Ez a beszélgetés engem is érdekel. Igaz, mi idén Sartira megyünk, de én eredetileg Thassosra akartam, de a családi többség Sarti mellett döntött, Viszont a kompromisszum az lett, hogy egy napra elmegyünk Thassosra, én remélem hogy megtetszik majd a többieknek is, és akkor jövõre mehetünk oda. Mit érdemes egy nap alatt megnézni? Olvastam egy leírásban /azt hiszem a mia írta/a hegyek közötti kis vízesésekról, amik alatt tavacskák képzõdnek, és lehet pancsizni is benne.
Tuma, van kedvünk beszélgetni, nem errõl van szó, csak az ember már belefásul, kb. százszor leírni ugyanazt. Mert a kérdéseidre egészen biztosan megtalálod a válaszokat a két élménybeszámolóban, meg a a tartalom címszó alatt, a leírások részben is.
Érdemes a szigete egy nap alatt autóval körbejárni. A legérdekesebb(legszebb) látnivalók: Teologos falu, Panagia falu, Maries falu, az Archangelos Michaeli kolostor, a fõváros (Limenas) ásatásai, Alyki ókori területe...
Legszebb strandok Limenastól délre a keleti oldalon vannak: Makriammos, Kinira, Alyki, Chrissi Ammoudia Beach, Paradies Beach....nekem a legszebb az Archangelos Michaeli alatt fekvõ öböl volt. A többi strand is szép, de ezek az elõbbiek inkább öblök, a többi részen meg többnyire km-hosszú (nekem nem olyan érdekes) strandok vannak.
Búvárkodni is leginkább az ilyen nyugodt vízû öblökben lehet. A víz Thassos körül nagyonszép tiszta, de nincs sok látnivaló a víz alatt.
Én tavaly voltam, idén is oda megyünk. Hát egy nap alatt? A fõvárost mindenképp, ott az ókori színház és ha jó kondiban vagytok, menjetek fel tovább a hegyen az Akropoliszhoz. Én tavaly majd meghaltam, pont délben mentünk. A legszebb partok a sziget keleti és déli oldalán vannak. Gyönyörû a kilátás. Érdemes rákukkantani a finomhomokos Paradise Beachre, hátha megjön a család kedve. A vízesésekhez idén megyünk, az a sziget túloldalán van, mint ahol kiköttök. Hirtelen ennyi.
is képekkel egyben, vagy a képeket külön a fotóalbumban találod meg. Ajánlom itt a hellaszon neked Huelva thassosi fotóalbumárt, szintúgy Kakaduét, mindkettõben remek felvételek vannak.
Nagyon meredek salakos földúton. De a bérelt autóval lementünk simán, így szerintem semmilyen autóval nem lehet gond. Hihetetlen tiszta a víz és szinte kihalt a part, igazi idill!
Látom sokan csak csendesen olvassák a beírásokat. Én már eljátszom a gondolattal, hogy ha megtetszik a családnak, esetleg pár napot plusszban Thassoson eltölthetünk, a lefoglalt idõnkön kívül. Július közepén talán sikerülne ott helyben szállást találni. Én a sziget eldugott részeire vagyok
inkább kiváncsi, de azért a jó strandok is érdekelnek.
Én már voltam ilyen vízesésnál, de nem Thassoson. Ezeknek általában elég hideg a vizük.
Én Thassoson csak egy tóról tudok, de nemtudom, hogy erre gondoltok-e:
Máriesztõl egy földút vezet tovább a sziget belsejébe, Jénába mely egy völgy oldalában fut, keresztülszelve egy kis csörgedezõ folyócskát. Miután egy mesterséges tó fenyõkkel, fûzfákkal és nádassal körülölelt térsége mellett elhaladunk, egy fenyõkkel borított területre érünk, ahol az erdészhivatal festõi kis fabódéja áll. Innen egy szép fenyõerdõn át jutunk az Ágiosz Pánteleion kolostorhoz és onnan tovább Mikro Kászávátiba (v. Mikro Prinosz).