#1310672010-04-13 11:39:27 Válasz a #131060. hsz-ra
Szia Szilvi! A kék barlangokhoz attól függ milyen hajóval mész. Mi lassúléptüvel voltunk ha jól emlékszem 10 euro alatt volt. A gyorsléptű az drágább volt, viszont sokkal gyorsabb. Mind a kettőnek van üveg kémlelő ablaka ami nem nagy viszont sokat nem látsz. Sajnos Porto Vromiból nem tudtunk kimenni, mert nem volt jó az idő és nem emlékszem mennyi lett volna az ár! Bár jött egy csoport azokat kivitték. Probáltuk megfűzni az idegenvezetöt , hogy vigyenek megukkal és kifizetjük, de nem nagyon volt rá vevő. Ennyi a magyar összetartásról!!
Egyébként a kis kép Porto Vromiból van!!
Üdv zoli
#1310692010-04-13 11:50:36 Válasz a #131067. hsz-ra
Szia Zoli!
Köszönöm szépen.
Tájékoztató jellegű ár is elég kiindulásnak.
Porto Vromiban mi is jártunk 2007-ben, szép hely. Jól tudom, hogy azóta volt tűz arrafelé?
2007-ben nem informálódtunk az árakról, mert már túl voltunk a sziget körüli kiránduláson, így a kishajót akkor nem terveztük.
Szia Szilvi!
A legközelebbi kikötő kék barlangokhoz a sziget északi csúcsánál lévő Fárosz (világítótorony) alatt van. Amelyik úton eléritek a világítótornyot tovább kell haladni kb. 200-300 métert és eléritek az északi csúcsot ott lehet lépcsőn lemenni a kishajó kikötőhöz. Onnan azonnal kezdődnek a kék barlangok. A hajók ott állnak meg fürdeni, ahol akarjátok. Mi nem mentünk vele, csak a kikötőig mentünk kocsival, de volt aki ment velük és nagyon dicsérte őket.Úgy tudom, hogy időre lehet őket bérelni nem célpont szerint. Az árát nem tudom.
Üdv Josza
Nagyon nagy csend van, pedig most már lassan-lassan lesznek, akik utaznak. (mi is, már csak 52 nap! D)
Ilyen idő szokott lenni ilyenkor Zakynthoson? Mintha nálunk melegebb lenne most, mint kint. Vagy csak azt hiszem? (nézem az időjárás előrejelzéseket és webcamerákat)
#1315992010-04-20 19:41:48 Válasz a #131588. hsz-ra
Szia Sheidi! Lassan lassan de telnek a napok. Szerintem az időjárás miatt nem kell aggódni. Én a 15 napos időjárás előrejelzést szoktam követni az Accuweather Zakynthos-on. Mindíg itt nézem eddig ezen az oldalon jött be legjobban az ígéret. A Weather Undergroundon pedig van utazás tervező naptár ahol visszamenőleg több évre meglehet nézni a mi időpontunkban milyen idő volt. Közel mindíg ebben az időpontban megyünk nyaralni eddig mindíg jó idő volt remélem most sem lessz másképp. Jövőhéten már mehetek befizetni a fennmaradó összeget.Onnantól számítva egy honap és indulás ! Addig munkával tellik az idő : De eljön a mi időnk ! Megoldódott a buszhoz való eljutásotok?
Üdv Erika
Szia Erika!
Mostanában nem bízok az Accuweatherben. Két napig sem volt igaz, amit előre jeleztek, pedig évekig ők voltak az etalon. Most valamiért nem jön be nekik az előrejelzés. (saját városomon tesztelem:DD) Ó, a histórikus visszatekintésen is túl vagyok már), de ki tudja, mit hoz az idei év. Na jó, nem vagyok ám pesszimista.
Ma éjjel már végigjártam a sok kép és leírás tudatában Zantét, nem is tudom, hogy lesz-e még újdonság, mert olyan, mintha már jártam volna ott. Te nem vagy így vele?
Igen a jövő héten fizetjük mi is a maradványt. A buszhoz jutás majd a jövő zenéje lesz, de majd csak megoldom valahogy. :O)
Sziasztok! Van kint most valaki Zakyntoson? Érdekelne, milyen most ott az idő és hogy melegszik már lassan a tenger? Mi jó három hét múlva indulunk és kiváncsi vagyok fürdésre alkalmas lesz-e akkorra. Persze nekem 20 fok felett már jó úszásra... Egy másik kérdés az ott élőkhöz: érződik a szigeten bármi változás a sokat emlegetett görög válság miatt? Áremelkedések pl. tavalyhoz képest? Köszi a válaszokat! Jutocska
Szia Jutocska!
Győződj meg róla Magad!
http://www.zakynthos.at/First-webcam-zakynthos-greece.htm
A válsággal kapcsolatban nincs ok a pánikra. Úgy tünik leginkább csak szegény görögök "szívnak". Mondjuk az üzemanyagár piszkosul felment. 1.7-2 euroról hallottam híradást és a legfrissebb, hogy baromira esik a forint az eurohoz képest. Hát ez nem igazán kedvező hír. Szerintem aki váltani akar, az most váltson, mert nem jók az előrejelzések.
#1324052010-04-28 20:47:54 Válasz a #132367. hsz-ra
Köszönöm a gyors választ és a linket, kedves Josza! Hát igen, eurót leginkább hétfőn kellett volna váltani, vagy még a múlt héten, de már mindegy... Josza nem azonos Josza2-vel? Mert utóbbival más fórumon és privát is váltottam már levelet Agios Sostis kapcsán...Üdv.
Josza nem azonos Josza2-vel? Mert utóbbival más fórumon és privát is váltottam már levelet Agios Sostis kapcsán...Üdv.
Igen én vagyok. Emlékszem, hogy már váltottunk levelet is Agios Sostis ügyében. Ha jól emlékszem ugyanabba a szobába mentek, mint tavaly mi, a Jennybe. Csak ott más volt a "neved"
Isten hozott a Hellaszon. Ez a legjobb görög fórum.