Ezt az oldalt néztem én is. És ez alapján kb 10 000Ft egy irányban a pályadíj. Viszont a táblázat alapján és ezt sehogyse tudtam kihozni. Most akkor mennyi egy irányba, ha ezt megmondod hálás leszek.
Köszönöm
Ezt az oldalt néztem én is. És ez alapján kb 10 000Ft egy irányban a pályadíj. Viszont a táblázat alapján és ezt sehogyse tudtam kihozni. Most akkor mennyi egy irányba, ha ezt megmondod hálás leszek.
Köszönöm
Nekem úgy tűnik, kicsit megkevertétek ezeket a táblázatokat.
Tehát:
Van kettő táblázat. Az első a 2008januártól érvényes árakkal, bal oldalon a hazai (domestic), vagyis szerb autósok számára érvényes díjak dinárban, jobb oldalon a külföldiek (foreign) által fizetendő díj euróban.
Második táblázat ugyanez, csak 2009-től, és csak dinárban tünteti fel az árakat. (aminek valószínűleg az az oka, hogy az euroban fizetendő árak nem változtak)
Személygépkocsira ha az elsőtengely vonalában nem magasabb mint 1,3méter, akkor a VI. (romai6) oszlop árai érvényesek.
13/5/5/3euro, illetve 1210/470/470/280 dinár.
Ez természetesen oda-vissza megduplázódik , vagyis az oda-vissza ár, 300Ft-os eurót feltételezve, 15600Ft. Amennyiben valaki nem Röszke felől közelíti Szerbiát akkor ezek az árak átrendeződhetnek az igénybe vett szakaszok szerint!!!
A külföldieknek a jövőben kevesebbet kell fizetniük az autópálya-használatért Szerbiában - döntött csütörtöki ülésén a belgrádi kormány. Ezzel megszűnt a különbség a külföldi és belföldi gépjárművek díjai között.
Kedves Medea!
A különbség eddig a tapasztalataim szerint nem abból adódott, hogy az autód külföldi vagy nem. Ha dínárban fizettél akár milyen rendszámod volt annyit kértek amit a szerbtől. ( A dínár ár mindig is ki volt írva)
Az Eurós fizetés volt az ami a különbséget generálta. A szerbek ugyanis nem mindíd ugyanazon az árfolyamon számolták hivatalosan sem mint a magyarok. Nem is beszélve a kapuknál konkrétan dolgozókról. Ők ugy tűnik régebben a kocsi nemzetíségétől és értékétől tették föggővé az éppen aktuális valutaárfolyamot. íííínem is kaptunk róla semmi papírt, vagy csak a hivatalos dínárösszeget tartalmazót. Ez mára sokat változott. Szerencsére. üdv.
Sajnos nem a fizetési eszköztől függ.Tavaly mi dínárban fizettünk,és jóval többet mint ami ki volt írva.Pontosan annyit adtunk,de mondta hogy mennyit kér még.
"A külföldieknek a jövőben kevesebbet kell fizetniük az autópálya-használatért Szerbiában - döntött csütörtöki ülésén a belgrádi kormány. Ezzel megszűnt a különbség a külföldi és belföldi gépjárművek díjai között."
Nem tudom mit tapasztaltál, a fentebbi linkből idézve, egyértelműen arról van szó, hogy külön díjak vonatkoznak a hazai és a külföldi autókra. ( emlékeim szerint így volt már 20éve is ) Mint ahogy ezeket eddig sem rejtették véka alá és egyértelműen mutatják az ártáblázatok is.
A magam részéről sosem tapasztaltam eltérő díjakat a kiírtaktól, persze nem árt tudni, melyik díj vonatkozik az autónkra! Egyterűek esetén szokott "vita" felmerülni, ott az ominózus 1,3méteres magasság neccesre tud kijönni.
A mostani árváltozás bizonyára az EU-hoz közeledés eredménye, az EU már régóta kifogásolja ezt a megkülönböztetést.
Ráadásul kicsit korainak tartom a témát; addig minden ki fog alakulni, biztos vagyok benne, hogy legkésőbb május végére, június elejére fillérre pontosan itt lesznek az aktuális árak.