá kattanva és te meg pláne tudod,hogy nem véletlenül.
Persze nincs lehetetlen,megeshet, hogy még beleeshet egy kivételes görög utazásba.Az a sok szép fotó amit láttam róla és tőletek amit olvastam róla csak arra inspirál. icon_wink.gif

Üdv: Atosz

# 35
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152451 Üzenet linkje2010-09-25 11:50:08  Válasz a #152325. hsz-ra Előzmény #152325

Szia atosz!

Vígasztald magad azzal, hogy nem is Jón tengeri sziget, hiszen csak az egyik partját mossa a Jón tenger, a másikat az Égei. icon_lol.gif
Geológiailag a Pelloponészoszi félszigethez tartozik és némileg turisztikailag is, a Lonley Planet pl. nem a Jón tengeri szigetek között tárgyalja, hanem Pelloponészoszhoz kapcsolódóan.

Amúgy pedig előbb vagy utóbb biztosan el fogtok jutni oda is, nem a teljesség igénye miatt, hanem mert egy kellemes, kedves sziget. Én fájó szívvel gondolok vissza rá - épp egy éve érkeztünk haza onnan...

Üdv, Medi

# 36
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152325 Üzenet linkje2010-09-22 09:45:12 

Nehezen tudok napirendre térni amikor eszembe jut,hogy erre a szigetre valahogy nem sikerült eljutni.
Hiába az az érzet,hogy minden Jón-szigetet végigjártunk, csak pont ide nem jutottunk el.Kicsit dühösítő hiányérzet.
Ilyen az emberi tulajdonság,az hiányzik a legjobban amit még nem sikerült elérni, pedig nagyon akartuk.
De most a kétszeri Erdélyi utazásink után megkopott ez az érzet.Érdekes.
Centrumban már Szatmár,Mármaros,Beszterce és vidéke stb .gyönyörű vidékei és maga az ott élő magyar ember áll.Erdélyország vidékei átvették a prímet.Sajnálom Kythira... Szép lehetsz,de előjött bennünk a magyarságtudat... icon_confused.gif Ennyi sok év után visszamegyünk az igazi magyar-földre."Mit nekünk Mármarosi bércek..." icon_smile.gif
Elnézést a monológért. icon_smile.gif

# 37
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124064 Üzenet linkje2010-01-22 17:13:50  Válasz a #123993. hsz-ra Előzmény #123993

Igen, egyre több kincsre bukkanok icon_wink.gif De lassan lehet, hogy kimerítettem a lehetőségeket, egyelőre több hasonlóra nem bukkantam. Bár lehet, hogy ahogy telik az idő, tesznek még föl árakat. Úgyis az a perdöntő végülis. Összességében nagyjából megnyugtató, amit eddig találtam. Remélem, hogy tényleg eljutunk, nagyon remélem icon_wink.gif
# 38
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123993 Üzenet linkje2010-01-21 18:28:15 

Szia szirom!

Ez a legutóbbi szállás igen jónak tűnik. A srácok itt szabadon rohangálhatnak a parton. Egyre több szuper dolgot ásol elő. Ha az árból Kapsaliban még alkudni is tudsz ,akkor lehet ,hogy érdemes kipróbálni.

/Ezek szerint akkor nem csak a pelopszon voltunk közel egymáshoz/

# 39
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123907 Üzenet linkje2010-01-20 17:16:13  Válasz a #123897. hsz-ra Előzmény #123897

Találtam valamit megint, hotel, de igazából apartmanhotel. Egy másik oldalon vannak árak is, június végén még működhet nekünk:

http://www.hotel-afrodite.gr/index_en.html

http://www.kythera.gr/en/wheretostay/afrodite.php

# 40
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123897 Üzenet linkje2010-01-20 13:22:13 

Köszi Medi! El tudom itt képzelni icon_smile.gif
# 41
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123890 Üzenet linkje2010-01-20 11:42:11  Válasz a #123883. hsz-ra Előzmény #123883

Itt van:

# 42
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123883 Üzenet linkje2010-01-20 10:35:24  Válasz a #123881. hsz-ra Előzmény #123881

Nagyon köszi Medi! Örülnék, ha találnál!

Még korábban kérdezted, hogy autóval megyünk-e, igen, autóval. Tavaly is bevált nagyon, a gyerekeknek azért még sok cuccuk van, vagyis hát inkább a kicsinek (utazóágy, tavaly még volt babakocsi is meg etetőszék, ezek idén már nem kellenek). Az uram meg szereti a saját autóját, meg nekünk is otthonosabb, könnyebb pakolni. És igazából ha 4-en repülnénk, aztán meg kocsit bérelnénk, az nem is érné meg jobban.
Egy tranzitszállással leérünk, végülis tavaly is átmehettünk volna, ha már elmentünk Elafonissosig, de tavaly még nem zúgtam bele ennyire Kythirába, inkább a Peloponnészoszon barangoltunk, de végülis annyi időnk nem is lett volna. Bár furcsa volt, mert amikor leértünk az e.-i komphoz, akkor a gyerekek először azt hitték, hogy arra a nagy szigetre megyünk, amit látni lehet icon_wink.gif .

# 43
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123881 Üzenet linkje2010-01-20 09:47:56  Válasz a #123876. hsz-ra Előzmény #123876

Köszi, Szirom icon_smile.gif

Nem lesz több, mert csak a jobbakat raktam fel és csak azokat, amelyeket én készítettem. Nehogy a mennyiség a minőség rovására menjen icon_wink.gif

De megnézem, van-e valami nagyon közeli Kapsaliról és ha igen, akkor majd ide a fórumba felteszem!

# 44
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123876 Üzenet linkje2010-01-20 08:55:06  Válasz a #123866. hsz-ra Előzmény #123866

Igen, nagyon érdekelt, meg is néztem icon_lol.gif Tetszett is, de ugye lesz még? icon_wink.gif

Medi, valami közelid nincs Kapsaliról? HOgy milyen ott például a parton mászkálni?

# 45
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123866 Üzenet linkje2010-01-19 23:28:31 

Mindenkinek akit érdekel Kithira: FELTETTEM PÁR KÉPET A FOTÓALBUMBA!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 4 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu