Kedves Pancs és Csajszy!
A korábban általam feltett képek pontosan egy elsõ emeleti, 2 szobás, 6 férõhelyes apartmant ábrázolnak a Diasban. Ebben laktunk tavaly, de mi is csak négyen voltunk. Ahogy beléptek az elõszobába, szemben van a konyha, balra és jobbra pedig a szobák. Egyforma hosszúságúak lennének, csak a jobb oldaliból választották le a fürdõszobát. Mindkét szobából, és a konyhából is ki lehet menni az erkélyre, ami hosszú, de keskeny. Mindkét szobában van 1 db 2 személyes + 1 db 1 személyes ágy, TV, légkondi /szobánként kell fizetni érte/. Bal oldali szobában 2 ajtós szekrény, jobb oldaliban beépített gardrób található. A konyhában 160-170cm magas hûtõszekrény, 2 lapos villanyrezsó, szagelszívó van. Átlagos felszereltségû a konyhaszekrény, tányérok + poharak a létszámnak megfelelõen.
Az épület tavaly lett felújítva, az apartman eléggé otthonos.
Sziasztok! Új vok a fórumon, de már régóta olvasgatok itt. Augusztusban megyünk a párommal Nei Poriba, a ZAharoula apartmanba. Ha esteleg vki volt már ott, nagyon megköszönném, ha adna kicsit bõveb infót róla. Milyen hely? Mekkora? Milyenek a háziak? És ha esteleg van vkinek a szobákról képe.... Nagyon köszi!
Én nem voltam a Zaharoula apartmanban, de bogobea ezt írta róla.
A Zaharoula apartman a tengertõl számított második utcában van. Valóban super market van alatta, de nincs vele szemben orvosi rendelõ, hanem egy nagy parkoló, kicsit srégen, és ez mellett az Evi Tours ...
én is új vagyok a fórumon, de olvasgatom. Mi a családommal autóval utazunk Nei-Poriba aug.18.-án. Ez lesz az elsõ utunk, kicsit tartok tõle. Érdeklõdöm, hogy utazik-e valaki ebben az idõben oda, mehetnénk együtt!
Az utazólista szerint augusztus 18-án Broadsword utazik Nei Poriba, de Õ busszal és nem autóval.
Az utazólistát megtalálod a hellasz.hu fõoldaláról. Lenyitod az ott található "Utazás" fülecskét, majd megnyitod az utazólistát. Te is beírhatod ide, hogy mikor, hová és mivel utazol. Ez meg fog jelenni majd a fórumon is a hozzászólásaidnál.
Nem személyes tapasztalat, de ezt találtam Neked a neten a Martha apartmanról.
Ez a két emeletes szimpatikus ház Nei Pori kedvelt strandjától 200 m-re, a központtól néhány lépésre található. A ház tulajdonosai a szobákat új bútorokkal, barátságos stílusban rendezték be.
Elhelyezés:
A földszinten és az elsõ emeleten 2-4 ágyas stúdiók várják a vendégeket, az emeleten két tágas, külön hálószobás apartman található, ahol 4-6 fõt lehetséges elszállásolni (az 5. és 6. ágy pótágy). Alap felszereltségû konyhasarokkal, hûtõszekrénnyel, zuhanyzós fürdõszobával rendelkeznek. Légkondicionálást és tv-t a helyszínen felár ellenében lehet bérelni. A szobák tágas erkélyeirõl megcsodálhatják a környéket vagy elcseveghetnek ideiglenes szomszédaikkal.
Köszönöm Kvalcsy!
Igen ezeket én is megtaláltam a neten, csak bíztam benne hogy valaki volt már ott és leírja a saját tapasztalatait, esetleg küld 1-2 képet hogy milyen is apartman belülrõl.
Kedves pancs!
Jó utat és jó idõtöltést kívánok Nektek! Pihenjétek ki magatokat és fürödjetek sokat a tengerben! 2 hét múlva pedig várom a fejleményeket,hogy milyennek láttad! Üdv
Kedves mulike!
Köszönöm szépen az infókat! Sokat segítettél benne,mert így már nincsenek olyan nagy kételyeim az apartmannal kapcs.-ba. Mi egy 4 fõs apartmanba megyünk, már csak ez az egyetlen apartman volt szabad,de mivel pont 4-en megyünk így szeréncsénk volt. Ahogy leírtad az apartmant elég jól nézhet ki,fõleg hogy két szobás és hogy a szobákból valamint a konyhából ki lehet menni az erkélyre,ezek szerint nem egy kis szûk "kuckó". Már én is nagyon várom a nyaralást! Esetleg tudnál mondani még vmi érdekességet,hogy mit érdemes a környéken megnézni vagy hasonló? Üdv
Szia! Mi tavaly voltunk 2 hetet Nei Poriban. A legelsõ fürdõzés alkalmával a párom egybõl mm-ek híján belesétált egybe, csak észrevettem, hogy éppen elõtte lebeg, és gyorsan szóltam neki, hogy változtasson irányt. Amúgy nagyon picike volt...
Utána még kettõt láttunk, az egyiket közösen, a másikat csak a párom, de õ nagyon messzire beúszott és amit közösen láttunk, azt is búvárkodás közben.
Ha meg is csípnek állítólag semmi extra, olyan, mint a csaláncsípés érzésre és kinézetre is, és kb. 15 percen belül el is múlik... szóval nem kell félni tõlük.
Elég sok utazási iroda mûködik Nei Poriban és mindegyik kínál fakultatív programokat. Nem kell elkapkodni a választást, körbe kell nézni a kínálat szempontjából. Nagyjából hasonló árakkal dolgoznak, de pár euró különbség lehet közöttük. Ez egy négy fõs családnál, vagy társaságnál némi "megtakarítást" jelenthet. Azt is célszerû figyelembe venni, hogy legyen magyar nyelvû idegenvezetés.
1.Meglátogathatjátok Athént, ha szeretitek a történelmet és a mûvészettörténetet. Egyetlen hátránya, hogy 400 km-re van és kb. 6 órát kell odautazni. /hajnali 1-kor indulás/
2.A Meteorákat mindenképpen figyelmetekbe ajánlom, mert a Világörökség része és lenyûgözõ látványt nyújt.
3. Skiathos szigetére érdemes elhajózni, mert jellegzetes görög házakat /fehér-kék ablakkal/, szûk sikátorokat, csodás panorámát láthattok, útközben pedig szép kis öblök tárulnak elétek. Az Anett Tours szervezésében voltunk egy nagyon kedves idegenvezetõvel. Hajókázás közben Costas kapitány szórakoztatott bennünket és "vizicsata" is volt.
4.Az Olymposi kiránduláson is voltunk, ami annyira azért nem nyerte el a tetszésünket, mert "vágtázott" fölfelé az idegenvezetõ és voltak idõsebbek, meg gyerekesek is. Viszont a kirándulás vége kárpótolt bennünket, amikor felkerestük Paleos Panteleost, ami egy mostanában "újjáéledõ" falu.
5.Ha szerettek mulatni, akkor ajánlom a Görög estet is. Egy nagyon hangulatos, de zsúfolt helyen tartják, svédasztalos keretek között. A különbözõ salátákból, köretekbõl tetszés szerint vehettek, viszont a húsféleségeket õk adagolják.
6. Mi gyalogosan átmentünk a szomszéd településre, és felkerestük a Platamonasi várat. /innen csodás a panoráma is/
A két falu között egyébként buszjárat is van, és egy kedves városnézõ kisvonat is közlekedik. /kerekeken gurul/
Üdvözlettel: Mulike