#2169542014-05-29 09:56:00 Válasz a #216933. hsz-ra
Szerinted vigyünk napozóágyat meg napernyőt?Mert ugye ott nem nagyon van a parton :/
Láttam, hogy voltatok Toloban is, mi ott tavaly voltunk, ahhoz képest milyen Vourvourou?
A tulaj amúgy kedvesnek, közvetlennek tűnik-első levélben szólt, hogy nyugodtan szólitsam Angelosnak - és szép kerek angol mondatokban kommunikálunk, azzal azt hiszem nem lesz gond
Már MOST úgy izgulok!)))
#2169882014-05-29 15:57:46 Válasz a #216954. hsz-ra
Szia 79kori!
Vourvourou az egy csodálatos hely a Sithon félsziget talán a legszebb partja.
Napernyők sem kellenek, be lehet húzódni a fák árnyékába.
A telepített pedig elcsúfítaná a partot - szerintem.
Vourvouroun kívül, még sok szép partszakasz van, azért javaslom bejárni az egész félszigetet, "bűn" kihagyni!
#2170302014-05-30 13:33:23 Válasz a #216954. hsz-ra
Mi nem szoktunk napozó ágyat vinni (el sem tudom képzelni, hogy hova tennék 6-ot), és a partra sem egyszerű lecipelni, de Te tudod. Mi inkább plédet (nem tudom mi a neve, felül szövet, alul gumis, és az egész egy kis táskává hajtható) szoktunk vinni. A nap hátulról, a part felől süt, tehát ha olyan helyen helyen telepszetek le ahol vannak fák, akkor találhattok árnyékot. Napernyő akkor célszerű, ha a víz szélén játszanak a gyerekek, oda nem ér le az árnyék. Itt viszont nem egyszerű leszúrni, nem árt, ha van az a betekerhető műanyag napernyőtartó, vagy mi.
Tolo egy nyüzsgő város Vourvourouhoz képest. Abban hasonló, hogy egy nagy öböl mentén épült, de itt csak egy utca van a falu nagy részén. Nagyságrenddel kevesebb ember, bolt, étterem és szórakozási lehetőség van Tolohoz képest. A víz tisztasága, melegsége, az öböl szépsége hasonló. Tolóval is szép emlékeim vannak, de mióta rátaláltunk Vourvouroura már nem éri meg nekem Toló +5-600 km távolság miatt.
A görögök szerintem elég közvetlenek, főleg a fiatalabb korosztály. Az angollal sincs gond náluk, szerintem a tengerpart közelében az öregeket kivéve mindenki beszéli valamennyire. Velük ellentétben és viszont nem nagyon beszélek semmilyen nyelven, így nincsenek nagy beszélgetések.
#2170342014-05-30 14:18:25 Válasz a #217030. hsz-ra
Kettőt talán elbirunk, teljesen olyanok, mint amik a parton szoktak lenni, de majd meglátjuk még, én mindenesetre cipelni nem fogom (Egyébként a Balaton parttól kb 80m-re lakunk, oda is mindig levisszük, hát itt majd a távolság lesz döntő.)
Azt tervezzük, hogy bejárjuk az öblöket, strandokat, ha kell kocsival, meg kirándulós nap is lesz (Vergina, Edessa, Veria)
A szállást lefoglaltuk, kellett némi előleg, most várunk...
Köszi az infókat, lehet, hogy még eszembe jut valami és akkor Téged zargatnálak
#2170482014-05-30 21:17:35 Válasz a #217034. hsz-ra
A part szerintem ott sem lesz sokkal messzebb 80 méternél. Érdemes még most ránézni a googlemapson a környékre. Sok rejtett szépség van a környéken, amit egy sokszor jelöletlen földútra lefordulva elérhetsz, de jobb előtte keresgélni.
Ha van valami kérdésed írj nyugodtan, ilyenkor már naponta többször is benézek ide. Lélekben már hangolódok, visszaszámolok!
#2170602014-05-31 10:21:44 Válasz a #217048. hsz-ra
Oke, köszi;)
Mi is hangolodunk, bujjuk a maps-et meg fotokat nezegetunk, egy szoval kinozzuk magunkat még sose foglaltunk ilyen korán, mindig ugy jött ki, hogy kb. 2-3 hettel elötte.
A dátumot nem is említettem:aug.1-8.
#2170652014-05-31 11:56:09 Válasz a #217060. hsz-ra
Mi aug. 4-én indulunk haza. Ezek szerint lesz egy pár nap, amikor három magyar család lesz kint egyszerre! Lassan több magyar lesz Vourvourouban, mint Sartin!
Ha látsz egy nagy darab szemüveges fickót egy rakás kislánnyal, azok mi leszünk!
Oké, ha láttok egy negyvenes házaspárt egy vagány sráccal és egy égetnivaló, de furi kicsi lánnyal, akik MAGYARUL beszélnek, akkor azok meg mi leszünk...
#2171602014-06-02 13:03:58 Válasz a #217153. hsz-ra
(A párom is a városon át akar menni, de én nem annyira szeretem úgy...tavaly kipróbáltuk az elkerülőt, de nem volt kész teljesen vagy valami volt, már nem emlékszem...)
Amúgy az éttermek árai olyanok, mint máshol?Pl. Tolo?
#2171612014-06-02 14:21:09 Válasz a #217160. hsz-ra
Nálunk ez nem kérdés, arra megyünk, amerre tekerem a kormányt!
Nincs összehasonlítási alapom, de nekem semmi bajom a városon átvezető úttal, tudtommal nem szebb, nem rövidebb és nem gyorsabb az elkerülő (sőt!), akkor meg minek mennék arra. Odafelé jócskán éjfél után szoktunk érni, már nincs nagy forgalom, vissza pedig este 8 után, akkor sem szokott gond lenni. Mióta bejött az elkerülő még oszlik is a forgalom, még egy indok, hogy ne kerüljek! Végül is majdnem mindegy, nagyot nem hibáztok egyik verzióval sem!
Éttermi árak: amikor Tolóban jártunk még drachma volt, ha jól emlékszem! Egyébként sem vagyok egy ármegjegyzős tipus. Gyanítom, hogy nem lehet nagy különbség. A recept hasonló, mint máshol: a halételek drágábbak, az egyszerűbb ételek olcsóbbak.
Sziasztok!
Eddig én sem mentem az elkerülőn, mert nem volt.
Amikor tavaly kész lett, odafele arra mentünk, de visszafele már nem
Esti utazásnál nincs semmi értelme.
Már csak két hét és indulunk
minden nap nézegetem a vizhőmérsékletet hogy hogyan megy felfelé
Agios Nikolasban, Ormos Panagiasban lehet este jobban esetleg sétálni vagy Nikitiben? Mert Tit írtad hogy átjártok sétálni de hová?
Van esetleg lidl a közelben vagy nagyobbbevásárló?
Most nem emlékszem olvastam-e itt de van valahol valami frankó piac ahol cseresznyét, dinnyét olivabogyót lehet venni?